Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: bol u donjem djelu leđa

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno bol u donjem djelu leđa

Zanima me da li je bol u donjem djelu leđa, te bol u preponama normalna ili može upućivati na probleme s bubrezima????

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

normalna

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

normalna

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Bol u leđima/nesvjestica/mekana stolica

Sličan problem, kao gore opisan, sam imala danas, pa ne otvaram novu temu.
    Nalazim se u 18+5 tjednu trudnoće. Danas sam osjetila bol u leđima, ispod lijeve lopatice, koja je trajala otprilike 2-3 minute, a zatim je uslijedila nesvjestica praćena znojenjem, koja je trajala oko 5 minuta, te mekana stolica. Ostale promjene nisam zabilježila. Promjenama nije prethodio neuobičajeni napor, stres ili hrana, a prostor je bio uobičajeno provjetren. Sada, nakon otprilike 2 sata nakon navedenih problema, osjećam laganu bol na lijevoj strani leđa. Druge probleme nemam. Trenutno ne uzimam nikakve lijekove. Svaki dan lagano prošetam u prirodi 1/2 sata (i to mi ne smeta), a inače nisam na BO, već radim (uredski posao).

Da li netko zna:
    - što predstavljaju/znače spomenuti problemi
    - što može biti uzrok navedenim problemima
    - kako si pomoći.

Hvala i sretno,

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a možda živac upaljen a možda da nazoveš dr pa da pitaš

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovisi gdje u leđima boli. Ako je ispod rebra, moguće je da su ti crijeva. I meni je tako bilo. Svi ti se organi iznutra porazmještaju i ništa nije na svom mjestu. Ako je tako, možeš onda to povezati i sa stolicom koju si imala.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Bol u leđima

S obzirom da su se bolovi u leđima ponavljali svakih sat vremena i trajali otprilike 5 minuta, prvo sam kontaktirala neku bolnicu (čini mi se da su me spojili s urološkim odjelom na Svetom duhu), gdje su mi rekli da je najbolje da me prvo pogleda ginekolog. S obzirom da trudnoću pratim u Viliju, otišla sam na pregled. Sugerirali su mi da se u takvim situacijama ubuduće ipak javim nekoj bolnici, a ne privatnoj poliklinici, jer nisu u mogućnosti napraviti sve pretrage, koje bi u tim situacijama trebalo napravili (npr. kompletnu krvnu sliku i pretragu urina). Uglavnom, nakon ginekološkog i UZV pregleda utvrđeno je da je s bebicom sve u redu, te da problemi nisu najvjerojatnije ginekološke prirode (na sreću!), već da se, kako je doktor napisao, najvjerojatnije radi o muskuloskeletalnoj boli (na što sam i sumnjala, pretpostavljajući da sam isto 'zaradila' šetnjom, možda nedovoljno toplo obučena za vjetroviti dan; ah, jako pametno!). Doktor je rekao da protiv boli ne smijem uzeti naravno ništa, te da mu se javim sutra da čuje kako sam. Bol se još ponovila par puta do 1 h u noći, a od tada je, da kucnem u drvo, nestala, dobro se osjećam i radim.
    Ovo sam sve napisala u slučaju da se netko susretne sa sličnim problemima.
    Pozdrav i sretno,

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Normalna

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma ja ne mogu da verujem,. eto sad sam 11+2, a donji deo ledja me otkida kada duze stojim ili nesto radim.... to pre nije bilo tako.. a bebac nije bas toliko velik da bi vec pretegao napred

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u ovoj trudnoći križa su me ubijala od 7-10 tjedna tako da ne da se nisam mogla dignuti iz kreveta, nego nism mogla ni spavati. Jednog dana prošlo ko rukom odnešeno.

U prošloj su me trudnoći križa rasturala kad mi je počeo rasti trbuh tamo negdje u 4. mjesecu, za sad u ovoj ništa.

Isto me je jednog dana samo probolo u leđima u visini bubrega i kad sam ne budi lijen otišla doktoru, ispostavilo se da su bubrežni kamenci (u urinu bilo malo krvi jer je valjda neki zaderao mokraćovod, navodno), dao mi je spasmex (uzela samo 1 i bilo dovoljno) i natakanje vodom da ih čim prije i čim bezbolnije izbacim (spasmex opušta glatke mišiće). Prošlo za dan-dva.

Dakle, isprobala sam svakakve bolove u leđima u trudnoći i zaključila da neki jesu normalni, a neki nisu, a za one manje tipičnije se uvijek treba javiti liječniku.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

na početku trudnoće mene su bolila križa i donji dio trbuha za ubit se. križa do te mjere da nisma mogla iz stojećeg položaja uzeti jastuk sa kreveta.
    pomalo je prolazilo oko 16 tjedna i sad već mjesec i pol ništa (osim kad duže stojim) ali me zato sad boli stidna kost i lijeva prepona....za umrijet....to toliko boli da hodanje predstavlja isusove muke.
    bila sma prije dva tjedna na hitnoj zbog toga...niš, sve normalno. ginekolog me upitno gledao kad sam mu rekla za to...ko da prvi put čuje.

tako da sad naprosto trpim i šutim...kaj ću. čekam 6 mjesec da rodim pa da počnu druge brige...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bol u donjem dijelu leđa, stidna kost, prepone.... sve normalno. Nekad mi se bol iz leđa širi prema desnoj nozi pa znam šepuckat. Ponekad me i istovremeno podsjeti i lijevo koljeno da nije baš ispravno pa mi onda hod zna biti stvarno čudan. Ali sve će to proći i zaboravit se....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    Ali sve će to proći i zaboravit se....
    ovaj dio jedva čekam.
    sad smo 27+5 i ja sam već pomalo zaboravila kako moje tijelo funkcionira u normalnim uvjetima. uvijek sam bila okretna i pokretna i hiperaktivna, ali ovo sad me ubi u pojam....buša raste, kile su tu i sve to mi predstavlja dosta teškoća u svakodnevnom životu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I sada imam par trenutaka zaborava a to je kad osjetim da je malac odlučio gimnasticirat. Pogotovo zato što osjećam pokrete za koje sam 100% sigurna da je on tek kojih 10tak dana. A tada svaka bol pada u drugi plan

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam negdje u 6 mj trudnoće dobila išijas. dr mi je čestitao i rekao da ga dobije otprilike svaka stota trudnica.

a što se neuobičajenih stanja tiče, otprilike u isto vrijeme su mi počeli problemi sa srcem/plućima, na način da kad bih ležala iznenada bi mi se torzo zgrčio i digao prema gore, ostala bih bez zraka i srce bi mi preskočilo i trebalo bi mu 10ak min da se vrati u norm ritam. prvi put kad mi se dogodilo sam se uspaničila i nisam se dugo mogla opustiti, a nakon pregleda su mi isto rekli da ne vide nikakve anomalije niti išta slično i da samo imam uzbudljivu trudnoću. do poroda se možda desilo nekih 15ak puta. svaki put bih se isprepadala i pomislila kako u tome nema baš ništa uzbudljivo. ali nakon poroda se stvarno niti jednom nije ponovilo.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam u 11. tjednu i vec par dana me bole kriza jako nisko, iznad trtice, i to obicno kad se probudim, iako ne spavam na ledjima. Pomogne mi kad se savijem prema naprijed. Ja sam cula jos nesto drugo, da se navodno ne smije spavati na ledjima, nisam sigurna da li je to u kasnoj trudnoci, zbog neke zile koja moze prsnuti??? Jel netko cuo ista o tome?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

žila ne može prsnuti, nego ju možeš pritisnuti, što pak može otežati disanje tebi (i opskrbu kisikom bebi). međutim, ako primijetiš da teže dišeš, ionako ćeš se sama okrenuti. a ako bebi smeta, šutnut će te .
    spavala sam i na leđima, i na trbuhu, i na boku, kako god mi je pasalo, sve do kraja trudnoće.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a sto nas mogu dobro isprepadati te babe kad pocnu pricat bez vez

gle primjetit ces sama kad ti neki polozaj ne pase i promjenit ces ga a bebi kad ne pase osjetit ces bar u mom slucaju vrlo bolni udarac u stilu mama okreci se meni to ne pase

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Siobhan prvotno napisa
    Ja sam u 11. tjednu i vec par dana me bole kriza jako nisko, iznad trtice, i to obicno kad se probudim, iako ne spavam na ledjima. Pomogne mi kad se savijem prema naprijed. Ja sam cula jos nesto drugo, da se navodno ne smije spavati na ledjima, nisam sigurna da li je to u kasnoj trudnoci, zbog neke zile koja moze prsnuti??? Jel netko cuo ista o tome?
    ovo je simptom rastezanja ligamenata od djelovanja progesterona sto je najnormalnija pojava u T. mene je drzalo u prvoj, a evo sad i u drugoj T prakticno od pocetka
    vjezbe yoge za rastezanje, svakodnevno bavljenje laganim fizickim radom (setnje, rastezanje, ples) pomazu, kao i masaze.
    meni je osobno najgore kad po noci ne spavam pa sam onda cijeli dan umorna i nikakva i samo se rastezem po krevetu ili fotelji i sva se zapravo ukocim.
    moj ginic se bas danas iznenadio kad sam rekla da me boli kicma, ali kak je meni trebalo 2 godine da mi se nakon prvog poroda stvari vrate relativno u normalu nije mu bilo cudno da me vec sad opet boli.
    spavanje na bok i laganini odrzavanje konde i sve ce bit ok

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A da li trudnički pojas, tzv. Babybelt pomaže kod tih bolova u trtici?

Ja sam ga probala i čini mi se odličan, a neke su trudnice rekle da je njih spasio. Ja isto imam bolove nisko u leđima, iznd trtice, i to već od 10tog tjedna...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

imam i ja iste bolove još od početka trudnoće-ali pošto još od prije trudnoće imam artrozu tog dijela leđa-dok.je rekao da je to za očekivati u svakoj trudnoći. mene danas bole kao nikad, ali bila sam glupa i sinoć u revoltu odlučila da se depiliram a u 26.sam sedmici i stomak me baš zeza. pokušaj rasporediti svakodnevne fizičke aktivnosti ravnomjerno tako da ti se ne dešava da čitav dan hodaš, a sutradan bez razloga ležiš. svega pomalo u toku dana. pusaaa

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mene danas bole leđa za popi*dit, širi se mjestimice prema zdjelici kukovima, al najjače boli malo ispod sredine leđa, danas mi je točno 8 tjedana i mogu reći da zasad ne uživam u trudnoći, znam da se sve zaboravi, al sad dok traje, nije lijepo, e da, još, što je bolje, danas mi je i jače muka, a jutros me bolila glava, sve si mislim da me i ovo vrijeme zeza, pošto sam inače osjetljiva na promjene vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •