bok doktorica mi je prepisala ceporex u 12 tjednu trudnoče zbog grla, pila sam ga 5 dana i dobila pecenje vaginalno i svrbež i počela koristit canesten kremu..dali če utjecat na plod
bok doktorica mi je prepisala ceporex u 12 tjednu trudnoče zbog grla, pila sam ga 5 dana i dobila pecenje vaginalno i svrbež i počela koristit canesten kremu..dali če utjecat na plod
Ne.
neće,jedini nisam ziher da će ti sama krema pomoći da se rješiš gljivica!
Uz kremu moraš koristiti i vaginalete jer ako ne nemožeš ih potpuno Istrijebiti.
necu previse biti pametna ali moje misljenje je da ti moze i krema pomoci...ali ja ne bih nista bez doktora. Ja sam isto u pocetku pila antibiotike i trazila gina da mi da canesten vaginalete jer me svrbucka na kaj je rekao da ne...da sve izgleda zdravo i dobila sam plymicol kremu ako bude svrbilo ali vaginalete ne! Trudnoca uredna...sad sam valjda radi sigurnosti i pojacanog iscjetka dobila rojazol vaginalete..
Btw. taj plymicol nikad nisam mazala jer odkad mi ga je dala me prestalo svrbjeti![]()
Bok,
ja sam nova ovdje i prvi put sam trudna, u 9.tj..
Bila sam kod ginekologa jos 21.01. i tad mi je radio papu i uzv i dao mi vaginalete za gljivice koje sam stavljala tjedan dana. tada jos nisam znala da sam trudna. Papa test mi je bio negativan ali sa jakom upalom.
E sad mene zanima jel su mogle te vaginalete i upala nastetiti bebi?
Inace opet sam dobila gljivice pa me zanima jel mogu ja sad stavljati vaginalete ili sta da radim?
Puno hvala, pozdrav svima
ja sam u 8. tjednu imala dosta jaku upalu i gljivice ( vanjske i unutarnje). dobila canesten vag. i kremu. bitno je locirati gljivice, da li ih ima unutra ili samo vani. iako na canestenu piše da se ne bi smio koristiti u 1. tromjesečju ginekolozi ga normalno prepisuju. ja sam nakon canestena koristila vaginalete Acidosalis koje zakiseljavaju rodnicu i tako onemogućavaju razvoj bakterija, virusa i sl. super stvar.
ja rodila imajuć gljivice :/
i prehladu.
meni uvijek daje rojazol jer mi ne znam iz kojeg razloga ne odgovaraju ni canesten ni plimikol...ikatuna prvotno napisa
a i koristila sam u trudnoči i prvoj i ovoj...
i ja muku mucim s tim gljivicama ali koliko znam da kreme i vaginalete ne utjecu na bebicu![]()
Meni je isto ginekolog prepisao vaginalete ( nije stetno za bebu), a MM kremu Canesten i rekao nam da se tjedan dana suzdrzavamo od seksa. Moze s kondomom ali bolje nis. :shock:
Nakon terapije sam isla raditi urin sa sed. i urinokulturu da vidimo da li je sve ok.
Pita mene sestra zakaj opet svi ti nalazi kad sam nedavno radila, ja joj objasnim, a ona meni kaze; kaj nosite decka? ja: da, kak znate!? ona: to vam je normalno dam vam se ph dole malo poremeti kad nosite decka.
Prvi glas!?? :?![]()
drage cure,
ja sam u 37om tjednu i mucim se sa gljivicama/bakterijama/bogtepitajkajjoos vec 3 mjeseca...doktor mi je prvo prepisivao lijek vaginalno za gljivice, nakon toga za bakterije (antibiotik vaginalni) i na kraju mi je moja akupunkturistica pomogla....Naime, rekla mi je da se hranom moze i te kako pomoci jer uzrok neugode (citaj svrbeza) dole nekad mogu biti i cisti hornomi...Preporucila mi je da izbacim sve mljecno i secer a ako mogu da ne jedem ni krug i sve sto ima u sebi kvasca....Ja se toga drzim zadnjih tjedan dana i sad jel to u glavi ili kak je ali meni je pomoglo![]()
Ja sam također gljivice "ubila" s Rojazol vaginaletama
upravo sam pobijedila (nadam se) gljive rojazol vaginaletama, nisu stetne za bebu (ja sam u 19tj) a protiv moguceg daljnjeg razvoja bilo kakvih upala mislim koristiti 2 kapi cajevca na vanjskoj strani vesa kako bi djelovao antisepticki i sprijecio razvoj gljiva i/ili bakterija. djelovalo je prije T i mislim da ne steti u trudnoci. jedino je vazno da se ne stavlja direktno na kozu.
naravno ni sa cim ne mislim pretjerivati tako da nakon vaginaleta to koristim evo sad 3 dana i mislim jos 4 pa prestati