Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Kakvi su vaša braća i sestre roditelji?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Kakvi su vaša braća i sestre roditelji?

Potaknuta jednim drugim topicom otvaram ovaj.
    Baš sam razmišljala kako sestra i ja imamo vrlo sličan pristup roditeljstvu i odgoju. Neke stvari je ona "pokupila" od mene, a neke sa drugim djetetom pak ja od nje. Super su mi naše šetnje s klincima i razgovori o njima. Baš smo nekeko na istoj valnoj duljini i ti razgovori su uvijek ugodni i prepuni smijeha.
    I divno mi ju je vidjeti kako se odnosi prema svom djetetu i kako ga hendla, a isto tako i njen odnos s mojom djecom.
    Brat još nema dijete ali je predivan ujo i uopće ne sumnjam da će biti isto takav i kao otac
    Kakva su vaša braća/sestre? Bude li stvari koje rade ili načini na koje razmišljaju u vama tugu, ljutnju i bijes ili ste kao i ja ponosni na njih?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja sestra nema djece,al uvijek kaze da se slaze skoro sa svacim i da bi i ona tako ko ja.

A moj brat ima dijete,no on je iz nekog drugog filma. Najvise zbog sogorice,ipak je ona mama pa ona naravno zna kak to ide.
    Probanje hrane svakakve od 3 mj. na dalje,spavanje po njenom rasporedu,hodalica,uspavljivanje-staviti u krevetic i bok....

Uh,vec mi se kosa digne na to samo dok pisem. Zao mi je djeteta,i pokusala sam utjecat na njih,no jedino me malo poslusala za dojenje. Dojila je skoro godinu dana.
    Drugo ne mogu nista. A i zivimo jako daleko pa bolje da ni neznam mnoge stvari na koje ne mogu utjecat.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buraz i ja ne djelimo bas pristup... zapravo - nas dva bi bili dobri za neki eksperiment... Trebao bi netko za 20 godina doc i vidjet tko je od klinaca bolje ispao"

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buraz i ja ne djelimo bas pristup... zapravo - nas dva bi bili dobri za neki eksperiment... Trebao bi netko za 20 godina doc i vidjet tko je od klinaca bolje ispao"

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Moja sestra nije udata i još nema djeca, ali mog M. obožava, a on kada je njegova M. u blizini ne vidi nikoga drugog. Imaju super odnos i jedva čekam da postane mama jer sve upija od mene i svojih frendica i mislim da će biti super.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Imam brata koji ima klinca 11 mjeseci.

Uspoređujući MMa kao oca i njega - prednost je na njegovoj strani.
    Puno je više uključen u svakodnevne situacije s djetetom - prematanje, kupanje, hranjenje, šetnja...
    Mali prilično zahtjevno dijete, a čini mi se da ima dosta strpljenja s njime.

I da, dozvoljava cijeloj obitelji da malog žnjara i cmače i sve

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja i sestra smo i inace ko nebo i zemlja, pa tako i u odgoju. u detalje nebi, nije za ovako rano ujutro

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja i sestra smo jako bliske. Ali, sto se odgoja tice, tu smo stvarno totalno drugacije. Ona je jedna od onih majki koje su prestale dojiti jer im se nije dalo "s tim zezati". Totalno je nezainteresirana za bilo kakve price o zdravoj hrani. Na moje litanije o kemikalijama u djecjoj kozmetici joj se dize kosa na glavi. Od sinova cetvrtog mjeseca ona mu daje mlijeko s cokolinom. Meni su takve stvari koma, a ona kaze da pretjerujem jer sve njezine prije tako rade i nikome nije nista.
    Misli da smo uzasno neodgovorni jer ne cijepimo djecu i opcenito misli da se previse igramo doktora. Ovo obicno poprati komentarom da mislim kako sam najpametnija na svijetu ako sam otisla zivjeti van Hrvatske.....Da nastavim? Inace se obozavamo. Ovakve stavove obicno iznosimo s velikom dozom humora, ali to ne ublazava cinjenicu da su oni tu.
    Brat jos nema djece, ali nevezano za to, jako se dobro slazemo.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja sister ima djevojčicu od godinu dana, često me pita za savjet ili u šetnjama pričamo o djeci. Dok nije imala svoje dijete, čuvala je neko vrijeme M. Njena djevojčica mi je poput mojeg djeteta, kao i moja djeca njoj.
    Sad smo najpovezanije u životu (ja sam starija skoro 9 godina od nje), svaki dan se vidimo, idemo s djecom u šetnje, na igralište.
    Koliki utjecaj imam na nju?
    Vidjela je da je moja M sasvim dobro ispala pa uglavnom uvijek mene pita za savjet.
    Kroz cijelu trudnoću sam je savjetovala i jedno mi je žao što nisam bila doma kad je rađala (ja otišla na vikend u Du, misleći neće još porod krenuti, a ona drugi dan u rodilište), bila bih joj potpora na porodu.
    Kod prvih problema s dojenjem, kad su oko nje već počeli mahati s kutijama adaptiranog, čuvala sam je da ne poklekne i ne odustane, pomogao joj je i SOS telefon (naravno da je imala sve Rodine letke).
    I zato već 13 mjeseci doji svoju djevojčicu, dohranu je počela tek sa 6 mjeseci i tu sam joj dala pregršt savjeta i tablicu dohrane, neki dan je odbila cjepivo Mo-Pa-Ru i rekla liječnici da bi pričekala par mjeseci (jer joj je sestra tako rekla ), prakticira nošenje (u marami) i zajedničko spavanje, dijete je od prvog dana u AS.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ode mi post.

Zaključak.

Imamo vrlo slične stavove o svemu, da ne kažem iste.
    Nikad se nismo mimoilazile u mišljenjima oko odgoja, njege ili zdravlja djece.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ne mogu reći kakav je po pitanju metoda odgoja, jer moj buraz nažalost ne sudjeluje toliko u odgoju mog nećaka koliko bi trebalo (posao, koji nikada ne prestaja, ali nažalost ne njegovom voljom) pa šogorica i moja mama ipak imaju najviše utjecaja. Naravno njihove metoda su totalno različite i radije poslušam mamu za savjete što se kako radi (sada kada se pripremam za bebicu). No šogicu ću recimo pitati sve o opremi jer ipak su pred 30 godina bila skroz drugačija vremena.
    No da se vratim na temu - on je pun ljubavi prema malome, tako da me svu raznježi koliko se vole. On je inače mrga od čovjeka, pa ovakvi prizori definitivno izazivaju suzne oči. Mislim da je dobar otac, ali da bi bilo bolje kada bi imao više vremena. Sigurna sam da će moju curicu obožavati baš kao što ja obožavam njegovog sineka.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moj bratac je još malčice mlađuhan pa ću još počekat dok ne vidim kako će mu ispast dica...
    ali ja i on od iste majke dva različita svijeta....

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nas tri sestre smo sve tri totalno drugačije mame! Ali, meni je važno da nitko nikome (previše) ne prigovara...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja sestra još nema djece, a ona i E. su najbolje frendice. Zato što je mentalni sklop moje sestre na Emininom nivou Ako ne bude totalno izgubljena i zaprepaštena kad dobije svoju djecu, ja ću biti beskrajno pozitivno iznenađena

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moj buraz je vikao "ja necu razmaziti svoju djecu" ali mazi ih za poludit.. ja sam za pedagogiju i mm veli da cu biti Bad Cup bumo vidli

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bad Cop!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja sestra još nema djece ali me užasno zanima kakva će biti kad ih bude imala. Vidim da ima strogi pristup kao što je imala naša mama i kao što sam ja mislila da ću imati. Međutim, ja sam se nakon poroda samo topila i topila od ljubavi i totalno sam drukčija mama nego što sam se zamišljala (ako sam se uopće zamišljala). Ali i naša mama se promijenila. Toliko obožava svog unuka da je uopće ne prepoznajem, nema više onih njenih odgojnih principa. Jedva čekam da sestra postane mama (iako se ona baš nešto i ne žuri).

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam strašno ponosna na svoju stariju sestru
    Toliko mirnoće i strpljenja ima u odgoju svojih sinova da je to neviđeno! Zaista je osoba koju djeca svakodnevno do kraja ispunjavanju. Nikada joj nije ništa teško za njih napraviti i uvijek to radi sa smiješkom!
    Imamo vrlo slične pristupe roditeljstvu,ali ja nažalost imam puno kraći fitilj! Slažemo se gotovo oko svega,od prehrane,nekažnjavanja,korištenja AS i slično!
    Živi jako daleko i rijetko se možemo vidjeti,ali se često čujemo ! I nema baka servisa,samo ona i muž,a opet sve funkcionira savršeno.Dečki su pametni,kulturni,odgojeni,sretni!
    Blago njima kad imaju takvu mamu !

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moj buraz, stariji 4 god. od mene, ima dvije curice. J stara 14 mj. i G 5 god. Iz početka se nije toliko bavio s njima- samo bi se pomazili i to je to. Znam da mi je šogica ludila jedno vrijeme.
    Npr. on se fino spakira u ribičiju i ostavi nju samu s djecom za vikend.
    Ali ima neko vrijeme da je okrenuo ploču, kak se kaže, ima dana kad je cijeli dan sam s njima, naravno SVE im dopušta i raznježi se na svaki Tata mooolim te. Na očigled se topi. Nema te stvari što bi im zabranio (tu mi je baš smješan).
    Pomaže oko kupanja, klopanja, oblačenja, svlačenja itd.
    A sad što se odgoja tiče, tu je šogica glavna- buraz samo odobrava ili vrlo rijeto, ne odobrava. I curke su super.
    E sad klinke se voze u AS, dojile su nekih 3 mj. (ne znam zašto), nisam prije razmišljala o tome, klopaju sve i svašta, furaju se u kolicima itd, ali to mi nikako nije mjerilo kakav mi je buraz roditelj.
    U jednoj rečenici- obožava svoju djecu, mog L isto tako, pomaže ženi u kući i s curama,brižan je, nježan- a to mi je ono bitno.
    Seka mi je još premala (13 god.) ali obzirom da je stalno s menom, vjerujem da će postupati slično kao i ja.
    Bdw. ona obožava L, a i on nju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj je brat stariji od mene 5,5 godina i super se slažemo.
    Ali mu ja zamjeram što je toalno sve odluke oko svog sina prepustio šogici.
    On jako puno radi tj. bez radnog vremena je, ali mu po meni to nije izlika da i on nebiodlučivao. Mazi se sa sinom, igra, kupa ga, šeta kad je doma
    ALI šogica je tek rođeno dijete neznajuči kakav infekt ima ostavila u bolnici jer ona sirota nije mogla izdržati tamo, ljeto je bilo hmm i da ne kažem da ga je tek nakon dva dana posjetila ja sam ludila na moru i dobro naderala brata preko telefona da kako neznaju šta im je sa sinom i kako ga je ostavila samog u bolnici, dali smo im AS jer je kod njih normalno da se dijete vozi na rukama i da dolazi u ZG iz Slavonije vozeći se mami u krilu dva sata , sirota nije imala mlijeka i već sad zna da ga neće imati ni sa drugom bebom , moje dojenje 14mjesećne kćerkice doživljava :shock: i to je bljak i ismijava se, mrvek im je počeo držati batak u ruci sa tri mjeseca i sve živo jede od tada, stavlja ga u hodalicu da može imati malo mira jer osmomjesećno dijete radi nered po stanu :shock: , da nabrajam dalje ......trudna je već 4,5 mjeseci i tek smo jučer saznali kad su bili kod nas i to sam ja primjetila jer takve se stvari negovore.......živcirala sam se jako jer je na svako moje objašnjavanje samo kolutala očima....ja sam neke stvari pogriješila sa F i da sam prije malo bolje proučavala sajtove kao Roda i Rodu bilo bi drugačije...samo sam im htjela pomoći ali eto odustala sam....dođe mi da vrištim ponekad jer imam osjećaj da mi je uhvatila brata u zamku nakon par mjeseci veze trudnoćom jer je eto doktor iz ZG dobra prilika u njihovom mjestu, ali dijete je njihovo i nesmijem se uplitati.

Ali je zato MM-ov brat druga priča i daj bože buduća šogica , oni sve pitaju i sve ih zanima, još da strica nam naučimo da se djeca slobodno zmažu blatom , pijeskom i umrljaju sladoledom od uha do uha

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lijepo je čitati vaše priče, ja nemam ni brata niti sestru, ali je prekrasno čitati kako se vi svi ustvari divno slažete i upotpunjujete.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nije sto je moj brat , ali nema mu ravnog . Dok je snajkica bila trudna pazljivo se informisao kako bi joj svaki dan sastavio jelovnik namirnica koje su stvarno potrebne njoj i bebi . Isao je sa snajkicom na vjezbe . Setao sa njom svaki dan . Cistio je kucu jer nije zelio da se ona muci , a onda bi njoj bilo zao njega pa bi zajedno cistili
    Ona je u trudnoci imala potrebu da bukvalno bulji u mog brata i on bi svaki dan sjedio sa njom i samo bi se gledali . Sad moj slatki braco sve radi oko bebaca . Kupa ga , presvlaci , macka ga raznim kremema ( buraz to zove poliranjem ) Nikad se nije namrstio ako mali zaplace , uvijek ima vremena da bude uz dijete ako snajkica osjeti manjak energije . Odmah u pocetku su svima dali do znanja da nemaju namjeru da slusaju zastarjele savjete ...da je sada drugo vrijeme . Snajkica evo doji vec 8 mjeseci , iskljucivo je dojila do 6 mjeseca . Kada bi joj neko rekao da to nije dobro za dijete , odmah bi sa osmjehom odgovorila da se i ona iznenadila ko fol , ali eto kako postoje kompetentni ljudi koji se konstatno trude saznati sto vise . Ma laf je snajka .
    Nisam ocekivala da ce moja batica biti bas toliko odgovoran , ipak su mu samo 23 godine . Ma lazem znala sam , on je prema svima takav , naravno da ce biti takav i prema svom djetetu .

Ma super su mi i jedno i drugo kao roditelji . Smirenost u posvecenosti tom djetetu im je najveci adut cini mi se . Kad njih gledam roditeljstvo mi se cini lak posao .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •