-
ja sam jučer tepihe dala na strojno pranje 
prozore planiram prebrisati drugi tjedan
Posljednje uređivanje od Zara1 : 13.03.2010. at 19:54
-
Sreća da me nema doma kad sunce upre u prozore....
A sad ozbiljno: prije nego se primimo čišćenja, mi se redovito primimo pospremanja (bacanja furde, uklanjanja dječjih premalih stvari, raznih viškova itd.) Lakše je čistiti kad je manji krš.
To je sve što imam za reći.
Od ostalih savjeta (zapravo više prijedloga) imam samo ovo, iz vlastitog iskustva:
- prvo sredimo balkone (koliko se može) i to smo baš danas napravili, uključivši i odbacivanje starih cipela koje smo doderali ili prerasli tijekom zime, potrganih kišobrana itd.
- rano mi je za generalno preslaganje ormara (to kanim tek kad završi sezona zimske robe) tako da smo sada sredili samo dječji dio, kod njih to moram raditi svaka 2 mjeseca ili češće jer prerastu, poderu itd.
- nakon toga izbacimo sve smeće i kramu (odnesemo boce na otkup, obično pregledam špajzu i hitim sve što dugo stoji... Vrijedi i za frižider ali to radim najmanje jednom tjedno, a ne sezonski)
- nakon toga ne idemo u "široku" frontu nego prostoriju po prostoriju, svaki vikend operemo prozore i zavjese na jednoj i sredimo je koliko se može do kraja... Prozori mi nisu tlaka, imam pvc od prije 2 godine i preporodila sam se jer se krila ne rastvaraju
- tepihe i tapecirani namještaj ne čistim sada nego u svibnju (najranije) pozovem servis i priča gotova
- pećnicu čistim kad je prljava, a ne pred Uskrs, suđericu i vešmašinu isto
Što se tiče proizvoda, ja više od kemikalija volim čarobne krpe (mikrovlakna) koje čiste i bez dodatka deterdženta, a za moje prozore su zakon.
Budući da je voda kod nas prepuna kamenca, ipak povremeno moram posegnuti za malo intenzivnijim kemikalijama (fosforna kiselina, komercijalna imena za to su CIllit bang ili W5 antikalk iz Lidla) ali s mjerom. S tim čistomo perlatore na slavinama i povremeno pločice i pomičnu stijenu za tuširanje.
I to je to. Čistim kad me volja... Danas sam muža i sinove upregla da poskidaju paučinu (muž) i očiste prašinu ispod i između kreveta sa šarenim metlama. Usisavač (vodeni) danas je ipak bio moj, a da bi posao bio brzo gotov, ekipa je dobila slobodno u vidu shoppinga s popisom. To se zove ugodno s korisnim. Pol sata je i više nego dosta za usisavanje naših 60m2.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma