Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Koju perilicu kupiti??

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Koju perilicu kupiti??

U fazi smo razgledavanja perilica za rublje!
    Pod obavezno nam treba ona manja, tj. uska perilica s obzirom da moramo štediti na prostoru u našoj maloj kupaonici!
    E sad, prvo pitanje, da li postoje takve perilice sa sušilicom?
    Koja je best buy perilica toga tipa?
    I ako imate kavu preporuku prema vašim iskustvima?
    Hvala!

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bum poludila , treba mi edit, u naslovu je trebalo pisati da se radi o perilici rublja!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imam ti ja, candi, onaj plići model, ali navodno svi ti plići modeli proizvode koma buku - prije sam imala candi normalnih dimenzija, ovo što smo sad kupili je tako bučno da svak tko nam dođe u stan ne može vjerovati da je to tako normalno. Majstori i prodavači su nam poslije rekli da je to "cijena" te uštede na prostoru, doslovno je nemoguće boraviti u WC-u kad centrifugira, ne znam kako ćemo prat robu kad se beba rodi i kad ćemo centrifugirat - razina buke je oko 76 decibela - to je živi užas - i nemaš se kome žalit - prodavač je napisao koliko je to buke, u servisu candi pruegelhof su me odmah prekinuli na pitanje o centrifugi - u stliu "Mislite ono kao kad avion polijeće? Ne da se ništa napraviti!." Ja imam čak 2 takve candi alisse perilica 5 kg i sušilica 2,5 kg - jednu na moru, jednu ovdje, jednako buče da je to jedna nevjeerojatna katastrofa. Evo ti mog topica o tome:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=candi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, ja ti mogu poručiti samo da nemoj candi alisse jer je buka stravična - osim ako ti moment buke nije važan - po ostalim kriterijima je skroz OK, ali ovo s bukom je koma ako imaš dijete koje, recimo, po danu spava - nama je spavaća točno uz WC, i ne znam kako ću prat robu kad se dijete rodi - morat ću lovat vrijeme kad je budna, a to je stvarno bezveze da moraš tako taktizirat s jednom običnom mašinom za robu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel misliš na usku perilicu koja se otvara odozgo ili na onu "plitku" kapaciteta 3 kg?

Ja imam na otvaranje odozgo Bosch, nemam zamjerki, a zbog nevažnih razloga kupujem još jednu i planiram uzeti Whirhpoll 6th sense (po preporuci).

Meni je glavni kriterij da je broj okretaja centrifuge 1200, jer mi se veš brže osuši. I nije istina što neki kažu da jaka centrifuga jače gužva ili uništava veš.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

glede centriguge, super je imat 1200 okretaja, i veš se zaista nakon toga suši brže, ali uvijek, uvijek, bila mašina malo ili malo više puna veš je zgužvaniji i teže se pegla...

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Happy prvotno napisa
    Jel misliš na usku perilicu koja se otvara odozgo ili na onu "plitku" kapaciteta 3 kg?

Ja imam na otvaranje odozgo Bosch, nemam zamjerki, a zbog nevažnih razloga kupujem još jednu i planiram uzeti Whirhpoll 6th sense (po preporuci).

Meni je glavni kriterij da je broj okretaja centrifuge 1200, jer mi se veš brže osuši. I nije istina što neki kažu da jaka centrifuga jače gužva ili uništava veš.
    Mislila sam na tu usku u koju se veš stavlja odozgo.

Koliko dođe ta Whirhpoll 6th sense?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Trenutno je na akciji (do kraja mjeseca) 2999, a inače oko 3400.

WHIRLPOOL AWE 8727
    Punjenje odozgo, Elektronsko upravljanje, Kapacitet pranja: 5,50 kg, Centrifuga: 1.200 okr/min, Ručno podešavanje centrifuge, Fuzzy logic - prilagođavanje potrošnje vode i dužine pranja, 6th Sense, Zaslon, Odgoda početka rada, Program pranje svile, Energetski razred: A , Učinkovitost pranja: A , Učinkovitost centrifuge: B , Razina buke: 59 dB (re 1pW), Razina buke centrifuge 76 dB (re 1pW), Visina: 90 cm, Širina: 40 cm, Dubina: 60 cm, Boja: bijela

AKCIJA
    2.999,00
    do 29.02.08
    MPC: 3.398,00

www.bijela-tehnika.hr

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i ja imam Wirlpoolovu ali onu sa 1000 okretaja i prezadovoljna sam

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    i ja imam Wirlpoolovu ali onu sa 1000 okretaja i prezadovoljna sam
    I moja sestra je zadovoljna s istom tom.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi imamo usku ARISTON,odlična je! šogorica ima usku punjenje odozgo koja neznam ,ali je koma.kažu da to gornje punjenje nije dobro zašto neznam!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi imamo gornje punjenje i ne vidim razloga zašto to nije dobro.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni se to gornje nije svidilo jer je u mojoj minijaturnoj kupaoni zbog koje sam i išla na malu mašinu onda otpao prostor na mašini kao odlagalište kozmetike i sl., ali vidim već da će iduća mašina bit neka koja nije toliko bučna kao plitka Candica, pa sve i da nemam gdje odložit neseser.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni se to gornje nije svidilo jer je u mojoj minijaturnoj kupaoni zbog koje sam i išla na malu mašinu onda otpao prostor na mašini kao odlagalište kozmetike i sl., ali vidim već da će iduća mašina bit neka koja nije toliko bučna kao plitka Candica, pa sve i da nemam gdje odložit neseser.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i naša je minijaturna ali imamo policu gdje nam stoji kozmetika

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

neznam stvarno zašto to gornje punjenje nije dobro,nemogu suditi jer nisam osobno probala samo sam čula na nekoliko strana .možda je sve individualno)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a ja čula kontra, jer kod donjeg punjenja može zapeti nešto (kopča, gumb...) za gumu od vrata perilice, dok kod gornjeg otvora ne može jer je bubanj kontra okrenut i veš nema dodir s vratima jer je zatvoren unutar bubnja.

prednost je što zauzima manje prostora i što se ne moraš sagibati, a to što ne možeš gore trpat stvarčice... po meni mašina niti nije mjesto za to...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

... i da... ja UVIJEK svaki veš centrifugiram na 1200 i uopće nije zgužvan. Lijepo ga protresem, objesim, poslije posložim i nije ni malo više zgužvan nego na manjoj centrifugi.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A zašto se nebi mogli staviti npr. neseseri na tu sa gornjim punjenjem i kada ju 1-2 tjedno ideš puniti makneš nesesere i gdje je problem? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj paws prvotno napisa
    A zašto se nebi mogli staviti npr. neseseri na tu sa gornjim punjenjem i kada ju 1-2 tjedno ideš puniti makneš nesesere i gdje je problem? :?
    Uh. U tome što je ja punim i praznim više puta dnevno, a ne 1-2 tjedno iako mi to ostaje misterija, kako to muž i ja (dosad bez djece) toliko vrtimo mašina robe (jedino obrazloženje je to da se muž ekstremno znoji, da skoro svaki dan ima neki sport i to ti je onda 3 majice dnevno - jedna za posao, jedna za sport, jedna za nakon sporta kućna i onda sutra opet). Ali, i dalje mi to ostaje misterija kako nam se stvaraju tolike količine robe .

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

blago tebi kada ju toliko puniš,ja svaki dan operem jednu mašinu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma gornje ili donje glavno da je dobra perilica))) danas na tržištu ima toliko toga i vjerovatno nisu svi proizvođači iste kvalitete,ja mogu samo potpisati za ARISTON ,je uska ali stane 5 kg u nju ,ne čuje se ,pere odlično!!!

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

blago tebi kada ju toliko puniš,ja svaki dan operem jednu mašinu
    Perem otprilike svaki 3 dan, istina sada imamo perilicu od 7kg, ali ona nam je prevelika za našu malu kupaonu, zato ju i moramo zamjeniti za tu usku sa punjenjem odozgo i zato bi htjeli kupiti tu usku od 6kg, da ne moramo prečesto prati!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dinasta80 prvotno napisa
    ma gornje ili donje glavno da je dobra perilica))) danas na tržištu ima toliko toga i vjerovatno nisu svi proizvođači iste kvalitete,ja mogu samo potpisati za ARISTON ,je uska ali stane 5 kg u nju ,ne čuje se ,pere odlično!!!
    Super, thanx, ako budemo ovu bučnu Candicu morali mijenjat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je gornje punjenje zakon - nema čarapa u filteru i sličnih zafrkancija.
    No moram potvrditi da i Candy s gornjim punjenjem (a i Candy od moje mame normalne veličine s normalnim punjenjem) stvara stravičnu buku kad kreće u centrifugiranje. I ja sam se sva nakostriješila kad sam prvi puta čula taj zvuk.

No Candy s gornjim punjenjem ima još jednu veliku manu: guma oko otvora nema pad pa nakon svakog pranja treba spužvicom vaditi vodu ili se stvaraju gljivice.
    Ovo mi nije prva mašina s gornjim punjenjem pa znam da to tako ne treba biti.
    Doduše, ova naša pere već 6. godinu pa su na novijim modelima možda ispravili tu grešku.

Na moru imamo plitku Electrolux. Nije bučna, ali iako navodno ide 5 kg robe, čini mi se da u nju stane puno manje.
    I nema kratki program što mi je kod Candy veliki plus - onaj program od 32 min je zakon.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tinars prvotno napisa
    I nema kratki program što mi je kod Candy veliki plus - onaj program od 32 min je zakon.
    Ovo je definitivno super program. Ali mi buka nadjačava i njegovu prednost.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima netko možda Vivax perilicu? Jel vrijedi kaj?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i ja imam perilicu koja se puni odozgo, Electrolux i jako jako sam zadovoljna. Ima masu programa, opciju dodatnog ispiranja (MM ima atopični dermatitis i njegova se odjeća uvijek ispire dvaput kako ne bi ostalo detergenta na odjeći) Što se zvuka tiče, ja sam zvala servisera kad smo prvi put uključili perilicu jer radi zvuk kao mlažnjak kad polijeće, a ukoliko je malo rublja unutra, a narihtam max. broj okretaja centrifuge, skače kao luda. Serviser mi je objasnio da su to neki posebni motori za perilice koje se otvaraju odozgo koji po defaultu imaju takav zvuk. Stoga, koji god brand odabrala zvuk neće biti onaj klasične perilice rublja.
    Mi se navikli na nju, pa lijepo zatvorimo vrata od kupaone dok ona radi i sve 5. Moja koštala oko 3.600 kuna, ali prije 3 godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •