Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Prestati...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Prestati...

Već 3 tj muku mućimo sa noćnim dojenjem....mislim da to noćno nacicavanje po 20 puta u razmaku od pola sata nije više normalno.Mene počele boljeti bradavice a i sama količina mlijeka kao da se smanjila.Razmišljav da prekinem dojenje,jer tako sam mislila smanjiti pošto idem sa god dana raditi a radim i noću pa će sa tim svim biti problema Mali ima 11 mj i jednostavno kako je veći sve više cika a ja neću moći pratiti taj tempo pogotovo noću.Ali kako da prestanemo,već sam noću pokušala sa čajem,povuće na flašu 2-3 puta noću ali poslije baš traži ciku i ako je nedam plače,plače...pa je dobije.Ne spavam ni ja a ni on...ne mogu više.Cika više nego 1 mj beba..... :/

________

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tvoj malac još očito nije spreman na odvajanje od cike...
    Probaj s obilnijim mliječnim obrokom (lako probavljivim) pred spavanje (mi smo na grizu,čokolinu i sl.)
    Možda ga to ipak zasiti pa se ne bude budio tako često noću.
    I mi smo imali takvih faza ali smo na kraju dojile 19 mj. tj. do druge trudnoće. Tad je i sama polako počela gubiti interes pa smatram da je bila spremna na prekid dojenja.
    Drži se!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nije utjeha, ali i mi još uvijek cikimo bezbroj puta po noći (bar mi se čini da je tako), zaspi na ciki, probudi se za sat, zasppi do jedan, a onda cicanje do jutra...i raadim normalno osam sati dnevno..kaj ćeš pomirila sam se sa sudbinom, samo da napomenem ima 17 mjeseci....
    eto, samo da znaš da nisi usamljena u nespavanju...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možeš izbaciti noćno dojenje i ostati na dnevnom

dobrodošla je pomoć TM-a
    on bi trebao nunati kad se probudi ili ti, ali ne dati sise

ja nisam to pokušala jerbo mi je lakše bilo dojiti nego nosati

1. korak: izbaciti uspavljivanje na sisi, ja sam to radila tako da kad bi vidjela da je prestala sisati, nego samo drži sisu u ustima, onda bi ju izvukla, pa bi tražila opet, pa opet izvukla .. i onda bi joj dosadilo
    pa sam neko vrijeme koristila šemu da sisa spava: plač: sisa spava, da ti pričam priču
    došli smo do 6 sati u komadu
    i dodaš neku mekanu igračku da zagrli

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pokušaj tako što ćeš ga dati na jednu noć da bude odvojen od tebe ili dvije..ja sam svoga dala da spava u mame za vikend a prije toga je dojio godinu dana svako tri ure i noću i danju... i u nje se bio probudio u noći i vidio da me nema i to je bilo to....kad se vratio doma nije više tražio e sad u mene je tako ispalo...a prije toga su bila pokušavanja koja nisu uspijevala ...stalno je plakao dok mu ne bi opet dala i opet....i meni je ovo zvučalo malo predrastično ali sam se isto savjetovala na rodama i uspjelo je bogu hvala.....da napomenem ja sam inače znala sa njime otići u mame prespavati tako da je navikao na okruženje....ako imaš mogućnosti pokušaj....možda u muževe mame,tate..negdje gdje je navikao ići.....

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

M. za par dana puni 2 godine. Doji noću i po nekoliko puta. Za sada je tako, čekamo proljeće i tatin godišnji da ga on uspavljuje i nosa po noći..

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kad sam krenula radit nisam mogla bit na poslu normalna a da po noći dojim dvadeset puta. Pa smo probali da ga za svako buđenje tata nosi. Tri noći, malo negodovanja, koji put plača i prestao dojiti po noći. Onda smo se nekoliko mjeseci dvadeset puta mazili po noći..
    Al, eto s dvije i pol je počeo spavat bez buđenja, ipak...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo sikili so 13mj osvikla sam ga tako da sam mu prvo dala malu bočicu mlijeka a potom siku i tako par dana i ostavio je sam bez ikakvih problema

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja baš večeras muku mučim s dojenjem. Imamo 10 i pol mj.siki 3-4 puta po noći.Bradavice su mi bolne,morat ću se izdojiti. Pokušala sam mu dati kravlje mljeko,neće ni blizu.Griz,čokolino isto neće. Neispavana sam i umorna.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamalela76 prvotno napisa
    Pokušala sam mu dati kravlje mljeko,neće ni blizu.Griz,čokolino isto neće.
    Pametna beba.
    S 10 mj 3-4 puta cicanje po noci meni se cini sasvim ok.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da se i mi javimo,kod nas je situacija sljedeća-nakon mj dana smanjili smo dojenje na 1-2 noću što je kod nas veliki napredak što se tiče spavanja budi se i dalje često dam mu čaja i ponovno zaspi,,,,juhuuu :D

________

D 1998.
    I 2007.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

div,
    probaj pojačati popodnevne i večernje podoje. neka djeca znaju tada više sisati i spremati se za noć.

ne zaboravi da u pitanju može biti i skok u razvoju, a to je period kada bebe intenzivno sisaju, doslovce se ne skidaju. ali to traje nekoliko dana i prođe.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo i nas tu!
    M preko dana više ne cica. Uspjeli smo se naučiti na uspavljivanje poslije ručka bez cice!
    Ali noć......
    Prikopča se i ne pušta! Kad zaspe lagano izvučem cicu....i on je budan i urla!!! Cijelu noć mora biti prikopčan da bi spavao!!!
    Probala sam i dudu uvaliti, ali tek tad počinje rat! Neće mali silikone!!! Samo prirodno!!!
    I sad sve bi to bilo ok, kad bih i ja mogla naći položaj koji mi odgovara, ali ovako....budim se ukočena i pokočena....boli kičma, vrat, glava.....sve je to koma!!!
    Ne želim mu skroz ukinuti dojenje, ali ovo cijelonoćno nacicavanje me sad već zbilja ubija!
    Slijedeći mjesec počinjem raditi i već me stvarno lovi panika kako će to tada izgledati!
    Trebam savjete!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e zemske, kravlje mlijeko je hrana za bebe od krava ne za vase klince

opce mi nije jasno da vam je tako mucno dojiti vlastitu djecu, pricate o dojenju ko o necem ceg se treba sto hitnije rijesiti

unicef, who, sve svjetske sluzbe za laktaciju daju preporuku dojiti BAREM 2 godine sad se vec pojavljuju clanci koji pricaju o 2,5 god)

gornja granica ne postoji

dojenjem klincima bildte imunitet, time sto se uce biti bliski sa vama radite na njihovoj emocionalnoj inteligenciji

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa
    Evo i nas tu!
    M preko dana više ne cica. Uspjeli smo se naučiti na uspavljivanje poslije ručka bez cice!
    Ali noć......
    Prikopča se i ne pušta! Kad zaspe lagano izvučem cicu....i on je budan i urla!!! Cijelu noć mora biti prikopčan da bi spavao!!!
    Probala sam i dudu uvaliti, ali tek tad počinje rat! Neće mali silikone!!! Samo prirodno!!!
    I sad sve bi to bilo ok, kad bih i ja mogla naći položaj koji mi odgovara, ali ovako....budim se ukočena i pokočena....boli kičma, vrat, glava.....sve je to koma!!!
    Ne želim mu skroz ukinuti dojenje, ali ovo cijelonoćno nacicavanje me sad već zbilja ubija!
    Slijedeći mjesec počinjem raditi i već me stvarno lovi panika kako će to tada izgledati!
    Trebam savjete!!!!!!!!!!!!!
    probaj vratiti dnevne podoje. odnosno, trebala bi.
    on je jos premal da bi mu ih ukinula.
    koliko ima, 7mj?
    tako malom djetetu majcino mlijeko je NUZNO za optimalan rast i razvoj!
    ono je prvih godinu dana glavna hrana, ostalo je sve DOhrana.

sto je razlog zbog cega vise ne doji po danu?
    jel se radi o strajku?

jer dobiva nesto drugo osim dojenja po noci?

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma nije meni problem dojiti!!!
    Dapače, kad je sa 5 tjedana završio u bolnici zbog E-coli, na tjedan dana, nisam dozvoljavala da ga nahrane bilo čim osim mog mlijeka!!!
    Izdajala se, trčala u bolnicu i visila tamo od jutra do sutra!!!

Problem je u spavanju na cici!

Inače u jutro dojimo. Za ručak ima kašicu, nakon koje ni ne traži cicu!!!
    Prođe cijeli dan da ni ne traži cicu!
    Drama počinje poslije kupanja, na večer, kad treba spavati.
    Tada se frajer prikopča i ne pušta cijelu noć.

Kad bih ja mogla ostati doma duže, nebi to bilo strašno, ali uskoro počinjem raditi.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    jer dobiva nesto drugo osim dojenja po noci?
    Ne, ništa osim cice.
    Bočica i duda ne dolaze u obzir!
    Vodu pije iz one flašice s kljunom.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zasto mu je ne nudis?
    to sto on ne trazi moze biti jedan od razloga strajka (previse mu se "svidi" dohrana) ali stvarno mu trebaju dnevni podoji sa 7mj.
    moguce je da je i to razlog da su vam noci takve jer "nadoknadjuje" ono sto mu treba.

probaj mu nuditi. probajte dojiti u mirnoj i zamracenoj prostoriji.

kad pocinjes raditi?

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sredina trećeg mjeseca.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na koje radno vrijeme?
    povratak na posao ne mora ssrecom znaciti i prestanak dojenja, dapace, ne preporuca se istovremeno prestanak dojenja i povratak na posao, moze biti prestresno za bebicu

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa ni ne mislim prestati dojiti.
    samo ga hoću odučiti da spava na cici!!!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa
    Pa ni ne mislim prestati dojiti.
    samo ga hoću odučiti da spava na cici!!!
    kuzimo.
    no zelimo ti reci da je moguce da je to "spavanje na sisi" posljedica premalog (koliko sam shvatila, jednog- ujutro) podoja po danu.

s druge strane ti zelimo reci da je to premala kolicina mlijeka za tako malu bebu. cak i to sto posisa po noci nije dovoljno. do prije mj. dana je bio iskljucivo dojen, preveliki je rez. bebi je potrebno majcino mlijeko, potrebni su svi sastojci kojih nema u tikvici, jabuci, zitaricama (itd. sta vec on jede) ali ima u mlijeku da bi mogao optimalno rasti i razvijati se. porebna je mastnoca iz njega za razvoj mozga. a nje nema ni u kasicama ni u kravljem mlijeku.

majke koje sumnjaju da im djeca, kada krenu s dohranom, nedovoljno doje, savjetuje se izdajanje i mijesanje dohrane s izdojenim majcinim mlijekom.

nisi mi odgovorila, da li on odbija dnevne podoje ili jednostavno ne doji po danu jer ne trazi?

moguce je da mu rastu zubici ili da mu se dohrana jako svidjela pa ne trazi dojiti, no to je vrsta strajka (vidi ovaj tekst http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237)

da li je naglo prestao dojiti po danu?
    koliko dugo vec ne doji po danu?

to sto ti odlazis na posao, ne znaci da on mora izbaciti dnevne podoje. dojite ujutro, pa kad se vratis sa posla, pa prije spavanja....

takodjer imas zakonsku odredbu koja regulira pauzu za dojenje i imas svako pravo na nju.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Izgleda da se kod nas ipak radi o izbijanju zubića!

Hvala na savjetima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •