-
GEL ILI DRIP??? ILI OBOJE??
Prenijela sam 7 dana. Voda bistra, ne otvaram se. Doktor mi je rekao da će mi, ako se za koji dan ništa ne desi, staviti gel.
Vidim da su cure s Rode uglavnom protiv gela (i dripa), zar je stvarno tolika razlika između induciranog i prirodnog poroda?
I ja se nadam da će to sve ići prirodno, ali s druge strane poludit ću od straha :shock: potraje li ovo puno duže; "zašto se ovaj čas ne miče, da li je voda još bistra ili je u međuvremenu pozelenila, što me to boli tu lijevo dole, je li to normalno...." Stalno nešto paničarim, izluđujem i sebe i svih oko sebe. MM svaki put kad idem na kontrolu dobije glavobolju, koliko sam ga sludila.
Kada mi je doktor rekao to za gel, ja ga onako sva razočarana što se ništa ne događa nisam niti pitala što to znači. Hoću li ostati isti dan u bolnici? Dobije li se taj gel jednom ili nekoliko puta tokom dana? Služi li taj gel čemu, ili je nakon njega potreban i drip?
-
gel poti;e @otvaranje@ i kontrakcije, tj. ubrzava porod....
ja ti ga ne bi preporučila, jer znam za jedna slučaj gdje je više štete nego koristi napravio...
odi na drip radije ako ne bude druge opcije,ja sam oba puta rodila na drip,nije to toliko stravično, je da boli,al koji porod ne boli...
-
Brane ne kužim zašto ne gel. Ja sam prvi porod imala inducirani. Dobila sam i gel i drip. I nije bilo tak strašno.
Naravno da mi je drugi, neinducirani porod bio draži, ali niti prvi nije bio strašan.
Baš kada sam drugi put rodila došla je u sobu cura kojoj su samo dali drip a ne i gel (on je navodno jako skup). I žena se strašno namučila, jer se nije otvarala.
-
Umrla sam od smija kad sam vidila kad si pisala, u 2 sata ujutro, stvarno si nestrpljiva. Ja sam isto bila, prošla sam termin za 5 dana, i bila na dvije plodne vode, koje su me užaaaaasno bolile. Nisam mogla dočekat trenutak kad ću rodit. Onda su počeli trudovi i kad su došli na svako 2 minute, ja otišla u bolnicu kad ono trudovi stalno, a otvorena 2 cm
Onda sam tako čekala 2-3 sata i na kraju su oni odlučili
da me stave na drip. Otvorila sam se u roku od sat vremena potpuno, al to su takve grozne boli, koje ne prestaju, bar su meni bile, da nikome, apsolutno nikome ne bih preporučila drip, a o gelu ne znam, al ako je isto djelovanje, onda molim te, čekaj što duže možeš da normalno rodiš, bez induciranja
-
-
Slažem sa sa Anchie.
Ali ako i dođe do induciranog poroda ne boj se,istina da više boli,ali je kraći.
Što se tiće gela,on ti može samo pomoći da se otvoriš,a odmoći ti sigurno neće.Kad sam ja rađala svoje prvo dijete prije osam god.nitko nije spominjao ni g od gela,pa sam ja uz svoje trudove dobila i drip jer se nisam otvarala,a kako ni to nije pomoglo ručno su me širili. :shock: :shock: Pa ti reci šta je bolje.
-
Idem sutra kod doc pa ću vidjet šta će biti. Danas me čitav dan nešto "šarafi" u donjem dijelu trbuha, ali ne liči mi baš na trudove: ne bole leđa, boli par sati bez pauze (kao menstrualni bolovi), pa stane, nakon sat - dva opet boli, i tako čitav dan. Možda dođem sutra u bolnicu, a gel nepotreban! Ova opcija mi se najviše sviđa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma