vidim što pišeapricot prvotno napisa
i to što piše - ja vjerujem, a ona kaže da je glupost
prema tome...
stvarno je dosta tog da osoblje može pametovar, a forumaši držat jezik za zube
vidim što pišeapricot prvotno napisa
i to što piše - ja vjerujem, a ona kaže da je glupost
prema tome...
stvarno je dosta tog da osoblje može pametovar, a forumaši držat jezik za zube
sad ću biti dovoljno bezobrazna (jer si ti stalno takva) i reći ti da onda pronađeš mjesto gdje odoblje ne pametuje i gdje forumaši ne moraju držati jezik za zubima.
prestani nas prozivati: mi smo obične žene koje imamo pravo biti i obični članovi foruma, a ne uvijek biti gledane kroz prizmu moderatorstva.
mogu vjerovati u koga god želim, ali JA sam ta koja pazim svoje dijete.
i gotovo.
ako ne misliš tako, otvori topic pa se jadaj!
curke, ajmo stati sa ovim prebacivanjima, nije tema to već kristina i to što joj se dogodilo. Žena je u panici. Kristina moraš si oprostiti, to što se dogodilo nije bilo namjerno i svakome se može dogoditi. Sada bar znaš da morate bolje paziti, i kada umirujete dijete po noći bolje je hodati na taj način ne možeš zaspati![]()
ovo "auu, koliko puta je meni pala beba, a koliko ce tek pasti...dok ne odraste..." meni je suludo.
beba mi NIKAD nije pala iz ruku, niti niotkud...i da mi padne, bila bih na hitnoj koliko god brzo bih tada mogla.
odvedi dijete doktoru, Kristina.
Ja sam se uvijek zgražala nad ženama koje su rekle da im je palo dijete, i bila sigurna u sebe da mi se to neće nikada desiti, ali zlo ne pita.
Mali je imao 6 mjeseci kada mi je pao s kreveta, ja sam princeza naravno zaspala pored djeteta, a on je za to vrijeme skliznuo .
Nije bilo nikakvih posljedica , ali ipak smo bili kod dr. i sve je bilo ok.
Grozan osjećaj krivnje , kako sam si to mogla dopustiti!!!
Meni isto. Ne mogu si zamisliti kako bi mi uopće mogla pasti. Jasno mi je da su kristina i njen muž bili totalno iscrpljeni pa se to dogodilo, ali nije to baš nešto što se događa svakodnevno.we&baby prvotno napisa
Kristina, nadam se da je beba o.k. Ipak nije bubnula o pod nego se odsklizala pa se vjerojatno nije ni jako udarila.
bile smo kod doktora, to je već i rečeno ovdje...we&baby prvotno napisa
a ovo "auu, koliko puta je meni pala beba, a koliko ce tek pasti...dok ne odraste..." je vjerujem, rečeno samo radi utjehe, nikom nije svejedno kad se to desi, pa molim bez osuđivanja osoba koje su me htjele samo utješiti...
svi pazimo, svi volimo svoju djecu iznad sveg...i nema goreg osjećaja od osjećaja krivice...![]()
to su stvari koje se, nažalost, mogu SVAKOME desiti
hvala što se brinete, s mojom bebicom je sve u redu, upravo izgovara oooo i smijucka se :D
i zbilja ne znam kojim čudom joj ništa nije bilo, jedino se bila uplašila. i još ću jednom reći- anđeli čuvaju malu djecu![]()
i kad to kažem ne mislim pri tom kako roditelji sjede sa sve 4 u zraku ...vidim da je svakako bila shvaćena ta rečenica...
tek sad vidim ovaj post
tvoje vjerovanje nema nikakve veze s mojim postom zenozmaj prvotno napisa
niti ja tvoje andjele skidam s neba
ali neces to skuziti, nece ti dozvoliti tvoja sirina duha, razina tolerancije i kolicina zlonamjernosti koju sipas okolo.
i apsurda li, bas da ti mene (IKOG!) ucis o pljuvanju po uvjerenjima
kristina, tebi i tvojoj curici![]()
sori na ovom svemu ostalom
hiii, osjecam se nekako prozvano sto sam rekla da bebe padaju. pa padaju! a vi koje mislite da vam se to ne moze dogoditi pazite da ne dobijete srcani udar kad se jednom ipak dogodi. osim ako nemate srecu da mozete provoditi s njima 24/7 i budno ih paziti. ili ih eventualno zavezati za krevet.
meni nemajci je beba pala na pod barem 3-4 puta prije nego je napunio 6 mjeseci, svaki put sam dozivjela sok. pratila sam ponasanje i zakljucila da mu nije nista, da je gore izgledalo/zvucalo nego sto je ustvari bilo. pa sam ponukana svojim iskustvom rekla kristini-dogada se, i najcesce nije nista. a svatko neka radi prema svom osjecaju.
Najbitnije je da se malena smijucka....i da je tata sad najsretniji tata na svijetu...![]()
Ne kažem da nije i Kristina () ali...eh te tate i kćeri....
Svakome se može dogoditi. Pala je, ali je Kristina reagirala....![]()
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=beba+pala
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=beba+pala
evo, kristina_zg, mozda te utjesi
mikka, naravno da nisi nemajka!
Puhovi, baš je i meni drago da sam pročitala taj stari topic, već sam se i ja pomalo, kao i mikka, zabrinula za sebe...
Meni je Janko pao s kreveta. I bilo mi je grozno. I osjećala sam se jadno. I nisam to nikome htjela reći na glas jer sam bila posramljena (osim naravno MM-u). Nisam znala koje su mu mogućnosti, bio mi je prvo dijete, nisam znala na kaj moram paziti. I dogodilo se.
Iva mi nije pala nijednom i vjerujem da neće jer znam na kaj da pazim i jer je skoro stalno na podu.
Kristina_zg![]()
we&baby, potpisujem ono što si napisala.
cudno ili ne, meni prvi sin nije padao, a mladi da i to prilicno puta![]()
jednostavno je zivlji...
Drago mi je sto je beba dobro! Nasa malena je prvi puta s 4 mjeseca opala s kreveta na parket i od tog trenutka stavljamo debelu blazinu i jastuke pored kauca/kreveta kao zastitu. Nikad ne ostavljamo malenu samu kad ne spava u svojem krevecu ali brza je, cak i da smo pored nas nam se mozda dogoditi da 'pobjegne'.
ne treba CT jer beba ima otvorenu fontanelu i dovoljan je UZV glave.čist za info.evo mi skoro godinu dana i još nikad nije pao ili ispao,ali jednom je skoro.spavao je na kauču i odjednom se u snu tako nasilno preokrenuo da je prešao i preko ogradice od jastuka. :shock: a ja ispred njega na fotelji i jedva sam ga stigla uloviti,ko prosinečki sam uklizala u zadnji čas,a bila sam valjda metar,dva od njega.uh.
kad je Uma imala 5 dana, zaspala sam s mobitelom u ruci i ispao joj je na glavu!!! :shock:
tek toliko da znate kakvi sve debili imaju decu.![]()
(nije joj niš bilo ali me pedijatrica jako čudno pogledavala)
nemoj tako...svima se svašta događa...bitno da sve dobro završi![]()
mama_mia22 prvotno napisa
![]()
![]()
stvarno si me nasmijala. Ma nisi ti debil, ali mi se jako sviđaju osobe koje se mogu šaliti na svoj račun.
mama_mia22 je napisala/o:
kad je Uma imala 5 dana, zaspala sam s mobitelom u ruci i ispao joj je na glavu!!!
tek toliko da znate kakvi sve debili imaju decu.
(nije joj niš bilo ali me pedijatrica jako čudno pogledavala)![]()
![]()
![]()
M nam je s 3 godine ravno na glavu s kreveta pao na parket. Stvorila se ooogromna kvrgetina (rog) da smo isti tren odveli dijete na Hitnu, pa na slikanje glave, kirurgu itd. itd....
Sve je bilo ok, osim što je kirurg komentirao: Majko, mijenjajte hitno djetetove navike spavanja (jer se to dogodilo oko 10 navecer).
Bio je u pravu jer su M-u od umora drastično opadale motoričke sposobnosti, a mi svejedno (u to vrijeme) nismo inzistirali na urednom odlasku u krevet.
Eto, naučili smo neke stvari na vlastitoj pogrešci.
Naravno da se pad može dogoditi.
D mi je jako živ, jedno 3x življi od M. I sve čekam da se negdje rasuje jer se non stop penje, za minutu je na stolu ili vrhu kauča.... Bez obzira na iskustvo s prvim djetetom, koliko god mi pazili, uvijek postoji opasnost. Sastavni dio djetinjstva, nažalost![]()
mama_mia22 baš sam se nasmejala. Jednom, kad je Nađa imala oko 5 meseci, posle jedno dva sata uspavljivanja, taman se primirila na sisi i ja htela da upalim TV, ispadne mi daljinski njoj na glavu!!! Nije ni mrdnula, a pre toga se budila na svaki šuš! A desilo mi se jednom, dok sam legala pored nje da je podojim, da je opalim laktom u glavu, srećom samo sam je malo potkačila. Jadna naša deca...
Najvažnije da je beba ok, moglo se to bilo kome dogoditi.
evo baš mi se neku večer samo izmigoljila dolje iz kreveta, srećom pa je bio poplun na podu!!! :/ Sada spava samo u svom krevetiću!
meni je L pao s kreveta sa 3mj. Nisam ni znala da se može pomicati i nisam ga dobro zagradila. Umalo da sam infarkt dobila, bili na Hitnoj i sve je bilo ok.
A nedavno se igrao s daljinskim i opalio sam sebe po glavi da mu je izašla masnica - nije ni registrirao osim što je počeo urlati jer sam mu otela daljinski
šta je to u tim daljinskima??Mojoj Matei je to najdraža igračka!!
![]()
da, daljinski, mobiteli i sve ostalo što nije njegova igračka. Trenutno mu je najfascinantnija zdjela s bombonima koju prospe čim je dohvati pa je sav zadovoljan![]()
Moja mala spava s nama na krevetu. U kinderbetu nee. Sad me muči kak ju zaštititi dok počne puzati da ne padne s kreveta? Zagradim je s jastucima, ali nisam sigurna da bi ju to zaustavilo.
tu noć kad je spavala sa mnom u krevetu, zagradila sam je jastucima sa druge strane, ali je svejedno ona nekako se spustila dolje i pala. :shock: Jedino što možemo učiniti jest da stavimo jastuke oko kreveta pa da u slučaju ako padnu, da padnu na mekano :/
Nakon sto je 5 puta pao s kreveta moj malac je naucio da nesmije ici do ruba. Ja sam se trudila zagradit mu s jastucima ali ponekad je jednostavno pao. Srecom, nikad se nije jako udario a i naucio je.
Naš krevet je jednom stranom skroz do zida, a s druge strane je kimbač (bez stranice) i njegov ormarič (onaj s ladicama) okrenut leđima prema krevetu.Jelcek prvotno napisa
Tako da nema kud.
Jastuci su služili svrsi dok se samo okretao, od kada puza - odgurao bi jastuk i vrlo vjerovatno pao.
Ovo se zove spartanski odgoj :shock:koksy prvotno napisa
![]()
mi smo naš krevet priljubili uz kinderbet. Na toj strani spava L, do njega ja pa MM. Da želi pasti trebao mi preskočiti nas oboje.
Doduše, na moru smo krevet stisnuli uz putni krevetić koji je mekani pa je uspio upasti u rupu između krevetića i kreveta.