Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 116 od 116

Tema: teta ju povukla za uho za kaznu?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A kad će tek na red psihičko zlostavljanje (Ne! po dostojanstvu), i tu ljudi misle najbolje (mora mu se reći da je lijen, debel,najgori u razredu, da popravi ocjene, da ne jede slatkiše, za njegovo dobro).
    Iako na ovom forumu ne vidim toga, u stvarnom životu čujem i vidim. Kad se generalizira o posljedicama odgoja bez i sa batinom, uvijek zaboravljamo ovaj faktor (a valjda ima i onih koji nikad neće po guzi, zato će nadoknaditi na ovaj način).
    Uglavnom, hvala Rodama na ovakvim predavanjima, tribala bi biti bar jedna emisija tjedno o tome, bar kod onih kojima plaćamo pretplatu. Slažem se i ja s gornjom rečenicom, rekla sam što mislim o "po peleni", ali moram priznati da se bojim pojednostavljivanja, da ne bi ispalo da je netko tko ne udari po peleni- samim time nenasilan... edukacija, edukacija, svakome, baš svakome tko ima doticaja s djecom (nije uopće važno ima li netko petero djece ili doktorat iz psihologije, nikome neće škoditi)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bilo bi dobro da cure koje svoju djecu uspijevaju odgojiti bez batina opišu kako to rade. Na koji način riješavate krizne situacije? To bi možda tulipanki više pomoglo. Za to bi trebalo otvoriti novi topic (ili nešto takvo već postoji?)

Ja se inače vraćam na posao kad mala bude imala godinu dana, a mama bi mi je trebala čuvati da ne ide u jaslice... e sad rekla sam kako sam ja odgojena - pokoja pljuska ili čvrga, a zaboravila sam spomenuti pretjeranu kritiku, manjak pohvale i iskazivanja osjećaja. Namjeravam mamu natjerati da pročita navedenu literaturu, ali isto ne znam što da učinim ako vidim da ne funkcionira.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

BusyBee, HVALA na linku za brošuru. Stvarno je prekrasna!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    bit ce u ST knjiznici i zgodna predavanja, da pozoves prijateljicu?
    Mislim da je ona i prestala s tom praksom (mada nisam sigurna). Kako da joj to predložim a da ne izgleda kao dociranje s moje strane? Meni je jako teško uživo s ljudima pričati o ovakvom nečem. Kako drugog roditelja nepozvan poučavati o roditeljstvu, a da ne odigraš ulogu onog tko zna bolje i postupa bolje? Ja kažem svoje mišljenje ako se povede diskusija, ali direktan savjet...ne ide mi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dižem temu
    danas mi je V rekla da ju je teta počupala za kosu
    i sad sam je na sto čuda kako teti pristupiti
    ne vjerujem da ju je jako jer mi je to rekla navečer, ali više kroz priču da nije htjela spavati u vrtiću, pa da je pričala i smetala drugoj djeci i da ju je teta počupala
    kaže da ju nije jako
    ali ne vjerujem ni da je izmislila
    ne želim to pustiti, a ne želi ni izazivati zlu krv
    jesam, kukavica sam, ali ne želim da teta uzme V na zub

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nikako ne pustiti, lijepo pitati tetu i inzistirati na odgovoru.
    Ali, da se nađem u toj situaciji, poludila bih na kvadrat!! i, zapravo, isto nisam sigurna kak bih postupila..

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mamaplavuša prvotno napisa
    Nikako ne pustiti, lijepo pitati tetu i inzistirati na odgovoru.
    x

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lijepo pitati?
    kako?
    prespavala sam kad se dijelila taktičnost i smisao za diplomaciju
    sad bi mi trebala emsina besplatna pravna pomoć 8)

ne, neću pustiti, pitat ću, neka zna da znam

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

"prespavala sam kad se dijelila taktičnost i smisao za diplomaciju"

Al, tak je najbolje započeti pa vidjeti kako će razgovor dalje teći.
    Javi.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    danas mi je V rekla da ste ju počupali za kosu
    i bila sam na sto čuda kako vam pristupiti
    ne vjerujem da ste je jako jer mi je to rekla navečer, ali više kroz priču da nije htjela spavati u vrtiću, pa da je pričala i smetala drugoj djeci i da ste je počupali
    kaže da ju niste jako
    ?
    ja bi ovako

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj enci prvotno napisa
    ne vjerujem da ste je jako jer mi je to rekla navečer, ali više kroz priču da nije htjela spavati u vrtiću, pa da je pričala i smetala drugoj djeci i da ste je počupali
    kaže da ju niste jako
    ?
    ja bi ovako
    x

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mamaplavuša prvotno napisa
    Citiraj enci prvotno napisa
    kaže da ju niste jako
    ?
    ja bi ovako
    x
    i ja isto. i ne brini se o tome da će ju teta zbog toga uzeti na zub. jer kad malo bolje razmisliš, to bi bio stvarno prestrašan i malo realan scenarij - da se teta osvećuje djetetu zbog postupka njene mame.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

oprostite na ot, ali mene već stvarno nervira zašto ja stalno nekom moram objašnjavati zašto dojim dijete starije od godinu, zašto ljudi misle da je ok da na to rade gadljive face, ista stvar s odgojem bez batina i zajedničkim spavanjem itd...a stalno moram pazit šta ću reć ljudima koji tuku svoju djecu i još se tim hvale i nameću ko ispravan odgoj
    fizičko kažnjavanje je u ovoj državi kažnjivo i pitaj tetu bez straha što se desilo

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zna li mi netko reći koja vrsta fizičkog kažnjavanja se u ovoj državi zaista kažnjava i na koji način? U teoriji i u praksi. Ja čujem jedino za ekstremne slučajeve u kojima je reagirala pravna ili socijalna služba. Svi ponavljamo to kako je kažnjivo udariti dijete, ali koja je točno predviđena sankcija za odgojitelja ili roditelja koji udari dijete?

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj rokobj prvotno napisa
    mene već stvarno nervira zašto ja stalno nekom moram objašnjavati zašto dojim dijete starije od godinu, zašto ljudi misle da je ok da na to rade gadljive face, ista stvar s odgojem bez batina i zajedničkim spavanjem itd...a stalno moram pazit šta ću reć ljudima koji tuku svoju djecu i još se tim hvale i nameću ko ispravan odgoj
    I meni to ide uzasno na zivce! Neki me je dan moja poznanica pitala ispred druge, meni nepoznate cure, udarim li Lovru po guzi. I onda kad sam rekla da ne, onda cudenje i ona druga kaze kako nju ponekad i ruka zaboli od udaranja:shock: I sve onako ponosno, kao to je normalno i ja onda ispadam kao neka cudakinja...

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja zaista ne mogu shvatiti roditelje (ili tete u vrtiću) koje rješavaju konfliktne situacije udaranjem - po guzi, navlačenjem po ušima ili nekom drastičnijom metodom "batina je izašla iz raja".

NITKO me ne može uvjeriti u edukativnost metode "ja sam jači i slušati ćeš me na ovaj ili onaj način" jer nasilje rađa novo nasilje. Uostalom što ste naučili dijete ako ste ga puknuli po guzi ili povukli za uho? Samo to da ste fizički jači. I da je vaša riječ zadnja. Velika stvar.... :?

UVIJEK postoji metoda kojom se može pridobiti djetetova pažnja i NIJE ISTINA da su "sve pokušali i ništa drugo ne pomaže" jer to znači samo da niste uspjeli pronaći adekvatan način i metodu na koje vaše dijete reagira.

Mi smo prošli tu famoznu drugu godinu, dobrano zagazili u treću, NIKADA nismo imali problema sa bacanjem po podu u trgovinama (bilo je pokušaja koji su razgovorom bili rješeni i dosljednošću vrlo brzo izbačeni iz obrasca ponašanja) a kada bih i došla u situaciju da poželim dignuti ruku jednostavno sam brojala do 20 i svaki puta došla do nenasilnog rješenja. Riječi su moćnije od šake.

Priznajem, JEDNOM je MM-u poletila ruka po peleni (opet situacija u trgovini, mi umorni nakon radnog dana, on nervozan i pospan) ali...NIKADA neću zaboraviti taj pogled u njegovim očima: mješavina iznenađenja i razočaranja što je osoba koju on toliko voli ga namjerno povredila i ponajviše ponizila. Vidjelo se koliko je silno uvređen. Nije čak niti suzu ispustio.

Nego, ono što još želim reći jest da mu Leon to NIKADA nije zaboravio, pa i dan-danas, nakon više od godinu i pol od događaja zna reći drugima (bake, prijatelji) da ga je "tata tukao".

Hoću samo reći da je dječja mašta bezgranična pa možda treba uzeti takve izjave sa određenom dozom rezerve. Ne kažem da im ne treba vjerovati ali pouzdano znam da Leon nekada zna prepričavati događaje iz vrtića koji su se desili njegovim prijateljima kao da su se desili njemu. Neki dan me uvjeravao da mu je noga "strgana" i prigodno je šepao (prijatelj iz grupe slomio nogu)

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •