-
crevni paraziti
Boris mi je sumnjiv. Često se žali da ga boli guza i jako često se ojeda (loše obrisana guza u vrtiću ili kod sveki). Zna da se žali i kad nije ojeden i to prosto ne može da izdrži da ga svučem i pogledam (tad ga obavezno operem ili ga obrišem vlažnom maramicom ako nismo u mogućnosti za pranje)
Pre neki dan razgovaramo o tome šta rade u vrtiću i nateram ih da mi pokažu kako to oni sami peru ruke. Ljudi moji, pa to ninašta ne liči - trljuckaju nešto dlanove, kažu da im teta sipa sapun u ruke pa oni to kao nešto peru. Džaba ja učila kući kad u vrtiću svi ovako rade :/
Elem, kakvi su simptomi kad dete ima gliste? Vodiću ga u savetovalište i daću stolicu na analizu ali da ga ne cimam bez veze sad iz ovih stopa pokraj svih ovih virusa. Ali nemam mira :/
-
Mojoj curki su simptomi bili proljev ( kakala je non-stop, malo normalnu stolicu, malo proljev i tako u nedogled, kruljenje crijeva ( dok je sita bila ) i podrigivanje, u stolici je imala male bijele crtice ( kao sičušni komadići konca )
Pedijatrica čim je čula za simptome odmah rekla da su to gliste.
Dobili smo sirup ( zaboravila sam kak se zove ) i nakon 3 dana smo se riješili napast!.
Nadam se da će Boris čim prije bito ok!
-
E da, a ovo šta pričaš sa ojedenom guzom, kod Karla je ista stvar od kad ide u vrtić.
-
Uh, od svega navedenog Boris ima samo gasove :/
-
Moja mlađa kad je imala "životinjice" budila se svako jutro pred zoru i plakala da je boli-svrbi guza. Ničeg nije bilo vidljivog.
Onda sam je odvela dr. i ona čak nije ni uzela stolicu na analizu već je rekla da popijemo svi u kući nekakav sirup i tablete kroz 10-tak dana.
A to što plače svaki dan u isto vrijeme (u zoru) je zato što se tad legu jajašca.
Jedan od simptoma ti može biti i da često kopa po nosu.
-
I to radi, zaboravih da napomenem. Inače mi je to kopanje nosa i probudilo crva sumnje
-
prije tri noci sam bila na konferenciji o autizmu i doktor je objasnjavao da se worms (paraziti) najcesce ne vide u stolici
Worms
Persistent case of constipation – when nothing else has worked.
Persistent case of inflammatory skin rash, eczema, odd skin rash.
Chronic cough – particularly in the morning.
Underweight, malabsorption.
Very rarely seen on stool test.
Consider a yearly worm treatment.
Elevated eosinophil level on blood test > 3 (particularly if it is
chronic)
Worms – many possibilities
Worms (pinworms, round worms)
Vermox 100mg chewable tablet – 1 twice daily for 3 days, wait 2 weeks and repeat dosing.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma