Stranica 12 od 12 PrviPrvi ... 2101112
Pokazuje rezultate 551 do 576 od 576

Tema: sanatorium pronatal-dr. Mardešić u Pragu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Ivana ja se uključila da povirim kako vam je prošao put kad ono...žao mi je do beskraja što je tako ispalo.
    Ipak malo mi j ečudno da si tako brzo odreagirala na stimulaciju. jesu li tebi ciklusi inače malo kraći? Zašto ti na temelju ovoga preporučaju jaču stimulaciju? ja bih na tvom mjestu probala slijedeći put odraditi stimulaciju kod dr. Lučingera (on priprema cure poput nas za Pronatal). Malo mi je suludo da netko ko nije upće nikad tebe ni pogledao određuje protokol, a osobito u ovoj situaciji. Isto, čini mi se da bi pauza trebala biti bar 3 mjeseca (preporuča se i 6 između stimulacija a najmanje 3)!
    Vjerojatno će te cure koje imaju puno više iskustva sa stimulacijama najbaolje savjetovati ali svakako probaj doći do nekog MPO-vca koji će ipak znati bolje!
    Drži se draga! ja sam se nadala da ćemo se ipak ovo proljeće naći u Zd na kavici i glađenju trbuha..eto ispada da nas baš i ne ide! :/
    Preporučena mi je jača stimulacija jer smatraju da nisam imala ni neki veliki br. folikula, 3 veća i 5-6 dosta malih.
    Nije baš da mi stimulaciju određuje netko ko me nije gledao. Dr.L. me pregledala kad sam bila u Pragu na inseminaciji i prema tome mi dala stimulaciju...
    A što se tiče pauze, imaš pravo preporuka je 3-6 mjeseci no to se na mene ne odnosi jer kod mene nije došlo ni do punkcije a kamoli do čega drugog...

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koji :shock: kad sam procitala, ja ne mogu virovat da je tako ispalo
    bas mi je uzasno zao, pogotovo sta tolika strka bila kad uzet stopericu i jos je uzela ranije od "planiranog" i opet pobjegli...
    i ja bi ti savjetovala da ti stimulaciju odradi neki MPO-vac a mislim da ti je to cito najblize, i svakako kreni malo ranije na prvu folikulometriju, za svaki slucaj, tako da utvrdis koliko ti folikuli narastu za 1 dan
    a sta se tice pauze koliko ja znam najmanje je 3 mj, i ja sam tila ranije, cak mi doc reka da mogu i za 2 mj al su me cure odgovorile na forumu od te ideje, i u pravu su, ovo tijelo ce mi jos trebat neko vrime a i nece ti bit lose kad ces imat storiatriste za suputnika
    bas mi je krivo, al drago da ste prebrodili to

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Regi, i ja sam mislila da treba čekati 3mjeseca ali oni u Pragu tvrde drugačije... Po njima pošto kod mene nije došlo ni do punkcije ja mogu odmah u priprema ali radi sigurnosti preporuka je da prođe barem jedan prirodni ciklus... Ne znam, možda i napravim pauzu 3mjeseca.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga provjeri ti to još malo jer nije pauza zbog punktiranja nego zbog filanja organizma hormonima. Zato cure idu iz mjececa u mjesec u prirodnjake ali kad je stimulacija u pitanju ipak naprave pauzu!
    Bilo bi super da možeš čim prije u novu akciju ali kako Ređi kaže to tijelo će ti ipak trebati..prvenstveno da izgura 9 prelijepih mjeseci!

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa da, šta nije pauza radi stimulacije?! Da se organizam očisti, čitala sam na nekom pdf-u da neke žene nakon stimuliranog postupka čak nemaju ni M dok se ne slegnu svi ti pusti hormoni.....baš ću sad opet potražit....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ivana, pauza nema veze je li bilo punkcije ili ne
    ima veze s hormonima koje si primila, organizam treba neko vrijeme da se očisti i stvari vrate u neki red, da to tako kažem...
    da je tako, meni, a ni drugim curama, ne bi dali da idemo u postupak u prirodnom ciklusu odmah nakon stimuliranog (meni je baš taj ispao dobitni)
    i da, mummy ima pravo - preporučena pauza je 3-6 mjeseci
    vidi kako će tvoje tijelo reagirati, neka te pogleda neki MPO stručnjak kod nas

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj storiatriste prvotno napisa
    Pa da, šta nije pauza radi stimulacije?! Da se organizam očisti, čitala sam na nekom pdf-u da neke žene nakon stimuliranog postupka čak nemaju ni M dok se ne slegnu svi ti pusti hormoni.....baš ću sad opet potražit....
    da, recimo naša ina33 - ona je išla svakih 6 mjeseci jer prije nije ni dobila M, njoj je trebalo toliko da joj se tijelo očisti od hormona... al nek se naša ina javi...
    a za one koje dobiju M i imaju O, mogućnost je ići u postupak u prirodnom ciklusu svaki mjesec do slijedećeg stimuliranog
    dakle, bitni su hormoni, a ne punkcija

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

OK, priznam da o tome ne znam puno i da vjerojatbno imate pravo!
    Ajde ako koja ima volje neka mi laički objasni što se sad mome tijelu desilo?
    Ginekolog kaže da mu se sve čini OK, ne spominje povećane janike...
    Malo me ovulacijsko krvarenje zbunjuje...

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ti nebi znala odg na ovulacijsko krvarenje, al cinjenica je da si sopana hormonima i to ima utjecaj na tvoje tijelo, pa ne zelis valjda hormone izbacit iz granica normale?! znas kako ispitujemo hormone prije MPO, tako da ako brzo udjes u postupak neki bi ti sigurno bia van normale i nista nisi postigla jer sa losim hormonima se ne ulazi u postupak, bar sam ja to tako sebi poslozila u glavi i cekam ipak bar 3mj

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ivana, najjednostavnije rečeno - u prirodnom ciklusu tvoje tijelo proizvodi isto hormone, samo u puno manjoj količini i u svakom ciklusu bude po jedan folikul, možda dva
    kad primaš stimulaciju primiš puuuno veće količine hormona koji tvoje tijelo tjeraju da proizvedu puno veći broj folikula
    takva terapija je šok za organizam i nakon toga mu treba neko vrijeme da se sve vrati u normalu, tj. na staro
    koliko - to ovisi o organizmu
    kao što sam napisala, nekima treba 6 mjeseci da im se dogodi spontano ovulacija, meni se eto dogodila odmah slijedeći mjesec
    međutim, da nam nije uspjelo u ovom prirodnjaku, ja bih napravila pauzu 6 mjeseci, iako je moj dr. reko da je dovoljno 3
    meni jedna vrlo bliska osoba je išla malo prečesto u stimulirane (3 stumulirana svaka dva mjeseca) i nije ispalo baš najbolje - ednometrij se drastično smanjio, ona se totalno napuhnula i zdebljala, postala je vrlo nervozna (što prije nije bila) i nekoliko mjeseci kasnije nalazi hormona, koji su joj prije bili uredni, - bili su grozni
    jednostavno, cijeli organizam se poremetio
    mislim, nisu ti hormoni baš tako bezazleni....
    neka doda/ispravi još netko

ja bih ti savjetovala 3 mjeseca u svakom slučaju
    međutim, odluka je na tebi i što god odlučila - sretno!

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam medicinarka ali ukljucit cu se ovako skroz laici u ovu raspravu.
    stimulacijom se znatno povecava razina hormona u tijelu, koji utjecu i na nas metabolizam i na jetru, slezenu, unutarnje organe koji nam trebaju i sluze svakodnevno da bi lijepo i ugodno zivjele.

Treba sve te hormone preraditi i provariti pa ja izmedju ciklusa pokusavam procistiti organizam i jednostavnijom hranom, pijem puno puno tekucine, a ovaj put sam cak uzela i detox da se malo procistim i natjeram na ucestalo mokrenje ne bi li svi viskovi sto prije izasli iz tijela van.

meni su u pragu uvijek znali reci da pauza mora biti minimalno 3 mjeseca, upravo zato da se tijelo pokusa vratiti na staro. od kad sam u postupcima koji su rijetki (najvise 2x godisnje) dobila sam 6 kila koje ne idu dolje. mislim da niti to nije bas slucajno.

ivana ja bi na tvom mjestu pricekala da prodju 3 mjeseca i onda ozbiljno i opasno krenula u pobjednicki postupak.
    a kako stvari stoje mozda ce i storiatrieste u to vrijeme u prag pa cete zajedno u pobjede.

mummy_s sto ima kod tebe?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle, ponavljam.

Citiraj v&v prvotno napisa
    U Pragu mi je dr. Lazarovska rekla da nakon stimulacije, a izostankom trudnoće, M uglavnom dođe ranije i da se do slijedećeg postupka treba pauzirati najmanje 3 mjeseca.
    Obzirom da smo mi prošli i stimulaciju i punkciju i da imamo rezervnih smrzlića, u slučaju da nam nije uspjelo iz prve, za slijedeći bi postupak čekali lipanj, odnosno 3 mjeseca. Na sreću, nismo imali potrebe detaljnije se upoznavati s procedurom za ovakav postupak, tj. FET.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ivana...sada kada citam tvoj slucaj vidim da ni taj Prag nije bas na onom nivou koji sam ja zamisljala...ja sam mislila da se ovakve greske njima ne desavaju...pa kada samo pomislim da se i mi pripremamo,i da nama s obzirom da smo iz bosne zdravstveno ne snosi troskove nikakvih lijekova,trebaju velike pare samo za stimulaciju,a kamoli dalje...a onda odjednom zbog nemarnosti neke sve to propadne...to je materijalno,a o tome kako to psihicki podnijeti...pa kada covjek pomisli da je dosao donekle odjednom se ,ni zbog cega,vracas na pocetak...ali glavu gore,i ponovo za tri mjeseca...ko zna mozda se i sretnemo...jednostavno,sve sto se desi ima svoj razlog zbog cega se trebalo desiti ...vjerovatno nije trebalo biti sada,nego za tri mjeseca...jer ce onda biti BINGO........

pozdrav i vibre i ostalim curama...

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga Ivana, poslušaj curice i napravi pauzu od 3 mjeseca. Osim pauze, ja bih napravila kontrolu slijedećih mjeseci da provjerim je li nastupila spontana ovulacija. Tek kad bude sve u ok, onda idi na novu stimulaciju.
    Vjeruj mi, tvoja bebica tebe čeka i bit će strpljiva

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovulacijsko krvarenje je sasvim normalna pojava (meni se desili jednom da sam krvarila 4 dana iako nisam bila na nikakvoj stimulaciji)tako da nije ništa čudno a i mi sa pustim lijekovima za stimulaciju organizam doslovno bombadiramo tako da je za očekivati nuspojave svega toga. treba bez obzira na našu želju za bebom organizam treba odmoriti i oporaviti radi naše zdravije budućnosti

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Draga Ivana, poslušaj curice i napravi pauzu od 3 mjeseca. Osim pauze, ja bih napravila kontrolu slijedećih mjeseci da provjerim je li nastupila spontana ovulacija. Tek kad bude sve u ok, onda idi na novu stimulaciju.
    Vjeruj mi, tvoja bebica tebe čeka i bit će strpljiva

Hoću, već je odluka pala da ne idem prije 7. mjeseca, a do tada...
    Naručila sam se već u petak kod gin. da mi ponovi briseve (uvik imam problema s njima pa sad kad već imam vremena...) a sve ostalo mislim da je OK!

Nešto mi je palo na pamet, kako smo već upozorene da se ovdje držimo teme, što kažete da otvorimo temu na kojoj ćemo razmjenjivati misli!
    Znam da se većina vas ne javlja jer nema što novo dodati (a čita) i žao mi je jer naši problemi nisu vezani "samo i strogo" uz temu i da nas muči okolina, posao, sex, pa i depresivna pitanja o tome hoćemo li i kad ostvariti majčinstvo... Znam, zabrijala sam! Što ću, druži mi se s vama! Vi me jedine kužite!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ivana0906 želim vam svu sreću u sedmom mjesecu

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Eto opet nas limitirali s našom ćakulom pa nastavljamo ovdje!!

Ja sam od sutra pikalica!! :D :D
    Nadala sam se da ćemo početi još danas pa da će nam slijedeći petak biti 9.dc ali nažalost i ja ću imati prilike vidjeti kako Pronatal funkcionira vikendom. Bude li iole nalik Ivaninom iskustvu pakiram kufer odmah i pičija tamo on the face of the place pa neka drljaju! 8)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mummy_s - tooooooo!
    Ma, kod mene ništa novo. Pokušavajući se odlučiti kamo bih na prvi pregled saznala sam da moja soc.gin. više nije moja soc.gin. Naime, otišla je iz ordinacije i sada čekaju novog dr.-a. I onako nisam bila zadovoljna njenim ponašanjem, ali ću za sada ostati na istoj lokaciji, a o novom dr.-u kad ga ugledam...
    Uspjela sam ipak nabaviti uputnicu pa ću na prvi pregled svom MPO-ovcu idući tjedan.
    U međuvremenu su mi se cike povećale, uopće nemam želju za sexom , još uvijek me povremeno frču jajnici, smršavila sam 2 kg iako papam poprilično puno, počele su mi se javljati jutarnje mučnine koje neutraliziram ogromnim količinama jogurta (za kojim imam neodoljivu želju) i to je to.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zvučiš mi romantično i mazno..pravo trudnički! Uživaj draga u svemu! Nadam se da ću i ja tvojim stopama!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E da, zaboravila sam dodati, Stroiatriste, mislim da se tu govorkalo onekom chatu ali ga ja nisma detektirala pa ne znam postoji li još uvijek. U svakom slučaju mogle bismo mi pronjuškati i pronaći neki mirni kutak gdje bismo mogle ćakulati! Onako pravo babski!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mummy_s bravooooooooooooooooooo
    Hehehe, baš bih voljela vidjeti kakao bi Pronatal preživio tektonski poremećaj kad bi ti utrčala sa zahtjevom da "what the fu_k se oni ne javljaju na telvun?"

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da, da nam se nebi ponovila tužna ivanina priča, mummy_s preporučila bih ti (i svima ostalima) da češće ideš na folikulometriju. Sad sam ja kao ono iskusna , ali bi mi bilo užasno žao da se drama ponovi (puj, puj).

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Šmrc...tako je, da je sve po pravilima onda smo mi već trebale rodit i sad mislit o drugoj bebi......

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mummy_s :D za pikanje... stvarno bi bilo previse da naprave istu gresku, vjerujem da se to bas i ne dogadja inace
    v&v uzivaj
    bas mi zao sta sam propustila kavu i chat, bas super tema bila, a sad je ne smin ni komentirat

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana0906 prvotno napisa

Pitala sam modelatoricu ZAŠTO je zaključano, kaže da nije po pravilu! :shock:
    Rekla sam joj da nisu ni naše dijagnoze!

baš si joj dobro rekla!

cure, ozbiljno vas sada molim nemojte ponovno ulaziti u chatove, danas sam ja slučajno dežurna babaroga pa ćete mene sad drvljem i kamenjem, ali imajte na umu naš posljednji dogovor i smisao ovog cijelog foruma.

i tu se sada ulazi u chat, ne ključam ova topic samo zato da mi ne bi izgrebale auto, ali vas zato lijepo molim!

Stranica 12 od 12 PrviPrvi ... 2101112

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •