Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Razmak između obroka

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Razmak između obroka

Moje dijete ima 8 mj. (i nešto sitno dana). Zanima me: do sada je jeo otprilike svaka 3 sata po danu (ponekad i manji razmaci), 1 obrok dohrane, ostalo mlijeko (ponekad 2 obroka dohrane, ako je prvi bio u krivo vrijeme). Npr. pojeo bi mlijeko, pa za cca 2 sata obrok dohrane, pa za cca 1-2 sata mlijeko.
    Zadnje dane kao da povečava razmake između obroka. Mlijeko želi tek svaka cca 4 sata (ponekad i kasnije, ako puno pojede), dohranu isto odbija ako nije prošlo cca 3 sata od mlijeka. Da li to on hvata neki novi ritam kao "odraslija beba"? Da li je to normalno?Inače, po noći je do sada imao ponekad 2 obroka, ponekad 1, a i sad je isto tako, mada češće samo 1.
    Trenutno mu rastu gornje jedinice, možda radi toga jede u večim razmacima? Ovaj obrok ili dva dohrane još uvijek je količinski vrlo mali, imali smo mali štrajk dohrane, pa sad opet lagano kaskamo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marge ima 11 mjeseci, a između obroka bilo koje vrste joj prođe maksimalno 1 sat :/

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja bebica ima 13 mj i nema neki ustaljeni ritam izmedju obroka ali recimo svaka 2-3 sata, po noci ne jede

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

On od rođenja nije beba baš zainteresirana za jelo. Uvijek je jeo količinski manje od vršnjaka, ali je na kilaži dobivao normalno. Recimo oko 900 g/mjesec. Rođen je s 2850 g, a sa 6 mj. je imao 7770 g. Nemam pojma koliko je sad težak, ali vidim da se udebljao (on je tek sad dobio sitne "buhtlice" na rukama i ja to zovem "duplu guzu").
    Baš me to zanima, u kojim razmacima Vaši jedu. Mada meni se nekako čini da je smanjio radi rasta tih zubića. Pa več su skoro 3 tjedna na vidiku, sve je naotečeno, a nikako da probiju. Nemam baš iskustva, kad su rasle donje jedinice, manje je jeo 4-5 dana, ali više puta po malo, znači još je smanjio razmake.

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Otkako smo krenuli s dohranom (6. mjeseci), Roko jede svaka 2h. Dohranu je dobro prihvatio i sam si je malo-pomalo uvodio sve više obroka - već smo mjesec dana na 4 + cika. Cica prije 2 dnevna i večernjeg spavanja... i nebrojeno puta noću.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    marge ima 11 mjeseci, a između obroka bilo koje vrste joj prođe maksimalno 1 sat :/
    znači, jede po cijele dane

moja je , kad je bila manja, jela rijeđe nego sad sa 16 mj
    sisala bi ujutro i ne bi 3-4 sata jela
    vani uopće nije bila zainteresirana, a niti gladna valjda :/

nekad bi jela ako se duže zadržimo

sad češće i sisa i češće gricka nešto- stalno netko jede nešto pa užica naranču, krušku, malo ručka od seke...

a zubi- kod nas je to ovako- manje dohrane, više podoja

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači, jede po cijele dane
    upravo tako

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa