Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: spotting nakon stimuliranog?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno spotting nakon stimuliranog?

jutro,cure!
    28.05. sam pocela sa stimulacijom.na stimulaciji sam bila 12 dana,tog 12.og dana stimulacije(13dc) je bial stop injekcija. moj dr. koji me pratio u BiH mi je rekao rano da primim stop injekciju, pa su na punkciji folikuli bili mali, punktirana samo 1 js. nakon tacno 15 dana od punkcije, naravno,dobila sam M. meni je i prirodno uvijek 14 dana nakon O(dokazano LH trakicama) menstruacija.tako mi je bilo i u stimuliranim.dobijem preko utrica.

uglavnom,ja dr.-a koji mi je radio punkciju nisam razumjela da je punktirao ostale folikule,nema ni smisla.
    rekoa je da nije billo smisla vise me stimulisati, ostali folikuli su bili previse mali.

dakle,dobila sam 25.06.danas je 11-ti dc.
    menstruacija mi j e trajala 5 dana,sto je takode neuobicajeno za mene,jer je moja max 4 dana.
    od tada,pa do danas, ja svaki dan imam po malo krvi na toalet papiru. do prije 2 dana to je bila samo crta na papiru,a bila je to smeda krv,ne svijetla crvena. juce i danas je to vec svijetla,svjeza krv,ne obilna da bih nosila ulozak,ali na papiru bude vise krvi nego prethodnih dana i krvi bude na papiru kad se brisem(dakle,ona sad curi)
    znam da je opis malo degutantan,ali je jedini nacin da pojasnim stvari.
    sve do juce sam bila na ovo,ali se od danas pocinjem brinuti.
    nika,ali bas nikad,do sad(ni u 1 stimuliranom) nisam imala nikakvih krvarenja van menstruacije.nikad u zivotu!
    mozda je i to razlog sto brinem.ja uopce nemam pojma od kud bi sad mogla ova sporadicna krvarenja biti.
    danas vec imam i neku nelagodu u stomaku, i osjetim jutros akd sam ustala curenje(kao kad imam M )
    imama PCOS i na gluforminu sam 3 mjeseca,mozda to ima veze? ili to sto sam u ovom prethodnom pila baby asirin i prednison 5 mg(mada to jos nisam citala da moze imati veze sa spottingom)?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tuzna, jesi radila test kad je stigla M? To može biti hematom, to je jedna ideja, a može biti ko zna šta drugo.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prvi test sam uradila neka 7-8 dnt.negativan.
    pa sam radila taj dan kad sam dobila, negativan.
    kasnije mi se cinilo da sam na svjetlu, uz okretanje testa tamo amo , mogla nazrijeti gdje se nalazi druga crtica,prije to nikad nisam mogla,ali sam skontala da se bezze zamaram,da nema smisla na dan kad sam dobila M toliko sebe gnjavit,jer bi tad da sam trudna,vec bila jarka druga crtica.i tad sam definitivno prestala sa utricima.
    evo,to krvarenje jos ima, ponavljam,to me posebno brine,sto je to jarka crvena krv,nije kao prije 3-4 dana,smeđi iscjedak,to me njie posebno brinulo.
    ovo je kao M crvena krv,i dosita je i dalje ima vise nego prije nekoliko dana,svaki put kad odem u wc bude na papiru dovoljno da bi dnevni ulozak mijenjala(da ga nosim).
    stavrno brinem....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nadam se da će ti se javiti neko ko je imao slično iskustvo, moj savjet bi bio ponoviti test da se isključi T (i da se isključi da se cijedi hematom) i doktoru na pregled da se utvrdi zbog čega je to, nemam drugih ideja.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tuzna, mogu samo reći da aspirin i predizon ne bi trebali utjecati na pojavu spotinga, a što se uzroka tiče, teško je reći zbog čega nastaju takva disfunkcionalna krvarenja. Meni su svojedobno uzrok bile ciste, tj. endometrioza, godinu-dvije je trajalo (možda 4-5 dana u mjesecu ne bih krvarila, ostalo je stalno bilo neko curenje). Sad opet imam ciste, ali nema krvarenja. Jedan ciklus ništa ne znači, mogu se malo i hormoni poremetiti od stimulacije, vidjet ćeš hoće li se ponoviti i idući, i naravno, trebalo bi učiniti i ovo što mare kaže, isključiti trudnoću.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

po meni je trudnoca iskljucena vec davno
    test bi bio pozitivan na dan kad sam dobila M da je u pitanju trudnoca.
    da mi se ovo ikad desilo,da mi se ikad desilo ikakvo krvarenje van menstrualnog,ne bih ovoliko brinula.
    cure,hvala vam.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slusajte sad ove nevjerojatne price.kako vidite gore,pomalo sam krvarila vec 6ti dan nakon menstruacije.od juce je to crvena krv,do juce bilo braon nesto.
    kako je mare rekla,ja dodem kuci,imam jedan test jos presostao,odardim ga ,kad ono u par sekundi druga crtica.
    ja se sokirala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    u drugom gradu trkom isla radit betu,ona 111. ocito imam pobacaj?
    onaj dan kad sam dobila,15 dana nakon punkcije, test bio negativan
    sta se pobogu desilo?!
    uopce ne znam sta da mislim,dan mi se okrenuo naopacke,od radosti do tuge.
    bila sam se pomirila,nije uspjelo,ajde....
    ali,niti jedan razlog nisma imala da mislil da sma trudna:niti su me boljele grudi,dobila pravu pravcatu menstruaciju koja je trajala 5 dana, nikakve nagone za povracati,
    imala sam odnose normalno( vec je 11dc po mojoj racunici), juce pospremala kucu....jedino me pocelo muciti ovo sto sam pomalo krvarila svaki dan.sad ispade da sam zbog pomanjkanja progesterona vjerojatno izgubila ovu trudnocu.uopce ne znam ni kako danas 11-12 dana nakon sto sam pocela krvariti mogu imati uopce betu 111?
    d aznate kako sam tuzna,kako boli,kako sam izbezuljena i nemogu da s ene krivim sto sma šrestala sa utricima,sto nisma vadila betu.ali,ponavljam,niti jednog razloga nisam imala da posumnjamna trudnocu.niti jednog!

et,st amene nece strfiti,kako bi mi bosanci rekli

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tuzna, o tome sam ti pričala, identičan slučaj, slična beta i isti dani ciklusi, to je bio hematom, a sad dalje moraš ponoviti betu za 2-3 dana, i nemoj misliti da je pomanjkanje utrića nešto krivo, jednostavno je tako. To je situacija kad se kaže da nije svako krvarenje M, javljaj kako ide.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Draga tuzna, samo ti ponovi betu za dva dana. Krvarenje ne mora ništa značiti, zato je sad najbolje pratiti betu i, naravno, javiti se svome ginekologu. Držim palčeve da to bude uredna trudnoća, zapravo nisam shvatila koji ti je danas dan ciklusa - prema tome i beti da se štogod zaključiti.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mare,ja sad imam i neki hematom? je li ovo sto krvarim spontani ili se on vec desio,a ovo se cijedi hematom?
    nista me ne boli. ama bas nista.do juce nisam ni primjecivala krv,samo onako usput malo na papiru, danas je bila crvena,a kad sma vidjela pozitivan test,stavila sam utrice i od tada je krv smeda?pojma vise nemam,totalno sam out...

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

punkcija je bila 10.06,ET 13.06. dobila mnormalnu mengu 25.06,15 dana nakon punkcije.
    na dan kad sam dobila mengu,dakle prije 11 dana danas, a tad je bio 12-ti dan od ET, uradila test,negativan.
    od tada sam prestala sa utricima, i pomirila se sa ezultatom.
    ne znam sta dalje?
    da idem sutra ginekologu? u srijedu moram ponavljati betu?
    strasno me ovo potreslo...
    otkud mi ovolika beta danas? a prije 11 dana je nije bilo da bi ju test detektovao?
    bize mili....ovo je pobacaj ili biokemijska? jesma li bila trudna da s emoze sedmicama brojati ili sta?
    trebam traziti uzroke ovog neuspjeha ili je to samo nedostatak progesterona?
    mislila sma u septembru po smrzlice, a sad se dvoumim da li da ganjam novi postupak?
    a,jojjjjjjjj,tuzna sam....posebno jer je sve moja krivica...steta nakon svega
    sve je islo naopako u ovom potupku,bas sve

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tuzna, nije tvoja krivica, ono što mi ovdje možemo reći je da treba pratiti betu, a ostalo moraš pitati doktora jer su opcije široke, vjerujem da ako pitaš na zdravlje i život da ćeš brzo dobiti odgovor, i vjerujem da će odgovor biti da opet nastaviš s utrićima do nove bete. I, da, brojiš dane nakon transfera, a ne nakon M.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tuzna, ne trebaš tražiti uzroke neuspjeha, vrlo teško je reći zbog čega se događaju loše trudnoće (sumnjam da je manjak progesterona). To što je M. bila 25.6. i odonda krvariš nije dobar znak, mala beta i krvarenje koje ne prestaje mogu biti znak vanmaternične, u svakom slučaju, za urednu trudnoću beta bi morala biti daleko viša. Ti svakako odi ginekologu i ne osvrći se na mišljenja i iskustva na forumu jer će te samo isprepadati, a nećeš biti pametnija. Imala sam četiri spontana i svaka je od tih trudnoća različito tekla, još uvijek nitko ne zna reći zbog čega je svaka završila do 10. tj.
    Dakle, obavezno beta, UZ ako ima ikakvog smisla i nekom dobrom doktoru koji ti neće davati lažne nade niti te plašiti mogućim ishodima (moja definicija dobrog dr.-a).
    S tako malom betom i u ranim tjednima često ne preostaje ništa drugo nego čekati razvoj situacije. Žao mi je što to prolaziš, znam da imate tešku dijagnozu, no mlada si i sigurna sam da neće proći puno vremena do tvoje uredne trudnoće.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tuzna, nemoj se opterecivati sa progesteronom jer kod FET-a utrici nemaju tako znacajnu ulogu kao u stimuliranom postupku.Sigurno nije do toga.Vjerojatno se radi o biokemijskoj trudnoci, beta ti je na dan testa bila jako mala i slabo rasla.U biti, sada se niti ne zna da li pada ili raste.Strpi se 2 dana do nove bete pa kod dr.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Tuzna, nemoj se opterecivati sa progesteronom jer kod FET-a utrici nemaju tako znacajnu ulogu kao u stimuliranom postupku.Sigurno nije do toga.Vjerojatno se radi o biokemijskoj trudnoci, beta ti je na dan testa bila jako mala i slabo rasla.U biti, sada se niti ne zna da li pada ili raste.Strpi se 2 dana do nove bete pa kod dr.
    Radilo se o stimuliranom postupku pri cemu je imala vrhunski trodnevni embrij, prestala je s utricima 3 dana prije bete zbog spottinga i svih mogucih simptoma menge i nije radila betu nego test. Svi znamo da u stimuliranom postupku funkcija zutog tijela ne postoji i da je progsteron kojeg uzimamo u vidu Utrogestana, Progesteron injekcija ili Dabrostana taj koji vrsi fju zutog tijela koje je otislo punkcijom. Zar nikome nije palo na pamet da bas taj testic nije bio ispravan? Da je to bila uredna trudnoca (nadam se od srca i vibram iz sve snage da ipak nije otisla aBd) koja je otisla nakon duge borbe crpeci iz organizma ostatke progesterona od utrica koje je koristila nakon postupka zbog nedostatka progesterona jer nije postojalo nista sto bi odrzavalo endometrij takvim kakav jest? Tuzna nema indikacija za vanmatericnu trudnocu, nema mehanickih problema u utrusu i cerviksu. Nikada prije nije bila trudna, nije imala kiretaze i sl. Naravno to se mora dokazati pregledom kod ginekologa.

Mila moja ti znas da vibram za tebe

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

fato,taco,vikki,mare
    meni je ovo doista sok. vec sam isplanirala novi postupak, krenula dalje.tugovala sam prosli vikend i onda skontala da idemo dalje.
    slazem se i da je beta mala, po nekom mom razmislajnju,najprije bihse slozila sa fatom,jer sam ,na dan kad sam dobila mengu,uradila test,te sam,okrecuci ga pod svjetlom,a vec se bio raspao koliko sam ga okretala i prevrtala, mogla nazrijeti gdje bi to treebala biti druga crtica,ali kad test drzis normalno u ruci,onda nema druge crtice.nisam htjela nikog da zamaram time,jer sam mislila da umisljam,zasto bih pomislila da je moguce trudnoca:1 embrij 3-ci dan vracen,nikakvih simptoma,ni grudi,ni povracanje,menga uredno stigla-ne spotting,ovo sto sad imam je spotting,ono je bial prava,najpravcatija menga,obilnija nego inace i porvi put u zadnjih 10 godina mi je procurila menga na posteljinu(eto,da objasnim kako obilna je bila).

malo me brine ovo krvarenje,bojim se i vanmatericne,rodeni sam panicar, sutra cu uraditi jos jednu betu da vidimo da pada,pa da se malo opustim i krenem u nove pobjede.
    moj plan je FET u septembru,cak sam pocela da razmisljam ,nakon ovoga sto se desilo i dokaza da mogu ostati trudna, da idem u novi stimulirani,rekli su u mojoj klinici da nije problem da ponovo idem u stimulaciju.
    eto, zbunjana,tuzna, razocarana nakon svega,a u drugu ruku sretna jer mi je moje tijelo pokazalo da ipak mogu ostati u drugom stanju i da se imam cemu nadati.
    razmisljam i o tome kako ja priridno imam kasnu ovulaciju 20 dc, mozdda zbog toga je i kasna implantacija? znam da se u stimuliranom sve pomjera prema tome kad je radena punkcija,ali eto opet si mislim da tijelo ima svoj neki ritam....

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tuzna, drzi se i ponovi betu. Drzim fige da sve prodje ok!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tuzna, nema šanse da si ti što skrivila, to je skoro pa nemoguće. Ako je embrij bio dobar, on će se uloviti s utrićima ili bez, ako nije, neće mu oni nešto puno pomoć. Sve je na embriju, ovo drugo su, po meni, - accsessories - od utrića, do mirovanja, do neseksa, neređenja kuće itd. Sve je to ono... kao dodatno zalaganje, ono, neka se nađe kad se već toliko trudimo, sumnjam da je ključno što si imala odnose, redila kuću ili prestala s utrićima.

Ja ću ti ponovit vikkin savjet - nađi nekog dobrog dr-a ili se javi svojima u kliniku kod kojih si radila IVF, reci im kolika je beta i moli uputu što da radiš. Na žalost, meni se to čini premala beta da bi imalo pozitivan ishod, jedino treba naći tog dobrog dr-a da te isprati sada dok traju ove nedoumice.

Sretno, mislim na tebe!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2010. at 08:35

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je embrij bio dobar, on će se uloviti s utrićima ili bez, ako nije, neće mu oni nešto puno pomoć. Sve je na embriju

Sretno, mislim na tebe!
    Potpisujem!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ina,slala sam sms sinoc kad sam dobila nalaz bete oko 19 h svom dr u cesku.rekao je da se nista ne moze uraditi po pitanju te trudnoce,sta je tu je, ali i da je sa trudnocama sve moguce,da odradim jos jednu betu nakon 2 dana,pa ce sve biti jasniije.

taj jedan embrij koji sam imala bio je doista odlicne kvalitete,...
    ima li iko ideju sta se desilo? neka implantacija nakon menge? u toku menge?
    sad sam imala biokemijsku ili spontani(ima razlike)?
    trebam li neke dodatne analize uraditi jer se ovo desilo? mozda sta oko imunologije?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    taj jedan embrij koji sam imala bio je doista odlicne kvalitete,...
    ima li iko ideju sta se desilo? neka implantacija nakon menge? u toku menge?
    Embrij može imati kromosomske pogreške koje biolog/embriolog ne može vidjeti, tako da je njegova kvaliteta dobar znak, ali nije odlučujući.

sad sam imala biokemijsku ili spontani(ima razlike)?
    I biokemijska je spontani, ali ona se dogodi u prvih nekoliko dana nakon izostanka M. Spontanih je više vrsta: biokemijska t., molarna trudnoća, blighted ovum (anembrionalna), missed ab. (odumiranje ploda), izvanmaternična...

trebam li neke dodatne analize uraditi jer se ovo desilo? mozda sta oko imunologije?
    Jedan spontani ne znači ništa, najvjerojatnije (statistički) je da je riječ o kromosomskoj aberaciji. Ako imaš prilike, možeš uraditi neke dodatne pretrage, no mislim da je ipak učinkovitiji broj pokušaja (zasad), tj. biti uporan, jednom će se dogoditi dobitni embrij. Naravno, budeš li dugo čekala ponovnu trudnoću, mogla bi uraditi imunologiju, koagulaciju i trombofiliju.

Najvažnije, ne muči sebe s tim što je krivo napravljeno, ti nikako ne možeš utjecati na dobar ili loš ishod rane trudnoće.
    Posljednje uređivanje od vikki : 06.07.2010. at 09:23

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vikki,hvala
    mislila sam ici na FET u septembru.
    a,u novi postupak u martu,aprilu,zima mi ne dolazi u obzir.
    imam 4 smrznute morule iz prvog postupka,pa sam mislila da trazim da ih kultiviraju do blastica,mozda cak i assisted da trazim,kazu da ima smisla kod FET-a.
    trazila bih odledavanje svih(u prvom fet-u, jdan embrij nije prezivio),pa da one koji doguraju do blastica(nisam sigurna je l to 5 ili 6 dan kod njih)vratimo.
    da,i ja sam mislila da odradim neke imunoloske pretrage dok cekam.treba 15 dana nakon prednisona i aspirina da prode,pa da mogu to odraditi? ja bih to odmah uradila,svakako ,ako dozivim ikad trudnocu,odmah bih to radila....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tuzna jesi bila kod dr. i izvadila betu ponovo, moraš prvo riješiti tekuću situaciju a tek onda planiraj za kasnije.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne,nisam vadila novu betu.to cu tek sutra,2 dana nakon prve bete,da se uvjerimo da pada.
    ne znam ima li smisla danas vaditi betu?
    ili ipak da cekam do sutra?
    juce sam pocela sa utricima, od tada je to krvarenje smede,jutros jedav da ga ima.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne, pričekaj do sutra, svaka dva dana je sasvim dovoljno.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vikki,mislila sam da li ima smisla izvadit danas,da se uvjerimo da pada,a ne bih onda vadila sutra.svakako cu se naruciti ginekologu na pregled,i bez ovoga sam to planirala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ne bih uopće stavljala utriće, samo će ti produžit agoniju, ako se ima očistit, neka se čisti samo, a guranje utrića, "umjetno" debljanje endometrija i produžavanje, u biti, neodržive situacije, neće biti na neki benefit... Mislim da će bolit više kad ljuštenje jače započne, a na takvu betu vjerojatno hoće. Koliko shvaćam situaciju, sad je cilj da se endometrij sam oljušti i da beta pada, ako nije VM, a niti tad utrići nisu od benefita.

Ako si stavila utriće, oni su, logično, zaustavili to krvarenje. Meni su djelovali kao čep tj. kao neka pripomoć pokušajima betoniravanja neodržive situacije. Većini žena tako djeluju - kad staneš s utrićima krene jače, dok su oni u upotrebi, onda roskasto brljanje, slabije krvarenje, tempera-like obojanje i sl.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hoću ti reći da utrići neće od trudnoće koja je krenula loše napravit da se "učvrsti" ili "bolje zalijepi", pa da beta sad krene i nadoknadi ono što je trebala napraviti prije. Ali, utrići hoće zaustaviti ili smanjiti krvarenje i nabildat će endometrij pa će (kasnije) sponatno čišćenje biti teže (bolnije i krvavije). Barem ja tako mislim.

Drži se i želim ti što brže razješnjenje situacije. Ima svakakvih situacija s betom, ne znam jesi li popratila - te da sporije raste nego što treba, pa da stvar završi u missed abu, pa da raste i pada i opet raste, sumnja se na van materničnu, pa se opet žena očisti spontano. Ako sam dobro shvatila, premalena je da bi bila neka panika oko vanmaternične i prsnuća jajovoda (to je najveći rizik kod vanmaternične). Osnovno je pravilo za urednu trudnoću uredne vrijednosti bete (ne kašnjenje) i onda uredno duplanje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2010. at 12:00

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj tuzna tvoja je prica nevjerovatna....drzim fige da zavrsi dobro.....ovo je skola za sve nas , koje - kad vide krv prestanu sa utricima ( kao ja prosli put) treba uvijek radit betu ......sretno tuzna ...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ipak pričekaj sutra za betu, ona pada sporije nego što raste, pa ti može dati krivu sliku. Moja je sa 110 padala tjedan dana i još nije bila došla do nule.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za sve ovo drugo, Q&A, u svemu potpisujem vikki. Odličan embrij - procjenjuju samo vizualno, a ne mogu ful znati kakav je koji embrij genetski, a i za testove - ako možeš dobiti uputnice, napravi to, jer drugačije je kad se dogodi spontani kod plodne populacije koja zatrudnjuje piece of cake, a drugačije, po meni, kod nekog tko ima veliki ulog vremena i novaca i ide na IVF.

U svakom slučaju, ne mogu ti (a i svim curama koje ovo čitaju i grizu se oko prestanka s utrićima itd.) dovoljno jako naglastiti da NIŠTA ŠTO SI TI NAPRAVILA ILI PROPUSTILA NAPRVITI NIJE MOGLO NA TO BITNO UTJECATI. To ide, na žalost, ili na sreću - u ruke Božje, prst sudbine ili na majku prirodu ili, da budemo najrealniji - do genetskih osobina embrija koje biolog (ipak) ne može skužit samo promatrajući oblik embrija i to kako se razvijao u labu, pa i onaj koji izgleda odličan, ne može u biti biti s nekom greškom, a onaj koji je ocijenjen kao sredni, pa čak imamo slučajeva i loših, može dati urednu trudnoću. To kako izgleda je samo potencijalna i vrlo posredna indikacija njegove kvalitete.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2010. at 12:09

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dobro.tako je kako je.
    sa utricima prestajem,ipak je danas 23dnET-a. ja sma se davno,prije 12 dana,kad sam dobila mengu(cure ovo nije bilo obicno krvarenje,neko bezvezno:prava meng aod 5 dana,s tim da je prvi dan menge test bio negativan) pomirila da nema nista od toga i ovo juce me jako potreslo.mastala sam o ovoj brojci,ali ne 22dnt , nego 12-13 dnt.
    slazem se sa inom da je mnogo toga u igri,svi se pozivaju stalno na moje godine, 27,kao imam vremena,a ja ne zelim cekati i gubiti vrijeme, vec sam izgubila 5 godina tapkajuci u mraku sa azoospermijom mm.
    mnogo,mnogo,me zbunilo sve ovo ,i cinjenica da na dan menge nije bilo bete dovoljno da ju test detektuje,a 11 dana nakon toga ona je 111.

bilo,proslo. nazalost,idemo dalje.
    ne znam bih li se radovala sto je napravljen korak naprijed(nakon svega,ovo je korak naprijed ,zar ne?) ili sto se suocavam sa spontanim ili sta je vec ovo i sa svojim srahovima da sa mojojm imunologijom nesto nije ok....
    hvala svim curama
    P.S: slazem se da ce ovo biti upozorenje svima d aje beta najmjerodavnija(ina hvala sto me tjesis,ja sebe i ne krivim,doista nisam imal razlog da vadim betu_menga +neg test+1 embrij 3ci dan+nikakvi simptomi)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dobro.tako je kako je.
    sa utricima prestajem,ipak je danas 23dnET-a. ja sma se davno,prije 12 dana,kad sam dobila mengu(cure ovo nije bilo obicno krvarenje,neko bezvezno:prava meng aod 5 dana,s tim da je prvi dan menge test bio negativan) pomirila da nema nista od toga i ovo juce me jako potreslo.mastala sam o ovoj brojci,ali ne 22dnt , nego 12-13 dnt.
    slazem se sa inom da je mnogo toga u igri,svi se pozivaju stalno na moje godine, 27,kao imam vremena,a ja ne zelim cekati i gubiti vrijeme, vec sam izgubila 5 godina tapkajuci u mraku sa azoospermijom mm.
    mnogo,mnogo,me zbunilo sve ovo ,i cinjenica da na dan menge nije bilo bete dovoljno da ju test detektuje,a 11 dana nakon toga ona je 111.

bilo,proslo. nazalost,idemo dalje.
    ne znam bih li se radovala sto je napravljen korak naprijed(nakon svega,ovo je korak naprijed ,zar ne?) ili sto se suocavam sa spontanim ili sta je vec ovo i sa svojim srahovima da sa mojojm imunologijom nesto nije ok....
    hvala svim curama
    P.S: slazem se da ce ovo biti upozorenje svima d aje beta najmjerodavnija(ina hvala sto me tjesis,ja sebe i ne krivim,doista nisam imal razlog da vadim betu_menga +neg test+1 embrij 3ci dan+nikakvi simptomi)
    Ovako ti Maribor savjetuje - 13 dana nakon transfera blastocista napraviti betu ili test, svejedno dobije li se krvarenje ili ne. ako je test negativan i počelo krvarenje, sestra je jednom savjetovala da se ne muči s betama, da je to prilično ziher da je to onda to. Tako da - ne grizi se. Naravno da je beta najbolja, ali nije svakom jednako jednostavno to napraviti - je u Zg-u di imaš privatni lab i stiže mailom rezultat za par sati, nije ako živiš na otoku i moraš vadit uputnicu, tramakavat se do laba i sl.

Ono što sad moraš napraviti je, na žalost, popratiti tu trudnoću do kraja (koji god tip bila) jer se beta mora spustiti, na ovaj ili onaj način (prirodno ili kiretažom) na normalu.

Oprosti na ovakvoj izravnosti, uvijek mogu nešto novo naučit i ispast da sam bila u krivu, ali po svom svojem iskustvu (forumaškom i laičkom), od ovoga teško može biti uredne trudnoće. Čini mi se (opet, polazim iz svog iskustva, a ljudi jesu različiti) da je bolje reći što i kako misliš da je na stvari, a ne produljavat agoniju s podgrijavanjem neizvjestnosti...

Globalno, mislim da je pozitivno da si ostala trudna, ali vjerujem da ti je sad to i teže, nego da je bila i ostala negativa.

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ono što je sad najveći "izazov", da se izrazim tako moderno, je da sad treba emotivno i logistički izdržat taj period dok se beta ne spusti na negativu. Kod nekih to traje brže, a u naduljem slučaju može se vući i do 10 tjedna trudnoće (računajući od prvog dana zadnje menge, ove u kojoj si išla u stimulaciju). Sad ti prevenstveno želim snage i strpljenja za prebrodit taj period, a na to hoće li se vući ili ići brže isto ne možeš puno utjecati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još mi se čini za tebe bitno, čisto emotivno - ako sam dobro shvatila kalkulaciju, ti si tek 12 dnt prestala s utrićima, a betu si trebala radit 14 dnt, znači, "fale" ti dva dana progesteronske podrške, što po meni, stvarno nije moglo odigrat neku (ključnu) ulogu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odnosno, sad bi trebala izvidit kako stoje tvoji ginići vezano za ljeto i godišnji, računajući s tom kalkulacijom od 10 tjedana (to je worst case scenario). Sasvim izvjestan i moguć scenarij je da beta "uredno padne" na nulu, bez kiretiranja i neke sage od razvlačenja, kojom dinamikom - to najbolje pitaj vikki.

Znači, morala bi vidjeti te scenarije oko liječničkih i svog godišnjeg, ovisno što si planirala. Nadam se da će ići na dolje i da će se to uredno samo očistiti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2010. at 12:54

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ina,uvijek,ali uvijek sam cijenila izravnost,ma kako bolna bila
    iskreno,mene je ovo vise iznendilo i uzdrmalo,nego sto me dotuklo. ja sam se pomirila da je gotovo jos prije 12 dana, znam sta mi je dalje ciniti. FEt u septembru je moja sjedeca opcija.
    ja se iskreno nadam da ce se ovo zavrsit samo od sebe,nekako mi je beta mala da bih brinula.mene,kao laika,brojak vise upucuje na to da je u opadanju,nego da tek raste(mislim,25dnp?!)
    ako je menga bila 28.05,ta u kojoj sam krenula u stimulaciju, kako da izracunam kad sam imala spontani? jer nemam pojma ni o cemu,iskreno.
    krvarenej se povlaci od prestanka menge,vec 7 dana. kad da racunam da je nastao spontani?
    izvinite sto gnjavim, o trudnoci i svemu tome veze nemam, nikad do ovoga nisam dogurala(iskreno,ponekad sam sumnjala da ce se to ikad desiti),pa nisam ni citala nista o pobacajima,biokemijskim,trudnocama.
    za bolnicu ne brinem,naci cu vec nesto,uzet godisnji mogu kad hocu,mislim to se mogu dogovoriti sa sefom,uvijek ce me pustiti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Teško je, i vjerojatno sad izgleda kao najveća nepravda na svijetu, ali, na žalost, ova naša populacija svašta doživi jer se sve to i više prati i monitorira i jer ti nesretni ishodi trudnoća ne zaobilaze niti nas. Šaljem ti jedan veliki zagrljaj!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovako ja mislim, na brzinu, molim vikki i iskusne žene da ulete. Trudnoću računaš od 28.05., znači, sad si kraj 5.-tog tjedna. Spontani "ne računaš", tj. nemaš što računati. Ne znaš je li uopće spontani u tijeku, je li to vanmaternična trudnoća, je li biokemijska, šta je to (još se ne zna, jedino se, na žalost, po beti zna da nije uredna trudnoća). Ima slučajeva da je embrij, na loše duplanje bete i prokucao i kuckao do 10. tjedna trudnoće. Dijagnoza se mijenja, to može završit kao missed ab (pobačaj koji se nije dogodio, pa treba kiretaža), kao abortus imminens (prijeteći pobačaj), kao abortus koji je počeo i sl. U ovom trenu ne možeš "računati kad je počeo spontani", niti da to je spontani. Zato je to sad zeznuto - treba ispratit ginekološki i vidjet hoće li trebat koja intervencija (kiretaža i sl.). Tj. spontani nije jedan trenutak, on može započeti, pa ti krvariti po 2 tjedna, da bi na kraju se zaključilo da je ili završilo, ili da ipak treba kiretaža itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2010. at 13:23

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tuzna, sad sam čitala odgovor na Zdravlje i život, i nadam se da će dalje ići ok.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nema smisla računati kad je krenuo spontani, on je mogao krenuti s ciklusom koji navodiš 28.5., ali je nakon toga moglo ostati nešto trofoblasta koji luči betu i polako odumire, tj. izbacuje se. Vidjet ćeš kako stvari stoje nakon druge bete.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i još jedan savjet - nemoj se prejudicirat što je bolje - je li prirodno čišćenje, je li kiretaža. Nekome prirodno čišćenje bude super, završi za 7 dana, nekome krvarenje traje 2-3 tjedna, boli, pa još niti sve ne ode, pa mu kiretaža bude na kraju super u odnosu na prirodno čišćenje, individualno je. Tu ti je najbolje pratiti pa slijediti liječnički savjet. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

FET u septembru ćeš vjerojatno morat pomjerati za mjesec-dva. Od kiretaže i laparaskopije, primjerice, računaju da treba tri ciklusa da se može dalje u akciju, vjerojatno slično i nakon spontanog (prirodnog čišćenja). Znači, koliko mi se sad čini, izgledniji ti je recimo novembar, oktobar je već na knap.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

FET u septembru ćeš vjerojatno morat pomjerati za mjesec-dva. Od kiretaže i laparaskopije, primjerice, računaju da treba tri ciklusa da se može dalje u akciju, vjerojatno slično i nakon spontanog (prirodnog čišćenja). Znači, koliko mi se sad čini, izgledniji ti je recimo novembar, oktobar je već na knap.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cuj?sad moram i to odgoditi ? a,jojjjjjjjjjjjjjjjj.
    mislim,ciklus mi pocinje svakako negdje krajem septembra, dakle,FET bi bio oko polovine oktobra.
    mislila sam da je najveca tuga sto prolazim kroz ovo,a sad se jos moram sekirati da li cu morati na kakvu bolnu intervenciju? pih! sto je zivot sr...!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ne moraš ništa odgađati, tuzna, sačekaj rasplet. U slučaju spontanog pobačaja kada nije potrebna kirurška intervencija, praktički se već od idućeg ciklusa može u akciju (ajde, jedan mjesec pauze za svaki slučaj), no prerano ti je sad za bilo kakve prognoze. Neka se samo ova neizvjesnost riješi, a onda ćeš lako isplanirati daljnje postupke.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne moraš ništa odgađati, tuzna, sačekaj rasplet. U slučaju spontanog pobačaja kada nije potrebna kirurška intervencija, praktički se već od idućeg ciklusa može u akciju (ajde, jedan mjesec pauze za svaki slučaj).
    Da, ako se dobro sjećam, onda bi pauza bila koliko je trudnoća trajala (toliko tjedana).

Ne moraš (sada odmah) ništa kombinirati, ako se beta uskoro spusti na nulu, to ti je onda situacija kao da i trudnoće nije bilo. Postupak ne mora biti, a ne mora biti niti bolan (uz dobru lokalnu anesteziju to je manja stvar od punkcije, a za 2 sata se ide doma, barem tako u ZG-u, u nekim bolnicama).

Sretno, ako je biokemijska, dobre su šanse da padne sama i da se ništa ne mora raditi, nego ispratiti još kroz iduće tjedne dok ne padne na nulu.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bas sam neki nestrpljiv tip,a? nisam ni ovo rijesila,a ja bih sad u postupak...
    salim se,vec sam ranije isplanirala,pa zato znam sta dalje
    H V A L A

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bas sam neki nestrpljiv tip,a? nisam ni ovo rijesila,a ja bih sad u postupak...
    Lakše je kad možeš planirati

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sutra beta,pa vidimo na cemu smo.
    javim vam naravno cim ju odradim

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke