Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: tata ide na porodiljni od pocetka...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno tata ide na porodiljni od pocetka...

drage moje, evo procackala sam svasta na ovu temu ali nisam nasla nista slicno, odn. nijednog tatu koji je od pocetka isao na porodiljni, a uz to sve ima i jos nekoliko "detalja" da ne bude sve prejednostavno 8)

termin poroda mi je 20.5. ja sam trenutno na cuvanju trudnoce zbog vrste posla koji radim, ali kad rodim muz ce na porodiljni. e sad - zanima me
    1.kad najkasnije on u svojoj firmi to treba najaviti,
    2. kad najranije moze krenuti na porodiljni ( s obzirom da ja moram na onih obaveznih 45 dana, da li on moze nakon toga zapoceti ili jos u tom razdoblju?)
    3.zaposlen je na odredeno - do 15.06. mu vrijedi ugovor, vrlo vjerojatno ce mu ga produziti ali - "nadaj se najboljem, ocekuj najgore :/ " zanima me sto ako mu ga nekim cudom ne produze, da li on svejedno ima pravo na porodiljni i kolika ce mu biti naknada?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mislim da ti je vec bilo odgovora na ovu temu, tj. da mama najprije mora na porodiljni i to mislim 6 mj i onda moze tata.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na svoj zahtjev možeš se vratiti na posao, ali NE prije nego što prođe 42 dana od poroda.

Sa stranica HZZO-a:

1. Nakon isteka obveznog rodiljnog dopusta zaposlene žene, majke koje obavlja samostalnu profesionalnu ili drugu djelatnost, te poljoprivrednice koja je po osnovi svog rada obvezno osigurana na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ako se roditelji djeteta tako suglase, djetetov otac može koristiti pravo na rodiljni dopust do godine, odnosno tri godine pod uvjetom da je i on zaposlen, odnosno da obavlja samostalnu profesionalnu ili drugu djelatnost odnosno da je poljoprivrednik.

2. Ako nakon isteka obveznog rodiljnog dopusta zaposlene žene, otac djeteta koristi pravo na rodiljni dopust u trajanju od najmanje tri mjeseca, rodiljni dopust se produžuje za dva mjeseca.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

znam da se ne smijem vratiti na posao prije isteka 42 dana od poroda, mene zanima ako netko zna
    kad suprug najranije smije uzeti porodiljni? unutar tih 42 dana ili kad isteknu? i koliko ranije to treba najaviti na poslu?
    i ako mi netko moze pojasniti ovaj dio da se porodiljni produzuje za 2 mj ako nakon isteka maminog obaveznog tata ode?
    mozda je bilo odgovora na tu temu, ali stvarno nisam nista nasla pa se unaprijed ispricavam ako sam dosadna ali zanima me to sve jako :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lily8, nazovi besplatni telefon HZZO-a 0800 79 79 i objasniti će ti te proceduralne stvari.

Kasnije sa nama podijeli info.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče najave porodiljnog poslodavcu, to može učiniti kad će se dijete roditi i kad ćete znati točan dan odlaska na porodiljni.
    Porodiljni će otvoriti doznakom sa HZZO-a.
    A što se tiče točnog dana kad će se tvoj suprug javiti na HZZO, preporučam ti da se direktno raspitaš na HZZO-u, putem ovog besplatnog telefona.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ukoliko tvojem suprugu ne produže ugovor po završetku postojećeg, potrebno je da se prijavi na HZZ.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lily8 prvotno napisa
    znam da se ne smijem vratiti na posao prije isteka 42 dana od poroda, mene zanima ako netko zna
    kad suprug najranije smije uzeti porodiljni? unutar tih 42 dana ili kad isteknu? i koliko ranije to treba najaviti na poslu?
    i ako mi netko moze pojasniti ovaj dio da se porodiljni produzuje za 2 mj ako nakon isteka maminog obaveznog tata ode?
    mozda je bilo odgovora na tu temu, ali stvarno nisam nista nasla pa se unaprijed ispricavam ako sam dosadna ali zanima me to sve jako :/
    Po meni bi bilo logično da može uzeti nakon ta 42 dana. Oboje istovrmeno ne možete biti, a ako si ti obvezna biti 42 dana, onda je to to.
    A ovo s dva mjeseca ti daruje država kao poticaj da i očevi idu na porodiljni

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala vam svima na odgovorima i savjetima, javit cu vam ako jos nesto saznam na hzzo-u.
    pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •