Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pitanja za trudnice s VV-a

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Pitanja za trudnice s VV-a

Pozdrav svima!

Eto dočekali smo mi i taj dan i nakon 6 dugih godina, 6 postupaka i 9 transfera dobili smo željeni plus.
    Jupi!!!!

Zanimaju me sada dva pitanja:

1. Nakon što mi je dr L rekao za dobru vijest, rekao mi je da dalje mirujem i da povećam dozu utrića na 3x2. No nije mi ništa napisao.
    Otišla sam kod svoje doktorice opće prakse da mi produlji bolovanje, ali ona je rekla da ne može dok ne dobije preporuku od ginekologa.
    Čiju preporuku mora dobiti? Od dr L ili moj socijalne ginekologice?

2. Dr L mi je rekao da ponovno vadim betu u srijedu. Da li će me pregledati ultrazvukom nakon toga? Što slijedi nakon toga?

U ovih 6 godina nikad nisam ostala trudna, tako da ne znam daljnju proceduru, zato vas molim za pomoć.

Hvala unapijed.
    Pozdrav,
    Pile

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pile, čestitam :D. Ovo ti je sve najbolje pitat na topicu Potpomognuta na VV-u na podforumu "Potpomognuta oplodnja".

Zašto ti je dao utrogestan i da miruješ - to je vjerojatno default Vuk Vrhovca.

A propos bolovanja - mislim da je tvojoj općoj dr. svjeedno koji će ti ginić to napisat - dr. L ili socijalac.

Uputnicu za ponavljanje bete - piše ti socijalac ili vadiš u privatnom labu bez uputnice (cijena 120 kn).

Za otvaranje bolovanja ti ne znam, ja nisam otvarala bolovanje nakon pozitivne bete.

Sretno i još jednom čestitke !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Šta slijedi nakon toga? Gledat će te na UZV, prvo će tražit gestacijsku vrećicu, onda kucanje srca, a onda će te vrlo ubrzo, ako sve bude OK, releasat tj. uputit ili na tvog ginića primarne zaštite ili na nekog privatnika jer oni gore ne bi smjeli kao vodit trudnoće preko 12. tjedna. Zamoli ga da ti nekog preporuči, ako nemaš nikog od povjerenja. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ina33 hvala na čestitkama i savjetu.

Sve mi je to nekako nestvarno... Mislim da sanjam.

Ne znam zašto je sada uspjelo, a prije nije. Išli smo na FET po principu: "Hajde da to obavimo, da ih ne bace, bez prevelike vjere da će uspjeti."
    Žalosno za reći, ali već smo se navikli na tolike minuse, da nam je ovo bio totalni šok. Ovih dana je bilo i suza i smijeha....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pile prvotno napisa
    Ina33 hvala na čestitkama i savjetu.

Sve mi je to nekako nestvarno... Mislim da sanjam.

Ne znam zašto je sada uspjelo, a prije nije. Išli smo na FET po principu: "Hajde da to obavimo, da ih ne bace, bez prevelike vjere da će uspjeti."
    Žalosno za reći, ali već smo se navikli na tolike minuse, da nam je ovo bio totalni šok. Ovih dana je bilo i suza i smijeha....
    Sve znam, vjeruj mi - meni je uspio FET u Mariboru nakon trilijuna postupaka, 7 godina raznoraznih postupaka i operacija, uz dijagnozu više-manje idiopatije (ne znamo u čemu je štos) i ukupno vraćenih 22 embrija bez trudnoća, kad se nisam nadala niti da će embriji preživjet odrmzavanje, a kamoli što drugo. Probaj to nekako prihvatit što normalnije, neće bit lako, ali to ti je najbolje za psihu, i sretno ! Meni je normalan život pomogao, a ti radi kako ti L kaže (u Mariboru se to prilično razlikuje i kažu - živite normalno). Prvi neki milestone, nakon što vidite pravilan rast bete, vidite gestacijsku, čujete srčeko, je da uđete u 13. tjedan koji je kao i neka granica za svaku trudnoću u smislu sigurnosti njenog odvijanja. Sretno i što mirnije !

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pile čestitam od srca :D :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jupiiii cestitke od jedne trudnice sa VV
    koja je danas 40+5

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jupiiii cestitke od jedne trudnice sa VV
    koja je danas 40+5

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pile, čestitam od srca (VV trudnica 20+6)

Inače, preporuku dobiješ od svog izabranog (primarnog ginekologa) kod kod se inače vodiš i koji ti je pisao uputnice za VV.
    Kopiraj mu povijest bolesti od dr. L. tako da u tvom kartonu ima podlogu zašto ti je dao preporuku.

S preporukom ideš kod doktora opće prakse, koji će ti za firmu napisati potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad na rok 60 dana. Više ne može, nakon 60 dana idš na komisiju, koja ti najnormalnije produžava bolovanje.

Uz potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad dobit ćeš i doznake otvorene s prvim danom bolovanja i zatvorene sa zadnjim danom u mjesecu.

S potvrdom i doznakama ideš u svoju firmu, tamo ti iztačunaju prosjeke plaće za zadnjih 6 mjeseci i vrate doznake.

S doznakama i potvrdom o plaći ideš na područni ured HZZO-a prema mjestu stanovanja. Pripremi i kopiju kartice tekućeg računa i osobne karte.

Isplate iz HZZO-a slijede oko 20. u slijedećem mjesecu za proteklo obračunsko razdoblje iz doznake.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala svima na čestitkama.

Gost 1 hvala za info. Sada mi je sve jasno.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo i mi od srca čestitamo,sad se samo opusti i uživaj u trudnoći :D !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •