Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: prehrana s 13 mjeseci?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno prehrana s 13 mjeseci?

Drage mame i tate,

imamo djevojcicu od skoro 13 mjeseci i nije bas neki ljubitelj hrane, ali ipak moram reci da koliko joj svaki obrok tesko pada...ipak fino i pojede na kraju. Jos uvijek ju dojim (ujutro prije posla, nakon posla i prije spavanja)...ne jede nikakve junk stvari (pudinge i grickalice), vec se trudimo jesti zdravo...suprug i ja, pa i ona takodjer da stekne neke zdrave navike. Ipak, zanima me jedno...buduci da je sad presla godinu dana (drzimo se strogo tablice dohrane)...a mi nemamo bas iskustva s djecom i prehranom...okolina vrsi pritisak na nas i govore da dijete treba jesti sad apsolutno sve...
    Molila bih vas koji imate vise iskustva i znanja...da pomognete savjetom te kazete u kojoj mjeri dijete moze i da li uopce smije jesti sve...odn. da li ponuditi djetetu u ovoj dobi meso s rostilja...kuhani grah...razjne cuspajze....pohano meso (ali oguliti onaj pohani dio npr.), kiselo zelje, razni umaci gdje je koristeno vrhnje za kuhanje, purece ili pilece salame??
    Koliko zaciniti hranu?
    Takodjer bi me zanimalo jos jedno...koliko mlijeka dnevno je potrebno djetetu nakon godinu dana??

Hvala puno svima na savjetima i trudu!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Šmizla je napunila 13 mj. i jede i dalje nesoljeno, ne jede pohovano, prženo, roštilj, zapršku... Greh i leća joj se nisu dopali, pa to preskačemo. Keks ne dajemo, jede koricu domećeg hljeba (živio pekač! :D)
    Ne slažem se da dijete od 13mj. može i/ili treba jesti sve što jedu odrasli. Mislim, i ja kuham jedan, neslani, ručak, odvadim njoj, nama posolim, i svi jedemo isto. Al' joj ne dajem čips, čokoladu, picu...
    Mlijeka, ako dojiš kako si napisala, dijete ne treba više nego toliko. Da joj fali, budila bi se po noći A ako te je frka da joj je to malo, dodaj jogurt, vrhnje, svježi nesoljeni sir...
    Eto, toliko od nas, vršnjaka

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i moj maleni ima 13 mj. i ne jede sve sto i mi. iako je u zadnje vrime poceo odbijati rucak ako nije isti kao nas :/
    pogotovo ne jede nikakve salame, jela u kojima ima vrhnja za kuhanje, puno zacina i sl (za primjer, mi smo danas jeli kupus i suho meso, on je dobio nesto drugo). eventualno mu nekad ponudim sirka kad neman drugu ideju... radije dam jogurt (obicni, nikako vocni). nisan bas prestroga sta se tice prehrane pa ponekad dam i keksic
    s obzirom da tvoje dijete jos doji mlijeka mu sigurno ne treba vise nego sto dajes (odnosno, da mu treba, trazilo bi jos)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vlatkica, pogledaj topic Dnevni meni vaše bebe, naći ćeš hrpu ideja što djeca te i slične dobi jedu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •