-
problem u dojenju ili...?!
Posto sam redovno citala ovaj forum i toliko toga saznala u vezi trudnoce,porodjaja,dojenja...,sad kad imam jedan problemcic,odlucila sam se da to podelim sa vama i poslusam koji pametan savet
Moja bebica je stara 7nedelja,od rodjenja je dojim i osim prvih par dana u porodilistu,nisam imala problema sa bradavicama.Posto sam prvih par nedelja bila sama(neupucena),nisam se redovno izmuzavala,tako da kad mi je mama dosla da mi malo pomogne,zaprepastila se koliko su mi bile tvrde dojke i pune kvrzica.Uz masazu("mucenje"),posle par dana sam ih razbila i sve je bilo ok.
Od pre neki dan sam videla da se opet na svakoj dojci,u donjem delu pojavila kvrzica koja je bolna(ne nosim cak ni brus,ne znam sta je moglo da doprinese?),ja sam opet pocela da masiram posle podoja(a i u toku se gnjecim),ali jedva da iscedim koju kap mleka kad pritiskam tu gde je kvrzica
Beba dobro napreduje,ima 4900g(na rodjenju je imala 3620g),ali primetila sam da posle podoja mi bude nervozna,zaspi tek za 1-2h,pa se bojim da li ima dovoljno mleka(iako kad se izmuzem posle podoja ide dosta mleka) :?
ocajna sam,pa vas molim za savet!
-
Možda da si staviš jako topli oblog - ručnik na grudi nekoliko minuta i onda masiraš kako je objašnjavano u savjetima za dojenje. Ako osjetiš kvržice moguće je da je mali zastoj, a to bi moglo dovesti do mastitisa. Pa mislim da bi trebalo izdojiti.
Mi isto jako dugo dojimo, ali imam svo vrijeme svijeta, jer sam tako odlučila. Veš mi je već pet ana nespeglan..
U svakom slučaju odi opet na savjete o dojenju!!!
Sretno
-
da, prije izdajanja jako topao oblog, a izmedju podoja danas tijekom dana stavljaj kupus kao hladni oblog (zeleni list, maknes tvrde zile, malo ga prognjecis da pusti sok, stavis na bolno mjesto, listove mijenjas kad uvenu)
znaci, prije podoja ili izdajanja maknes taj kupus i dobro ugrijes dojku (ispod tusa ili oblozis toplim mokrim rucnikom ili uronis dojku u zdjelu za salatu punu tople vode)
kod izdajanja malo namasti ruke (bilo kakvo ulje ili krema su dobri) da bolje osjetis kvrge, a ako grijes dojke ispod tusa dovoljan ti je gel za tusiranje i mozes se usput i ugrijati i izdojiti
kako god ti je lakse, samo je bitno da to izadje van
zanima me imas li velike i teske grudi?
u kojem polozaju dojis?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma