Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Kako samo zna?!

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Kako samo zna?!

Samo bih malo s vama podjelila svoju frustraciju (nije prestrašno, ali...)

Moja kćerkica vikendima se budi bez problema npr. u 6:45 i viče: "mama, dan je, ptičice pjevaju", ili "ja sam se naspavala". Isto je bilo i tjedan dana kad je bila doma zbog prehlade . Ali čim dođu dani odlaska u vrtić, to bi se spavalo do 8 ili čak i duže!

Dajte mi objasnite kak zna? Kad ću se ja već jednom naspavati ujutro ?

Imate li i vi sličnih iskustava?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kad razmišljam o svom nespavanju i kad ću se napokon naspavati, uvijek se nasmijem i sjetim mamine prijateljice koja je na isto pitanje odgovorila "kad se odseli od kuće".
    Imamo isti "problem", moj mali strijelac, prepun energije, oduvijek se budio u cik zore. Naravno, osim kad treba ići u vrtić. Ako te barem malo mogu utješiti, jutros me probudio u 5.20 sa "ja bi išo taaaamooooo" (misleći na dnevni boravak)

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Identično

Juče me je Boris budio od 4:30 do 6:30 pitanjem ''A jel je sada dan?'' . Prekjuče ista priča.

Jutros zna se. Budim ih kao i uvek, pevušim, golickam a on mumla:''Ne volim te. Mnogo pričaš. Izađi i ugasi svetlo''

Matija je spavalica ali zna i on da zezne vikend. Sve u svemu retko kad ostanem u krevetu iza 6:30. Momci rade po smenama izgleda

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Viktor je jutros ustao u 6 i rekao "Kako sam se naspavaoooooooo", a onda se naljutio sto vani jos gori ulicna rasvjeta, jer zaboga "Dan se upalio"

Ne ide u vrtic....ali simptomaticno, vikendom spava krace no radnim danom...

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Aha, znači ima nas više s tim problemčićima? Ali zbilja me zanima kak znaju. Probali smo mi prekjučer taktiku da misli da je nedjelja zapravo ponedjeljak pa kao, možda će spavati duže jer će misliti da je vrtić. Ali nije upalilo. Mislila je da je vrtić i IŠLO JOJ SE!!

Moramo smisliti neku taktiku da ih prevarimo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas isto, vikendom spava najkrace. Ako otvori oci i vidi mene u krevetu, odmah se budi. Ako nas nema, zna da je baka cuva, pa se okrene i nastavi spavati ( i do 11)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Probala sam i sa forom da ga pustim da bude duže budan vikendom navečer, niti to nije upalilo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pozele nas....i imaju svoj mali unutrasnji sat...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Fališ joj, pa pokušava biti čim duže s tobom.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da, to sam i ja skužila. Valjda se boji da mu ne odemo na posao i hoće iskoristiti vrijeme maksimalno.

Mi imamo problem i sa dnevnim spavanjem. Uopće ne želi zaspati i bori se iz sve snage da ne bi slučajno zaspao. U nedelju predvečer je kao mali zombi, ne funkcionira.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ah, to spavanje Ponekad se već uhvatim kak planiram kak ću poslati kćer na ljetovanje s vrtićem za par godina i naspavati se

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas je baš bilo obratno. Kad vidi nas u krevetu, Lea se umiri i spava dalje. Kad nikog nema onda se budi. Sad se jedno vrijeme budila rano bez obzira na vikend, ali evo danas MM ne radi i spavali su do devet

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nebi li ulovila dodatni sat spavanja vikendom, namjerno sam ih većer prije stavljala kasnije na spavanje. No, kako su tada dva vikenda za redom uspjeli odspavati čak do osam, naručili su od bake da im kupi budilice, a vrijedna baka, nebudi lijena, kud oni okom, tu ona skokom, kupila dvije budilice, pa si sad fino navinu svaki svoju budilicu da zvoni u sedam. Nemreš ih prevariti i da hoćeš, M.ima 5 godina i kad se noću probudi i došlepa u naš krevet, vrijedno za sobom nosi i sat. Pa sad fino umjesto da spavam i do tih jadnih sedam sati, ne spavam uopće jer me iritira tik-takanje koji proizvodi sat.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas subotom ionako ništa od imalo duljeg spavanja jer nas u 6.30 (a nekad i ranije) budi smetlarski kamion koji tovari smeće baš pod našim prozorom
    Nedjeljom - kako kad. Nekad raspali sve do 7.30, nekad se budi prije 7... ali dok nema buđenja u 5 sati, meni dobro.
    (Najbolje mi je kad u gluho doba noći, probuđen, pita: mama, je li sada jutro?)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Kod nas subotom ionako ništa od imalo duljeg spavanja jer nas u 6.30 (a nekad i ranije) budi smetlarski kamion koji tovari smeće baš pod našim prozorom
    Nedjeljom - kako kad. Nekad raspali sve do 7.30, nekad se budi prije 7... ali dok nema buđenja u 5 sati, meni dobro.
    Isto! I jos bude razocaran kad sazna da nije...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ista priča...i budjenje u 6i30...idem ja tamo mama(u dnevni), ajde sa mnom, ajmo se igrat

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako nas ne probudi susjeda iznad nas koja od 5 30 do 6 lupeta tuta forca sa štiklama po pločicama(mislim,stvarno ne znam zašto se ne obuje neposredno prije izlaska ,ovako kao da mi u jutarnjoj tišini kljuca po glavi),onda se subotom i nedjeljom nepogrešivo bude u 6 45

da se razumijemo,jutros sam ih jedva jedvice probudila u 7 30

marfijev zakon na djelu,valjda

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

aaaaa kako mi je ovo poznato.
    ovaj vikend je šefica uredno, obje noći u gluho doba pitala: mama je li dan, oćemo li se probudit
    ali dovoljno mi je bilo kazat: nije još dan, mrkla je noć i da nastavi spavat.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja je sestra od svoje 3 godine spavala sa mnom u sobi, meni je bilo 15, i budila se redovito u 5ipo - 6, a ja bi na svaku njenu promjenu disanja otvarala oci i osluskivala sta joj je, to bi ovako izgledalo:
    pocne se budit, meskolji se u krevetu, sjedne i gleda jel ja spavam, ja zatvorenih ociju osluskujem jel se probudila ili se samo okrece u krevetu, ona kad skuzi da ja "spavam" pocne glasno puhat, aufffffffffffff, uhhhhhhhhhhhhhhhh, ahhhhhhhhhhhhh, pa se vrpolji u krevetu, pa okrece, pa sjedne i sapce: seko jesi budna, ja sutim, ona opet auffffffffffff, uhhhhhhhhhhhhh, pa sapce: seko jesi se probudila, nakon par takvih "ciklusa" ja popustim - zlato molim te spavaj seka je umorna, ona sva sretna skoci na krevet: ajmo se sad igrat kad si se probudila, jel mi oces citat pricu, jel znas sta je bilo u vrticu, jel ti mogu doc u krilo, jel mogu stavit noge u tvoju garazu (uvali mi se u krilo u stavi nogice izmedju mojih) i to bi bilo moje budjenje, onda igranje do neke pristojne ure dok se i ostali ne bi probudili... je bilo za ispalit kad si u pubertetu i treba ti snaaaaaaa al sad smo jako bliske i jos se sjecamo toga kako bi mi uvaljivala noge u garazu. sad je njoj 15.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ovo je da otkačiš! I kod nas je isto!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naša se budi uglavnom isto.preko tjedna ju mi budimo oko 7.15 se spremamo za vrtić a preko vikenda se sama tako diže i nas budi redovno
    kad je dobre volje sama se ustane i ode kao nama "kuhati"kavu u svojoj mini kuhinji i kaže "ti mama ostani s tatom" a kada nije zahtjeva i sve nas podiže iz kreveta!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Što se Maslačka tiče i kod nas ista priča, kada treba ići u vrtić strašno je pospan, vikendom prije 6 počne pjesmu ja sam se probudio, idemo se igrati... Onda ja počnem objašnjavati kako je vani još noć, kako nam grijanje ne radi (moram smisliti opciju kada prestane sezona grijanja) i onda nekada pjeva u krevetu, a kada imamo više sreće ponovo zaspe.
    Buhtlica pak ima drugu shemu ako je netko kraj nje u krevetu spava i spava i spava

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

dok nema buđenja u 5 sati, meni dobro.
    Što sam ono napisala neki dan?
    Jutros, u 5.30, skočio je na noge, digao roletu i viknuo: hoću gledati smetlarske smetlare!
    Jedva smo ga uvjerili da ima još bar jedan sat do njihova dolaska i da je noć i da treba spavati. Ali to je samo kruna svega što je izvodio noćas, a uzrok svemu je začepljen nos :/
    (NARAVNO da je na kraju prespavao smetlare )

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi sa prozora dnevne sobe gledamo vatrogasni dom. Matiji su vatrogasci fascinacija i na žalost nemamo metodu 'nisu još došli na posao' jer su kamioni uvek tu. Uglavnom se budimo da ih gledamo kako stoje parkirani i ugašeni. Ako se ima sreće uhvatićemo test kad pale redom sve kamione da provere ispravnost (ujutru između 7:15 i 7:45)

Dakle, vama su smetlari još i super

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj je ko švicarski sat, 6 ujutro on na noge i onda se dere i urliče i plače dok se netko od nas dvoje ne udostojui ustat i onda slijedi igra.. ajme, luda sam, frustrirana, satrat će me. Kad radim ujutro još nekako(pobjegnem), ali kad radim popodne,ajme majko mila.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasa se i u pon. budi u 5.30, i u subotu u 6.00, i u nedjelju u 6.00...naviknes se da je tome tako.

jedno vrijeme se budila oko 4.30, tada smo funkcionirali na smjenama - parne on, neparne ja spavam duze.

nismo otkrili kako je ukalupiti, sretni smo kad otkrijemo da je 7.00 i jos smo u krevetu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je najjaci momenat sto Viktor ako prebaci 7 ujutro i probudi se u 7 i 5 npr bude sav "otecen" ko da je spavao do podne...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

OT.... ali ovo je divno. Takvo veselje novom danu, životu, življenju!

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naša Dora od malena je rano ranioc. Bez obzira koji je dan spava do pola 7 . Jedan vikend nas je jaaako iznenadila kad je odspavala do 8 sati. Nismo se nikako mogli sjetiti kad se to zadnji puta dogodilo!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moja se budi u 9 pojubi me i kaze mama utani(ustani) i kako onda da neustanes

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    OT.... ali ovo je divno. Takvo veselje novom danu, životu, življenju!
    Možda zvuči divno, ali češće je razlog tom pitanju neki ružan san zbog kojeg se boji ponovo zaspati :/

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja princeza uvijek ima fazu kada se u isto vrijeme budi, trenutno je to 6:20, isto me čudi kako uvijek u to vrijeme, kako nije 15min duže ili nedaj Bože kraće.... :? Bilo mi je super kad je spavala do 8:20, a ovo sada je raaaaano.... ali s druge strane kada mi stavi svoj obraz na usne (da ju poljubim) kako se nebi probudila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •