-
prehrana s 13 mjeseci?
Drage mame i tate,
imamo djevojcicu od skoro 13 mjeseci i nije bas neki ljubitelj hrane, ali ipak moram reci da koliko joj svaki obrok tesko pada...ipak fino i pojede na kraju. Jos uvijek ju dojim (ujutro prije posla, nakon posla i prije spavanja)...ne jede nikakve junk stvari (pudinge i grickalice), vec se trudimo jesti zdravo...suprug i ja, pa i ona takodjer da stekne neke zdrave navike. Ipak, zanima me jedno...buduci da je sad presla godinu dana (drzimo se strogo tablice dohrane)...a mi nemamo bas iskustva s djecom i prehranom...okolina vrsi pritisak na nas i govore da dijete treba jesti sad apsolutno sve...
Molila bih vas koji imate vise iskustva i znanja...da pomognete savjetom te kazete u kojoj mjeri dijete moze i da li uopce smije jesti sve...odn. da li ponuditi djetetu u ovoj dobi meso s rostilja...kuhani grah...razjne cuspajze....pohano meso (ali oguliti onaj pohani dio npr.), kiselo zelje, razni umaci gdje je koristeno vrhnje za kuhanje, purece ili pilece salame??
Koliko zaciniti hranu?
Takodjer bi me zanimalo jos jedno...koliko mlijeka dnevno je potrebno djetetu nakon godinu dana??
Hvala puno svima na savjetima i trudu!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma