-
Pomoc kod iskasljavanja
Pregledala sam arhivu, ali ne nalazim nista sto pomaze u nasem konkretnom slucaju.
Dakle, imam (skoro) jednogodisnjaka koji vec danima "valja" u grlu povecu kolicinu sluzi, povremeno zakaslje, no naravno premali je da bi to znao iskasljati.
Nisam trenutno u Hrvatskoj, pa mi na zalost nikakav sirup koji mozete preopruciti nije dostupan (osim kao informacija sto da nabavim za kucnu apoteku sljedeci put kad dodjemo).
Ono sto imam je na raspolaganju je caj od bijelog sljeza, kao i drugi od islandskog lisaja. Da li bi to pomoglo i smijem li mu davati obzirom na njegovu dob?
Imate neki homeopatski ljekic za preporuciti?
Hvala.
-
ja sam isprobala sve sirupe, sljezove, al sam skužila da za taj šlajm jedino pomaže što češće kapanje nosa. čak sam i sama bila prehlađena i prvi put da sam umjesto sirupa kapala nos i spasila se. i inhaliranje al D nepodnosi inhalator u zadnje vrime :/
-
Meni i djeci pomaže sirup od bijelog sljeza i mogu ga uzimati i sasvim mala djeca (ali ne znam točno od koliko pa provjeri). Znam da se i novorođenčetu smije kapati nos sa sljezovim korjenom.
Potpisujem za kapanje i čišćenje nosa.
-
Za lakše iskašljavanje šlajma pomaže jedino acetylcystein.Kod nas se može naći pod nazivom Fluimukan,to su granule poput Cedevite,razmute se u čaju i dijete to popije.Vani,konkretno u Njemačkoj ima za kupiti šumeće tablete ACC long,proizvođač je Hexal,to je za odrasle,ali sigurno ima i verzija za djecu.Uglavnom,isprobala sam i na sebi i na djetetu i tvrdim da jedino to pomaže.Kojekakvi sirupi i slični pripravci su jednostavno preslabi,a šlajm dijete ne može probaviti,već je jedini način da ga iskašlje,odnosno kod manje djece se zna često dogoditi da ga povrate.Ukoliko šlajm ne izađe van postoji velika mogućnost da će doći do bronhitisa,pa i upale pluća.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma