-
i mi jedemo zobene pahuljice ...
Preferiram sitne!
A, puno je nacina spremanja, ja ih volim tako da ih skuham u slanoj vodi:
zakuham vodu, dodam malo soli, dodam zobene pahuljice, maloo promjesam,
ostavim da lagano kuha dok se ne zgusne i poslije dodam mlijeko (mi volimo sojino) i tako jedem ..
Gregoru razmijesam mlijeko i pahuljice pa mu dodje kao neka kasica ... fino je!
Naravno, nekad dodajemo: orahe (samljevene), sezam (preprzen i samljeven),
a rijetko dodajem lan jer se ne sjetim
Odlicne su mi za zgusnuti gulas, manestre ...
Mogu se dodati i u smjesu za polpete (ja to bas ne radim jer sam ukleti mesozder), mojoj masu tako polpete ukusnije.
A, zob skuham onako kao rizu, dodam masl. ulja i jedemo ju kao prilog mesu
Ili ju kombiniram u manestri (sa grahom je odlicno), sa povrcem ...
sve u svemu, meni je zob zakon!
Odmah iza zobi, odlicna mi je raz (razne pahuljice tako-tako jer su dosta krupne),
pa proso, i prosene pahuljice (Alnatura-ine iz dm) su mi prefine ... isto ih spremam kao kasu - kao i zobene !
Pa riza i rizine pahuljice ...
Uglavno ne preferiram mix pahuljica (ponekad skuham skupa zobene i razene ili zobene i prosene)
ali negdje sam procitala da mix vise zitarica nije pozeljan
jer navodno da se svaka drugacije probavlja i drukcije apsorbira, ja neznam koliko je to istinito ali eto..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma