Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: šetnja s jednomjesečnom bebom

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno šetnja s jednomjesečnom bebom

pozdrav,
    imam jedno pitanje u vezi izlaska s bebom. neki dan smo izašle van doslovce na 5 min. pošto nam je danas bio lijep i sunčan dan sa izmjerenih 20 C otišli smo ja, tata i beba u šetnju kolicima. Šetnja nam se odužila na 3 sata. Kad smo stigli doma dočekala nas prabaka ljuta ko ris da di smo tako dugo, da male bebe ne smiju odjednom tako dugo biti vani...još sam ja na to pop. misleći.. šta se ona ima tako derat??? sad me muči je li zbilja u pravu..?? :?
    Je li to zbilja bilo predugo za nju i može li imati negativne posljedice??? :?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma kakve posljedice bi imala od svježeg zraka. Može ti jedino bolje spavati
    Uostalom nema 3 dana. Već je prava beba :D
    Ne brini, malo se šalim, al i mene je mučilo kada van. Ti imaš sreću pa je vani 20 C, ja sam Luku s mjesec dana vodila van na 20-ak min. kad je vani bilo oko 5 C. Uglavnom pitala sam pedijatra na prvoj kontroli s 1 mj. dali možemo šetati (taj dan je ujutro kod nas bilo - 8 ), veli on meni - ''ma samo što više na svježem zraku. Bez brige ništa mu neče biti''. Tako da stvarno nemaš šta brinuti.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mateja, ako misliš da će joj izrasti rogovi ili rep, neće, ne boj se .

Šalu na stranu, ako je vrijeme ovako lijepo kao danas (toplo, nema previše vlage u zraku, sunčano) zaista ne postoji razlog zbog kojeg nebi šetali tako dugo.
    Pretpostavljam da je dijete utopljeno, udobno smješteno, ima sve preduvjete za uživanje. Bake su često preoprezne i uzimaju si za pravo diktirati nam što ćemo i kako raditi.

Mi smo našu počeli tako dugo šetati kada je imala mjesec dana, jedino kada nismo išle van je bilo kada je bila magla ili kiša, čak smo i po snijegu hodale okolo.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo ja otvorila još jedan topik, tako da pretpostavljam da je otud taj strah....
    najgori vikend ikad..
    znači, ovo danas joj ne bi trebalo smetati? evo i sad mi spava ko anđeo...
    hvala vam

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad ću ja onda svaki dan s njom u šetnju, naravno, ako bude tako lijepo vrijeme ko i danas :D
    Zbilja ne volim kad mi pametuju...u stanju sam se sa svima posvađat :D

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma kaj bi joj bilo, vozi misko. mi smo s mjesec dana isli na 450 km dug put, kaj bi baba tek nama rekla. pa nisu bebe od stakla. samo ti daj, bez straha. friski zrak je zakon.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kad smo kod baba. Znaš kako kažu: ''Da su djeca za babe onda bi babe rađale''

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Kad smo kod baba. Znaš kako kažu: ''Da su djeca za babe onda bi babe rađale''
    ova je dobra!!!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kristina, pusti babe.

S oba djeteta izašla van kad su imali dva tjedna (čekala sam da se ja malo dobijem). Jedno ljetno, drugo zimsko dijete.

I svaki dan smo vani. Izlazila sam i kad je bilo jako zima, magla (zapravo, morala sam izaći, otići u trgovinu, odvesti dijete u vrtić i slične stvari), barem na kratko, a sada kad je sunce izađem u 11 i do 5 popodne me nema doma. Dobar komad smo u šetnji, u 3 odem po stariju u vrtić, a onda smo na igralištu ispred zgrade. I niš mu nije. Zdrav ko dren. I vidim da mu paše jer je smiren, uglavnom spava, a ako je budan, gleda, malo ga podignem da vidi svijet oko sebe. 8)

Sjećam se jedne zgode kad je M bila 4 mjeseca. Vani pada snijeg, pahulje ko krumpiri. Ja sam morala do trgovine. I spremila ja dijete, utoplila ga, prekrila kolica navlakom za kišu i van. Ide jedna baba i vuče za mnom: Milo, smrznit će ti se dijete!
    Nit se smrzlo, nit prehladilo.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Milo, smrznit će ti se dijete!
    Kad mi to netko kaže
    S ima 16mj. kad god je malo hladnije a mi odemo u šetnju nađe se bar jedna baba reći to

Mi smo prvi put izašli u šetnju s 2 tjedna, nismo gledali na sat....
    Bože moj, pa šta bi onda trebale mame koje rode ljeti.... moja kuma je rodila u 7.mjesecu, predica joj rekla.... možeš biti i cijeli dan vani, naravno u debelom hladu, tako su i uradili, od prvog dana!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da vi vidite moje ruke i lice, smijali biste se.
    Ruke su mi do pola crne (do kuda seže rukav jakne), a oko očiju imam rub od naočala.
    Ne treba meni solarij.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

8) ja sam prije mjesec dana išla pedijatrici u 6 popodne, pješke, s kolicima. Na 10-minutnom putu uspjele su me zaustaviti 2 žene s :shock: facom i s istom rečenicom: mama, mama, pa ne može beba van po mraku!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam s malom curkom išla prvi put van kad je imala ravno 2 tjedna i to kod javnog bilježnika na drugi kraj grada (ostavinska), to je bilo par dana prije Božića, vani je bilo sunčano ali i dosta minusa, znači bili smo par sati vani, i starija s nama, i nikom niš nije bilo, baš se fino naspavala.
    a babama

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    a babama
    slažem se

sad upitala svekrvu za šetnju po mraku...isto veli- ne, to se ne smije....
    da poludiš

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    8) ja sam prije mjesec dana išla pedijatrici u 6 popodne, pješke, s kolicima. Na 10-minutnom putu uspjele su me zaustaviti 2 žene s :shock: facom i s istom rečenicom: mama, mama, pa ne može beba van po mraku!
    Ovo mi je najjača fora! Valjda će ih popapati mrak :? .

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Ja sam cijelu zimu vodila M na balet od 5.45 do pola 7 navečer i dok sam čekala tih 45 minuta, šetala sam se po gradu. Mrkli mrak, zima, a ja kolicima razgledavam izloge.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ima nas još šetača.
    Svaki smo dan vani po nekoliko sati, bez obzira na kišu, snjeg, sunce, minus ili plus. I nisu nikad bolesni, niti im nosić curi.
    Moji ne vole rukavice niti bilo što na rukama, tako da sam vodila bitku sa pokrivanjem rukica u kolicima i uvlačenjem u jakne na -5 stupnjeva i po snijegu.... I nije im ništa....Prošli tjedan puše vjetar ko lud, ja njima kape i kapuljače na glavu i van. Ljudi mi pokazuju da sam luda što izvodim djecu. ALi oni su navikli i ako ne odemo van - oni su LUDI....
    Dok vam aodgovara, pusti druge....

Kad se Matej rodio, sušim ja veš na balkonu. I zaboravim na njega ili nisam imala vremena, kad baba stara iz kuće iza naše koju niti sam poznavala niti ikad pričala s njom (bili doselili nekoliko mjeseci ranije), uredno se popela k nama na kat, pozvoni na vratima:" Joj milo, unesi veš da ti djete mrak na odnese!"

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo prvi put bili u šetnji s točno 4 dana, a curka je rođena u 11-tom mjesecu. I šetali smo se cijelu zimu, i po suncu i po mraku i sve nam je bilo super. A prvi put se cura prehladila kada smo jedno tjedan dana proveli u stanu bez šetnje Pa toliko o tome da je dobro biti u zatvorenom

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isto - prva šetnja sa deset dana i od onda stalno po vani. Rođena je u martu i bilo je sunčano i vjetrovito - budale su se čudile, mi smo uživale - ni traga prehladama.
    Sada svako jutro izlazimo u 8 i donedavno bi mi svaki dan jedna baba rekla da nisam normalna, što izlazim s njom tako rano, kao, hladnoća i to.
    Kad sam je pitala hoće li mi ona donesti doma stvari s placa i kruh, ušutila je. :/

Što se mene tiče, više šteti djetetu pregrijana zagušljiva prostorija od friškece.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    više šteti djetetu pregrijana zagušljiva prostorija od friškece.
    to sam baš primijetila, sad idemo svaki dan u šetnju i ona meni cijelo vrijeme spava :D

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A joj, babe uvijek imaju nekaj za reći.
    A zašto nema kapu?
    A zašto idete van po ovakvom vremenu s malom bebom? (malo pada snjeg i beba ima 5 mjeseci, naravno zabundana i na meni na toplom)
    A kak to nosoite dijete? Bu vam ispalo

I da ne nabrajam.

A najveći biser koji sam čula je ispalila MM-ova teta (koja btw i nije baba, je starija ali nije baba).
    Rekla je da bebe do mjesec dana ne smiju van jer im duša luta do mjesec dana pa ako odemo s bebom van mogla bi joj duša predaleko otići i ne bi se znala vratiti. :shock: .

Tak da...

S Ivom smo bili van prvi put kad je bila stara 8 dana, ono baš išli u šetnju.
    S Jankom sa 2.5 tjedna, ali samo zato jer ja nisam mogla prije. I bili smo vani na zraku 2 sata.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo isto velike šetalice. Prva šetnja sa 11 dana ali to zbog mene (bila sam lagano u balonu a i ti šavovi,joj). Od onda smo svaki dan vani, jedino ne po kiši (jer mala ne voli onu plastiku na kolicima) i jakom jugu (ipak smo boduli, a onda stvarno poljeva pa ne možemo baš šetati).

Meni je baba rekla usred ljeta zašto mi mala nema čarapice, a vruće nije moglo biti.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Rekla je da bebe do mjesec dana ne smiju van jer im duša luta do mjesec dana pa ako odemo s bebom van mogla bi joj duša predaleko otići i ne bi se znala vratiti. :shock: .

Ova je dobra. Nama je slično naša baba rekla, da bebe ne smiju vani dok se ne krste, a gledala nas je kao da smo pali sa marsa pa to neznamo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i mi mo vani svaki dan kad nema kiše. šetamo se ili uz more ili rijeku i sve 5, T baš uživa a najčešće zaspe. i puno bolje spava noću kad je danju više vani.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A joj, babe uvijek imaju nekaj za reći.
    A zašto nema kapu?
    A zašto idete van po ovakvom vremenu s malom bebom? (malo pada snjeg i beba ima 5 mjeseci, naravno zabundana i na meni na toplom)
    A kak to nosoite dijete? Bu vam ispalo

I da ne nabrajam.

A najveći biser koji sam čula je ispalila MM-ova teta (koja btw i nije baba, je starija ali nije baba).

Tak da...

S Ivom smo bili van prvi put kad je bila stara 8 dana, ono baš išli u šetnju.
    S Jankom sa 2.5 tjedna, ali samo zato jer ja nisam mogla prije. I bili smo vani na zraku 2 sata.

Strašno...neki ljudi su zaista pali s Marsa.........

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne, nego nekštena djeca ne smiju van po mraku ili ako već moraju treba im se pokrit lice sa dekom da ih vještica ne odnese (izjava moje sveki ).

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

isto ko što se ne smije dječji veš ostavljat preko noći...., pa ne smiješ iz mraka odmah djetetu..itd itd...
    ne znam.. znale su mi stare bake pričati kako postoje i te "zločeste bake" iliti coprnice, vještice..kako god.., koje mogu bacit prokletstvo na neku malu bebu, zato im se recimo stavlja nešto crveno da im odvrati pogled s djeteta... Pa evo vam priča Trnoružica...
    nemam neko mišljenje što se tiče tih stvari, ne razmišljam o tome ni ne opterećujem se, no vjerujem da postoji i dobro i zlo

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a eto, i ostavljam veš preko noći, i ne stavljam im ništa crveno...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, postoje ljudi s urokljivim očima, ako te takav pogleda dok dojiš odma ti mlijeko nestane. Zato niko ne smije gledati bebu dok doji (ni mamu).

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e za ovo još nisam čula

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Da, postoje ljudi s urokljivim očima, ako te takav pogleda dok dojiš odma ti mlijeko nestane. Zato niko ne smije gledati bebu dok doji (ni mamu).
    Ti vrapca, kako bi TO riješile naše savjetnice???

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Citiraj gita75 prvotno napisa
    Ti vrapca, kako bi TO riješile naše savjetnice???
    Gadna stvar, nema šta

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam s Glistićem prvi put išla u šetnju kad je imao 3 tjedna, a išli bi i prije da nije rođen u siječnju, i baš je nekako bilo hladno, puhalo je jako, čak je i snijeg pao, a zna se da mi morski ljudi po snijegu ne znamo ni hodat ni vozit. A i nisam znala kako da ga dojim kroz svu onu zimsku robu, na vjetrometini, a tražio je jesti svako malo. Od tada izlazimo svaki dan, u svako doba dana, i stojimo vani koliko nas god volja. Dapače, u najžarkije ljeto smo ponekad izlazili samo navečer, između 8 i 11. Naslušasmo se svakakvih nebuloza, i ne bijaše nas briga. Kad god nam neko kaže da A) nije zdravo vodit dijete bosih nogu (hej, 38 stupnjeva je, ženo) B) nije zdravo da dijete bude u blizini psa (mačke, goluba, vjeverice...) C) nije zdravo da dijete bude bez kape (mislim, nosi si ti kapu u Splitu u travnju) D) nije zdravo da ga se nosi po rukama E) nije zdravo da XYZ, mi kažemo «Nije se zdravo ni puno pačat u tuđa posla», i nastavimo svojim putem. I baš nam je super.
    znam da to ne možeš na glas reći prabaki, ali možeš u sebi.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Taman sam ju stavila u sling i krenula van kad je počela kiša. I kaj sad?! Danas smo šetali po kiši. V. u slingu ja kišobran i uživancija. Zraka i kisika koliko želiš. V. je samo okicama gledala kišobran i slušala kišicu. Još nema 2 mjeseca.
    Samo kaj sam ja pametna obukla borolete pa šetnja nije trajala dugo.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kad smo kod šetnje, imate neku foru kako s kolicima ako bi u šetnju sama? teška su kad na njih ide košara a na 2. smo katu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

**az**, ista stvar je i mene mučila. Drugi kat a u kolicima sto kila. Nema ti druge nego teglit. U jednu ruku košaru s bebom u drugu sklopljena kolica. Ili pređi na neku nosiljku.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

teška mi je kao vrag :p
    imam jedino ideju da sve ostavim u autu pred zgradom no sad me strah i s bebom u rukama jer smo još jaaaako mali

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sad sam tek vidjela potpis - čestitam na bebi! :D a što se hendlanja tiče, brzo ćeš to usvojiti

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

V. nije imala još dva mjeseca kad smo išli na put u Slavoniju. Kad smo išli pozdravit komšiju na dvorište, on pita koliko je beba stara. UU pa nije njoj još za van,mala je!
    A mi prešli 500 km, a nemre bit na dvorištu!?!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a meni nije jasno kako ste uspjele šetat s bilo koliko dana/tjedana? vozite bebu u kolicima dok spava ili? jer ja ne znam kamo bi uopće u šetnju kad beba ili spava ili se druži s nama max 15 min i onda oće na siku, počne vrištat i ne zanima ju apsolutno ništa osim sisanja, tak da meni nije jasno kak da odem u šetnju?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

inače ima mjesec dana

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cak je i moja k. spavala u setnji. to je bilo jedino doba kad bi spavala, a ne vristala ili sisala.

mi smo isli na prvi put kad je k. imala 6 dana (za beograd), a prvu setnju smo obavili kad je imala nepuna 24 sata.

nosiljke su zakon, pogotovo za tako male bebe, kad ih stavis na sebe tako su lagane da zaboravis da ih nosis

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa
    a meni nije jasno kako ste uspjele šetat s bilo koliko dana/tjedana? vozite bebu u kolicima dok spava ili? jer ja ne znam kamo bi uopće u šetnju kad beba ili spava ili se druži s nama max 15 min i onda oće na siku, počne vrištat i ne zanima ju apsolutno ništa osim sisanja, tak da meni nije jasno kak da odem u šetnju?
    jooooj, kad se sjetim tog razdoblja...uh. doslovno sam se bojala izaći van jer je staaaalno plakao. plakao je dok smo se spuštali s četvrtog kata, plakao je dok sam ga stavljala u kolica, plakao je dok se konačno nije uspavao, a nakon pola sata sam jurila doma jer se probudio i, naravno, opet počeo plakati. užasno. izaći van mi je bio doslovno stres. s njegovih mjesec dana počeli sam ga nositi u slingu i više plača vani nije bilo.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo ju jučer probali vozit u kolicima iz spavaće sobe u dnevnu i bila je oduševljena jedno 5 min, a onda se sjetila da bi malo papala
    i sama razmišljam o nabavi tog slinga, no kad vidim podforum o tome bojim se da se neću znat koristiti njime, a i muči me što i ja i suprug imamo problema s kralježnicom, pa se bojim da ćemo uzalud dati novce za sling, a da ga nećemo moć koristit

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

možda da posudiš od nekoga pa isprobaš? a vjerojatno bi ti bolje odgovarala marama...ako imaš problema s kralježnicom. opterećenje se bolje rasporedi po leđima.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam mislila da je to dvoje isto :? , a ima koji dobar web shop s maramama?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

npr.
    http://www.sleepywrap.com/index.php?page=home
    http://www.mamaibeba.hr/katalog.php?KID=11
    www.pixiekid.hr

pogledaj malo na pdf-u nošenje djece. marama je stvarno velika marama duga npr. 5m i veže se preko oba ramena, a sling marama ima ring i samo se prebaci preko ramena tako da ti je to rame malo opterećenije. ja sam svog malca cijelu zimu nosila u slingu i to po dva sata. a i sad s 14mj i 11 kg nosim ga jedan sat bez problema.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

malu bebu se bez problema nosi u slingu jer tezina je premala da napravi neki problem. ja sam k. nosila u slingu prvo vrijeme, a onda smo presle na mei tai. neki dan sam ju nosila ponovo u marami u merkatoru i bilo mi je tako ugodno da nisam mogla vjerovati. a mala ima 12 kila.

ovdje imas recenzije o nosiljkama, ako si hoces procitati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •