-
popravak auta
Znam da nema veze sa Rodom, ali sam toliko jadna i ogorčena da ne znam šta da radim i kome da se obratim
Naime, prekjučer sam ostavila auto u autoservisu jer je MM u vožnji iskočila svječica iz motora. Tražila sam dijagnozu, da provjere koji je kvar u pitanju. Jučer me cijeli dan nisu zvali iako sam im ostavila broj mobitela da mi jave šta mu je. Danas zovem ja njih i kaže poslovođa da je auto skoro gotov i da su morali skinut glavu motora, nosit na strojnu obradu i vraćat glavu i da to dođe 1500kn+materijal!!!
Moje pitanje glasi:
Da li su bili dužni izvjestiti me o opsegu radova i tražiti moje dopuštenje za izvršenje istih i ako jesu, da li sam im ja sad dužna platit?
(iskreno, da sam znala o čemu se radi, auto bi stajao u dvorištu pokvaren jer sam na pola trudnoće i s tim sam novcima htjela kupiti bebici sve i svašta, a sad nemam ni za pelene(platnene!))
-
koliko ja znam, oni su bili dužni nazvati te, reći ti o čemu se radi i tražiti tvoj pristanak za taj popravak
no, daj ti provjeri na svojoj kopiji radnog naloga (valjda si ga potpisala i dobila svoju kopiju?) kaj tam piše, tj. kaj si potpisala (naročito sve ono kaj piše najsitnijim slovima
ako nisi potpisala neki bianco-pristanak na sve potrebne radove ja bih na tvojem mjestu nazval i rekao nek oni lijepo izvole vratiti auto kakav je bio prije nego su radili bilo kaj na kaj nisi pristala, a da im ono kaj su radili (isto bez pristanka) nemaš namjeru platiti.
i reci im da ih budeš tužila za otuđenje imovine ak ti auto ne vrate u roku odmah.
ali NAJPRIJE provjeri kaj si potpisala.
-
U radnom nalogu stoji samo jedna stavka:
- iskočila svječica
Dakle, nema nikakvog opisa radova ni ništa jer je bilo potrebno prvo uspostavit dijagnozu. Nikakve druge odredbe, uvijeti ili slično na nalogu ne postoje.
Nazvala sam ih i rekla da to nije u redu itd. da bi tip rekao da ćemo se dogovorit. U međuvremenu je iskrsao drugi problem. Oni su glavu vratili na mjesto, upalili motor i svjećica je opet iskočila pa me opet tip nazvao da me obavijesti da to uopće nije glava za moj auto (kao da to nisu mogli skužit prvi put kad su ju skidali?!) i da se mora pripasati. Dakle, opet skidanje, brušenje, vraćanje, ali ovaj puta o njihov trošak. Nego kako drugačije? I rekao je da će konačni trošak napravit da ispadne najjeftinije i da se čujemo u ponedjeljak. Dal da ih pustim da dovrše posao (nakon što sam ja digla frku, postali su ful ljubazni itd. pa možda i ispadne neka fer cijena)?
-
ne pristaj na nikakve "dogovorit ćemo se" fore: k njima i crno-na-bijelo, ako želiš pristati na popravak
ako ne želiš, lijepo im reci da ti izvole auto vratiti u stanju u kakvom je i bio prije njihovih intervencija na koje nisi pristala
-
mislim da ću tak i napravit. Puno hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma