nekoliko pitanja o lopti:
1.da li u vinogradskoj postoji lopta u predrađaoni?
2.može li se ponjeti svoja?
3.trudnice s iskustvom skakutanjem na lopti prije poroda,ima li stvarno učinka?
nekoliko pitanja o lopti:
1.da li u vinogradskoj postoji lopta u predrađaoni?
2.može li se ponjeti svoja?
3.trudnice s iskustvom skakutanjem na lopti prije poroda,ima li stvarno učinka?
1. nedinasta80 prvotno napisa
2. iskreno ne znam, nazovi ih pa pitaj
3. ja sam doma odradila vecinu trudova, ali mi je pasalo biti pod tusem pa ni na ovo ti ne znam odgovoriti
1.ne
2.ne.
3-nikako ne,i potpisujem ono o tušu,ja sam došla u pol 4 ujutro i pustila me sestra da se tuširam sat vremna i da sam mogla još tuširala bi se do poroda valjda
Lopta ima učinka u odrađivanju trudova. Bila je sa mnom i u boksu, do zadnjeg trena. Ali na Sv. Duhu.
na prva dva pitanja ne znam odgovor, ali da sam na tvom mjestu ponijela bih svoju loptu i zamolila da mi ne rade probleme.
meni prvi puta nije pasala i nisam je niti koristila iako sam cijelu trudnoću prosjedila na njoj.dinasta80 prvotno napisa
drugi puta sam sjedila na lopti i ljuljuškala se u bokovima u trudu. provela sam tako 3-4 sata. nakon ukupno 6 sati došla sam u rodilište otvorena 10 prstiju.
prva 2 ti već odgovoreno
3. ja sam ležala i šetala po stanu...tako mi odgovaralo a i trudovi su bili skroz slabi...
nisam se ni sjetial lopte..
prijateljica mi je tako došla u petrovu s loptom i nije htjela uć dok ju nisu pustili da ju unese,isto se ljuljuškala,otvorila i bez problema rodila! pinocchio mislim da ću i ja kao i ti,jer s više strana sam čula da pomaže,neznam da li je to individualno ali svakako ću vas obavjestitibaš su me malo zanimala vaša iskustva ,hvala
1. ne znam
2. ne znam
3. meni je jako pomogla, beba se odmah spustila i ja sam se otvorila sasvim, a i trudove puno manje osjetiš. S tim da nisam baš i skakala nešto posebno. Sjedila sam pred kompom i igrala pasijans. Samo malo gore-dolje. Kad je beba krenula van onda smo zvali hitnu tako da ju ni nisam imala potrebu nositi u bolnicu.
hvala ivanche,nekako sam optimistična što se lopte tiče ,javit ću vam svakako![]()