Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: negativne reakcije okoline na rooming in

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno negativne reakcije okoline na rooming in

htjela sam podjeliti svoje iskustvo sa vama, naime ja si jaaaaako želim rooming in.
    prvi put sam rodila u Petrovoj, bila sam užasno puno odvojena od svoje mišice što je i njoj i meni bilo bolno.
    ovaj put ne želim ponoviti tu grešku i najprije sam se spremala za RI međutim sam odustala jer MM radi i ne može samnom, kao drugo riješenje mi je ostao SD.

sad sam već poprilično trbušasta i često me ljudi pitaju ona tipična pitanja koliko još do kraja i gdje planiram roditi, kad kažem SD ako me pitaju zašto ja lijepo objasnim zašto i onda na moje iznenađenje 99% ljudi me počne savjetovati da razmislim, da mi je to zadnja šansa da se tri dana odmorim :shock: ,da ću tako iscrpiti i sebe i dijete , da bolje mu je tamo da ga se pošteno nahrani itd.

ne želim da me krivo razumijete, pokolebati me ne mogu.
    isto sam tako svjesna da nisam dužna nikome ništa objašnjavati ni pravdati.
    znam da nismo svi isti i ono što je meni najprirodnije na svijetu da nekome drugome može biti strano, ali eto jednostavno sam šokirana nedostatkom pozitivne reakcije ljudi na zajednički boravak majke i novorođenčeta u rodilištu.
    evo to je moje i jako me zanima kakva su vaša iskustva.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni su takvi komentari u kategoriji sa:
    - zar ga uspavljuješ na rukama :shock:
    - zar spava s vama u krevetu :shock:
    - još doji :shock:
    - ne dajete mu kravlje mlijeko :shock: ...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: negativne reakcije okoline na rooming in

Citiraj kerida prvotno napisa
    ali eto jednostavno sam šokirana nedostatkom pozitivne reakcije ljudi na zajednički boravak majke i novorođenčeta u rodilištu.
    Mozda nisu negativni nego realni: jer i po meni, nije dovoljno da se dobije titula "Prijatelj djece", "Rooming in" treba pomijeniti i uvjete. A to se nije desilo. A dobila se samo titula.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma jasno je meni da je titula jedno, a praksa drugo.
    nego meni nije jasno da je ljudima toliko naormalno i poželjno da se dijete nakon poroda makne od majke.
    sam koncept im je postao stran.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Slažem se u potpunosti s Keridom.

Uostalom - ni uvjeti ni titula ni nečije mišljenje nema veze s rooming innom i time da je to zapravo najprirodnije stanje (da su majka i mladunče zajedno od začeća pa na dalje).

Prvi put sam išla na SD jer sam za to rodilište imala informacije da će beba biti najveći period vremena sa mnom. I tada su se ljudi oko mene pravili pametni(ji) i tumačili mi da nemam pojma kaj znači roditi, dojiti, imati dijete i od svega je izgleda bilo najbitnije spavati A to što meni do spavanja uopće nije bilo, a kad smo malac i ja zajedno glava uz glavu zadrijemali - tek sam onda osjetila kako je to dobro i lijepo iskustvo.

Sad znam što sve to znači i sad mi više nitko ne soli pamet u toj mjeri kao tada jer sam vještica i u stanju sam ih uizvrijeđati na pasja kola.

Istina, ima trenutaka kad sam preslaba i preumorna pa me gnjave ali obično se ne dam.

I opet, po milijunti put se pitam, pa tko se to uopće nalazi pozvan komentirati koliko ću ja, gdje i s kim spavati - jer se zapravo zadire u intimu i petlja tamo gdje ne treba.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

yap, a onima koje su se ta tri-cetiri dana u rodilistu naspavale i odmorile, to je bilo dostatno za iducih bar 15ak godina...

pa su se tako odmorne i naspavane bez imalo problema nocu ustajale, dojile i tjesile, danju nosale, neumorno objasnjavale i provodile vrijeme s djetetom i nikad, bas nikad nisu osjetile da pucaju po savovima, da je podizanje djeteta fizicki zamorno, da odgoj djeteta psihicki umara...

sve su to vrijeme s pjesmom na usnama odradile jer su se odmorile i naspavale - tri dana u rodilistu...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    a kad smo malac i ja zajedno glava uz glavu zadrijemali - tek sam onda osjetila kako je to dobro i lijepo iskustvo.
    .
    da, predivno iskustvo, drugačije ne mogu ni zamisliti

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    meni su takvi komentari u kategoriji sa:
    - zar ga uspavljuješ na rukama :shock:
    - zar spava s vama u krevetu :shock:
    - još doji :shock:
    - ne dajete mu kravlje mlijeko :shock: ...
    Ovo si super rekla fegusti!
    Slazem se sa tobom.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja stalno naletavam na takve komentare, a jučer mi je dr. Blagaić na pregledu rekao da im je takva gužva na babinjačama da nemaju kam s njima. go figure

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja se uvijek iznova čudim kako ljudima nije neugodno zabadati nos u nečiju intimu. A toga ima na svakom koraku...

Kerida, bez obzira što si napisala da te ne mogu pokolebati... sigurno te mogu bar malo naživcirati. No, barem ovdje imaš puno podrške!!!

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Promijenila sam 8 cimerica na Svetom Duhu prije par mjeseci ( moja je beba imala žuticu pa smo morali ostati duže). Od toga je samo dvjema od njih rooming in bio katastrofa. Jednoj je nakon carskog bilo bolno i bila je umorna, a druga je djelovala stvarno razmaženo, tražila je da bebu odnose noću da se može naspavati, a poslije se čudila kako "nema mlijeka", a mi imamo. Nas ostalih sedam bilo je ODUŠEVLJENO činjenicom da su naše bebe s nama i nismo mogle dočekati da se vrate s jutarnjeg kupanja, ustreptalo smo osluškivale kad će mala vrištava vojska opet doći k nama. I bilo je i plača i besanih noći, i krevet je bio tijesan i sve nas je nešto boljelo, ali mi tada nismo imale važniju misiju od te da budemo sa svojom bebom, što god bilo. Mislim, ima li išta logičnije, prirodnije i normalnije da mama bude s bebom nakon poroda (ako je sve u redu)?!?! Pa nema tako tijesnog kreveta da se ne bih mogla stisnuti sa svojim smotuljkom, samo nek je pokraj mene...

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iako stanovanjem spadam na Merkur, želja mi je bila roditi u Petrovoj!
    jer smo se tamo rodili i MM i ja!
    ali slijedom okolnosti i zbog jednog divnog doktoea, ipak sam otišla na Merkur!
    prvi komentari su bili, "znaš, bez obzira na rooming in, ti možeš tražiti da ti odnesu dijete da se malo odmoriš!"
    nakon carskog, sva u komi, jedva sam dočekala da ju vidim, da bude uz mene i nije bilo teorije da ju pustim i jednu sekundu!
    bila je sa mnom dan i noć, plakala je, ja sam dojili i izdajala ali ništa, baš ništa se ne može mjeriti s onim prvim zajedničkim spavanjem, s njenim mirisom, s rukicom kojom me primila kroz kind...
    rooming mi je otvorio vrata majčinstvu!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, ni ja ne razumijem to "odmaranje" i "spavanje".
    nakon što se margita rodila, nisam od uzbuđenja mogla zaspati više od 24 sata (čak ni po noći). margita je spavala skoro svo to vrijeme, a ja nisam mogla oka sklopiti, cijeli dan nakon poroda (rodila sam ujutro) sam se prešetavala po sobi i laprdala s cimericom i obžderavala se a noć sam provela u nekom totalno prekrasnom stanju uma (vani pada snijeg, neko čudno svetlo osvjetljava moj prozor, margita sva prekrasna spava pored mene), ali svejedno budna

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A kad počne ono 'nađi si vezu da ti je malo uzmu', jer su u Rijeci 'grozni', 'mame moraju stalno biti s djecom' .

Ipak, poštujem mogućnost dvosatnoga do trosatnoga uzimanja djeteta u dječju sobu ukoliko majka tako osjeća.

Ali ne da je to nešto što se smatra neophodnim.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je rooming in bio nešto što se podrazumijeva, uopće si ne mogu ni zamisliti kak bi bilo da mi odnose bebu i jako sam sretna kaj to kod nas tak funkcionira pa ne moram putovati nekamo.
    OT:
    Ja sam prije poroda dobila savjet da obavezno tražim epiduralnu, kad sam rekla da hoću prirodan porod, ženska mi je rekla: "pa ti nisi normalna. znaš ti uopće kak to boli?" Nažalost nismo se srele poslije da joj velim da me nije baš tak jako boljelo i da sam odbila sredstva protiv bolova.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nakon što se margita rodila, nisam od uzbuđenja mogla zaspati više od 24 sata (čak ni po noći). margita je spavala skoro svo to vrijeme, a ja nisam mogla oka sklopiti, cijeli dan nakon poroda (rodila sam ujutro) sam se prešetavala po sobi i laprdala s cimericom i obžderavala se a noć sam provela u nekom totalno prekrasnom stanju uma (vani pada snijeg, neko čudno svetlo osvjetljava moj prozor, margita sva prekrasna spava pored mene), ali svejedno budna
    lut, ovo kao da sam ja napisala osim što je bilo ljeto i bila sam sama u sobi. zato mi je račun za mobitel bio :shock:

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Več je sve rečeno: pa to je najprirodnija stvar na svijetu.
    Mama i beba nakon poroda skupa.
    Mislim da bih "umrla" od tuge da sam je morala čekati par dana, jer je čak onih par sati dok nisam došla k sebi trajalo kao vječnost.
    Litala - sljedeći put kad se bude govorilo o "lošem" roomingu... budeš bila citirana.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato mi je račun za mobitel bio :shock:
    i moj

i još jedna stvar: meni su ta 3 dana bila neizmjerno važno i intenzivno iskustvo. to su bila 3 dana kada smo nas dvije bile potpuno same, živjele u nekom svom mjehuriću, u nekoj svojoj realnosti, bez MM-a, bez zare, bez svih ostalih. jedino ta prva 3 dana njenog života ona je bila samo moja, i jedino tada sam ja bila samo njena. užasno mi je drago da imamo ta 3 dana, makar ih se ona nikad neće sjećati. joj, evo rasplakala sam se

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    yap, a onima koje su se ta tri-cetiri dana u rodilistu naspavale i odmorile, to je bilo dostatno za iducih bar 15ak godina...

pa su se tako odmorne i naspavane bez imalo problema nocu ustajale, dojile i tjesile, danju nosale, neumorno objasnjavale i provodile vrijeme s djetetom i nikad, bas nikad nisu osjetile da pucaju po savovima, da je podizanje djeteta fizicki zamorno, da odgoj djeteta psihicki umara...

sve su to vrijeme s pjesmom na usnama odradile jer su se odmorile i naspavale - tri dana u rodilistu...

e stvarno, ne znam kaj ti ljudi misle da šutnuti dijete strancima u njegovim prvim trenucima boravka u ovom hladnom svijetu znači da su zalihe toga sna dovoljne za sve sljedeće dane i godine. Najbitnija stvar da se mama naspava :? pa mogu se naspavati prije poroda, majčinstvo neće odgoditi za 3 dana zato što je beba iza neke pregrade i netko drugi "brine" o njoj.
    Razumijem da su neke žene poslije carskog raštimane, ili nekih drugih situacija ...
    Ma to spada u kategoriju sa još puno drugih situacija, i ta djeca odrastaju u ljude i naša djeca odrastaju u ljude - vrijeme će pokazati.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam se naslušala takvih komentara, iako sam rodila troje i sa svima mi je u bolnici bilo najvažnije da se izborim da su stalno samnom. U Merkuru ih po noći uzimaju bez pitanja jer velika večina žena to želi :shock: . Kada sam tražila da mi ih ostave čudile su se i sestre i cimerice. Jedna je čak bila i ljuta jer će je moja beba buditi po noći. (naravno, moje bebe nisu ni bile u onim kinderbetima, nego stisnute uz mene na krevetu i nije im ni padalo na pamet plakati. Uživali smo zajedno . A ukočena leđa i bolovi u vratu su zanemariva cijena za to.
    Ne kužim kako to netko ne doživljava tako.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Eci
    Ja sam svakoj smjeni ponovo morala objasnjavati da zelim bebu sa sobom

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni su ona 3 sata što smo bile odvojene nakon poroda bili najduži u životu. A kad su ju donjeli stalno sam izbjegavala sestre i doktore da ne bi nekome palo na pamet da ju odnese. I moje cimerice su svoje smotuljke držale uz sebe iako su ih sestre pitale da li žele da ih malo odnesu.
    I dan danas kad nije uz mene u krevetu ne mogu zaspati (iako je 6 mjeseci provela u kindaču). I bole me i leđa i vrat i nisam naspavana, ali to mi je taaaaako svejedno.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam prvi put rodila u rodilištu gdje je rooming in obavezan, nema odfuravanja bebača...I vizita, i pranje i prematanje i cijepljinje, uz kukiča sve se radi u sobi ili može mama ić sa bebom..
    Drugi put sam rodila u Postojni i bila sam jedina na cijelom odijelu koja je imala bebu cijelo vrijeme kraj sebe :shock: Bilo mi je totalno bevezez jer so mi odnjeli malca na vizitu i ja nisam smijela ić s njim..Ali sam se ugurala, lo

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Slažem se sa Litalinom i Lutonjicinom prvi postom.
    Ja sam nakon poroda bila toliko uzbuđena da jednostavno sva tri dana u rodilištu nisam uopće spavala. Ili bih dojila, ili bi gledala malog kako spava, ili bih pričala na telefon i svima se okolo hvalila kako sam divno dijete rodila, ili bih plakala što mi dojenje neide lako. Prvu noć su nam npr. odnijeli djecu oko ponoći da se mi kao naspavamo i donijeli ih u 5 ujutro, a ja nisam mogla zaspati do 3 sata ujutro od uzbuđenja. Doslovno sam sve ukupno u ta tri dana spavala samo 7 sati. Jest da sam na kraju dobila temperaturu od iscrpljenosti i počela gubiti svijest na trenutke od umora, ali jednostavno je uzbuđenje bilo preveliko da bi spavala u rodilištu.
    Isto sam dobivala svakakve komentare prije poroda da ću vidjeti ja kad rodim koliko ću bit umorna i da nemam pojma itd. To rade uglavnom ljudi koji misle da se svijet ravna po njima pa sve što oni misle ili osjećaju mora biti točno.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kad smo nas dvoje došli u sobu nakon poroda, osjećala sam se kao nopisivo, htjela sam zagrliti cijeli svemir.
    Uopće mi je nezamislivo da bi bio odvojen od mene. Kakvo spavanje, stalno sam ga gledala, mirisala...mmmmm.
    Vjerojatno sam zbog nespavanja 5 dana u rodilištu, kod kuće još dugo bila iscrpljena i umorna, ali nema tog spavanja ni bilo čega drugog na svijetu koje bih mijenjala za one emocije koje sam doživjela sa svojom bebom prvih dana nakon poroda.
    Samo mi je žao što kod nas u bolnici muž ne smije biti na porodu. Prije poroda sam to željela radi sebe, da mi bude potpora, a sad mi je žao zbog MM-a, jer je on time puno propustio, uvijek me ispituje o tome kako sam se osjećala dok sam rađala, kad sam ga prvi put uzela u ruke, kad je počeo sikiti....rastopi se slušajući moje doživljaje svega toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala - sljedeći put kad se bude govorilo o "lošem" roomingu... budeš bila citirana.
    slažem se, upravo sam ovo htjela napisati

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je, i ja sam si zapamtila komentar samo da mi još sad netko naleti

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    je, i ja sam si zapamtila komentar samo da mi još sad netko naleti
    I da kaze sta? Da za rooming-in treba osigurati uvjete, odnosno da sestre pomognu onim rodiljama koje ne mogu glavu podici ni 1 cm, a bebu su im donijeli na 24h? Jer, evo meni nitko pomogao. Nisam se htjela odmarati, nego bi stvarno htjela da sam mogla izbjeci komplikacije i pucnjae reza od carskog, jer mi nitko od osoblja nije htio pomoci. I beba je bila krvava od moje krvi, a nitko je nije htio uzeti i presvuci jer: "Pa to je vasa beba, vi se pobrinite za nju!" Mislim, generalizacije da kada netko trazi uvjete za rooming in odmah se smatra da se zeli odmoriti su mi stvarno smijesne.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    I da kaze sta? Da za rooming-in treba osigurati uvjete, odnosno da sestre pomognu onim rodiljama koje ne mogu glavu podici ni 1 cm, a bebu su im donijeli na 24h? Jer, evo meni nitko pomogao. Nisam se htjela odmarati, nego bi stvarno htjela da sam mogla izbjeci komplikacije i pucnjae reza od carskog, jer mi nitko od osoblja nije htio pomoci. I beba je bila krvava od moje krvi, a nitko je nije htio uzeti i presvuci jer: "Pa to je vasa beba, vi se pobrinite za nju!" Mislim, generalizacije da kada netko trazi uvjete za rooming in odmah se smatra da se zeli odmoriti su mi stvarno smijesne.
    ... meni smetaju negativni komentari na temu roominga u slučaju kada se govori o prirodnom porodu bez komplikacija

Ne znam kako je u ostalim rodilištima, u Ri se beba odnese u dječju sobu ako to majka zatraži.
    I dijete se ne donosi nakon carskog dok se majka ne oporavi dovoljno da se može brinuti o njoj/njemu - makar sam tako čula. Žao mi je što je tebi bilo teško, no smatram da se ovdje ne misli na tako ekstremnu situaciju - kojoj je kumovala i nestručnost i nezainteresiranost osoblja, ne rooming-in kao takav.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    nestručnost i nezainteresiranost osoblja, ne rooming-in kao takav.
    Da li će samo tituliranje promijeniti zatečeno stanje ili ipak treba malo vise raditi na educiranju osoblja da ta titula ne znaci samo prepustanje bebe na 100% brigu majci. I osiguravanje dovoljnog broja osoblja za adekvatnu brigu o rodiljama i bebama. Ja ne bi bila ekstreman slucaj da sestre nisu smatrale da kada je beba sa mamom onda se ona i iskljucivo o njoj brine. Dakle, ja sam postala ekstreman slucaj radi toga.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Razumijem da su neke žene poslije carskog raštimane, ili nekih drugih situacija ...
    žao mi je radi tvoga slučaja, i naravno da smatram a vjerujem i svi ostali da majka treba pomoć ako je traži, pa makar imala i prirodan porod, a pogotovo carski. Rooming in ne smije postati sinonim za prepustiti majku i bebu neka se snalaze kako znaju, bez obzira na okolnosti.

Žao mi je stvarno.

A komentar kaže
    Citiraj litala prvotno napisa

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Rooming in meni osobno znači da ću SPAVATI MIRNIJE jer je djete kraj mene.
    Troje djece sam rodila na SD, planiram i četvrto roditi tamo. Tada još nije postojao rooming in, ali djeca cu većinu vremena bila s nama. I koliko god umorna bila, najveselija sam bila kad sam čula da dovoze djecu.
    I Kerida, uvijek ima ljudi koji "znaju" što je najbolje za tebe i tvoje dijete, ali ti to ipak znaš najbolje!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja isto nisam mogla niti prvi niti drugi puta zaspati ako beba nije bila pored mene. I koliko god se uvjeravala kako se sad trebam opustiti i zaspati, nisam mogla dok god nisu donijeli bebe. Prvo dijete smo pokušavali "naučiti" prema savjetima da spava u svom krevetići, niti sam se mogla opustiti i zaspati ja niti je ona spavala. Doduše nije spavala niti kad smo je premjestili k nama u krevet, ali sam barem ja u pauzama između plača uspijevala zaspati. Ja sam jednostavno bila sva napeta dok mi djeca nisu bila pod "skutima" kako kaže mm.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    eto, ni ja ne razumijem to "odmaranje" i "spavanje".
    POTPISUJEM!

Ja mislim da nisam spavala više od par sati u ta tri dana u rodilištu jer ga nisam mogla prestat gledati.Isto sam se tako osjećala kao da lebdim,vani pada snijeg,mi sami u sobici,još je bio i Badnjak

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja rodila na carski na SD prije mjesec dana. Meni je bilo super što je moja curka bila samnom većinu vremena, ali sam tražila da je između ponoći i pet ujutro odnesu u dječju sobu kako bih se mogla odmoriti i biti spremna posvetiti joj se ostatak dana. Ne smatram da sam zbog toga loša nego realna mama, koja je svjesna svojih mogućnosti. Sestre su bile spremne pomoći i ja sam stvarno samo uživala sa svojom bebom. I to nema veze s tim što sam rodila na carski - isto bih se ponašala da sam rodila vaginalno. No moram se složiti s Deady - SD ima samo titulu ali ne i uvjete za rooming in. Nema dovoljno osoblja koje bi bedinalo titulu!!!!
    Isto tako, curka je dobila žuticu pa je jedan dan bila na "sunčanju" i samo su mi je donijeli par puta na par sati, i tada mi je užasno falila, ali sam znala da se mora sunčati za svoje dobro pa sam izdržala.

Smatram da svatko treba izabrati što je za njega najbolje i ne osuđivati onog drugo za njegov izbor. A kako bi se nešto tituliralo za to treba zadovoljiti uvjete, što sa Duhom na žalost nije slučaj

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam rodila u 11.30 ujutro, a nakon toga se uopce cijeli dan nisam mogla ustati iz kreveta, posjete su mi dosle u sobu, navecer mi je sestra pomogla da odem na wc jer bi se inace srusila

tu noc dorian nije bio sa mnom u sobi, bilo me strah da se necu moci brinuti o njemu. a ipak me drugo jutro tako pekla savjest zbog toga, tada sam vec bila malo bolje pa sam odmah drugacije razmisljala

isto tako me uzasno zivciralo sto ga stalno odnose po danu, i definitivno bi odustala od svih posjeta, rucka i vecere samo da je mogao biti sa mnom za to vrijeme.

uvijek bih radije izabrala rooming in, i to 24 sata, najvise zbog dojenja, puno lakse je uspostaviti dojenje kad ti dijete ne nalijevaju cajem u djecjoj sobi, a onda te pilaju da ne znas/neces/ ne mozes dojiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •