Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dojenje na zahtjev???

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno dojenje na zahtjev???

možda sam krivo stavila naslov :/

nije riječ o maloj bebi već o o malo većoj- ima 16 mjeseci
    obožava dojiti
    i ja isto
    ali...ona traži podoje svakih 20 minuta. nemojte krivo shvatiti, ali nekad mi se čini da to radi iz dosade. možda griješim.

inače, zaista dobro papa ostalu hranu. s time nikakvih problema. dobro napreduje i sve je ok.

prije 3 mj sam počela raditi i ne znam jel se još adaptira na tu situaciju.

sad je bolesna (kozice), a u bolesti mi je normalno da traži više dojiti.

ali, u "normalnim" okolnostima mi se to nekako čini puno.
    ja njoj dam kad traži, ali iskreno, voljela bih da malo izbaci koji put sisanje

jel nas ima još?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima. :/

Laura ima 11 mjeseci i isto ponekad vrlo često traži... ima dana kad smo npr. doma i traži više puta u 10 minuta - ja to zovem dresiranje.
    U biti joj se vidi na faci da joj je dosadno i ne zna što bi, pa se sjeti Cike i tako u krug.

Iako to kod tvojeg djeteta možda nije tako... moraš dobro promotriti cijelu situaciju i ponašanje koje prethodi traženju Cike.
    Možda je oko nečega nesigurna, pa zato traži? Ili joj je dosadno ili je žedna... ili... ili... može biti 100 razloga.

Ali, da sam na tvome mjestu, dala bih joj kad traži... prekratak je to i prelijep period u suživotu majke i djeteta... no to je samo moje mišljenje.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima i tu
    Stara kao i Laura (cimerice ), na dan pojede trećinu banane i toliko jogurta, sve odbija ali nam je cica najbolja frendica. Tako je bilo i dok je jela i većinu voća i povrća.
    @n@ dobro kaže - daj i uživaj, jer će nam ovaj period svima prekratko trajati.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma meni se stvarno čini da to radi iz dosade
    kad smo vani ili kod nekog na igranju i zanimljivo joj je, ni ne pogleda me 2 sata

a doma

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i Nera je takva
    zato je zabavim, kad mi se ne da taj tren ... dojenje je i odnos između dvije osobe
    mislim da kad tražim odgodu (dojenje iz dosade) da ju učim da drugi ljudi imaju zahtijeve koji su jednakovrijednim njezinim ali idu prvi jer su osobni ..
    komplicirano za objasniti

dakako kad je bolesna nema nikakvih odgoda, ničeg: koliko hoće i kad hoće)

dojenje na zahtijev je iznimno važno u prvoj godini, kad je to jedina ili glavna hrana
    a kad ona ima doručak, ručak, večeru, mlijeko je napitak (iznimno važan, ali u toj klasi)

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije komplicirano, lijepo si to objasnila. Ja se slažem s tim mišljenjem, lijepo si to primijetila i super je da razmišljaš o tome. Mislim da mnoge cure ne razmišljaju o tome na takav način.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MGrubi

slažem se
    ja takav odnos prakticiram sa starijom kćeri
    tu sam za nju, one su mi najvažnije na svijetu,ali starijoj zaista bez grižnje savjesti mogu reći da mi se u tom trenutku ne čita priča i da želim npr. čitati pola sata nešto svoje dok se ona pored mene igra ili gleda crtić
    ona to poštuje

meni je to skroz u redu

ali malena još to ne kuži...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, malena ne kuzi. a je li moguce da trazi podoj jer ti tada radis nesto drugo? pa je to jedini nacin da te 'dobije'?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je.
    Ali se tu onda povlači i pitanje nisi li ti tu za nju - da u svakom trenutku budeš pored nje?!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ok, malena ne kuzi. a je li moguce da trazi podoj jer ti tada radis nesto drugo? pa je to jedini nacin da te 'dobije'?
    i to je moguće

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    i to je moguće
    naravno da je
    imam starije dijete- bolesno praktički 2 tjedna- kozice (kupanje i tuširanje nekoliko puta u danu, skidanje temperature...)

sve je meni to jasno. ali tako mora biti. ako me kužite.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •