Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Sa bolovanja na komplikacije???

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Sa bolovanja na komplikacije???

Molim vas za pomoć!

Imam isplaćenih 5 plaća (prije toga sam bila na porodiljnom) i već sam tjedan dana na bolovanju zbog djeteta. U međuvremenu sam saznala da sam trudna i doktorica me šalje na komplikacije.

Zanima me kako će mi se izraćunati iznos komplikacija te da li ovo bolovanje komplicira stvar.

Hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zar stvarno nitko nije imao ovakvo iskustvo?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da ćeš dobivati minimalnu naknadu za komplikacije koja je oko 800 kn :/ , a porodiljna naknada bi ti trebala biti u visini plaće koju dobivaš u firmi

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

željka, o izračuni naknade za komplikacije u trudnoći imaš više i na ovom topicu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

+ evo ti info sa stranica HZZO.

(da bi imala prosjek plaća, gleda ti se plaća isplaćena u zadnjih 6 mjeseci).

Koji je prosječni iznos plaće mjerodavan
    Prosječni iznos plaće koja je osiguraniku isplaćena u posljednjih šest mjeseci prije mjeseca u kojem je nastupio slučaj na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu.

Koja mjesečna osnovica osiguranja i za koji period se uzima u obzir
    Mjesečna osnovica osiguranja za obračun i uplatu doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje za posljednjih šest mjeseci prije mjeseca u kojem je nastupio slučaj na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu plaće, umanjena za doprinos za mirovinsko osiguranje, porez i prirez.

Prethodno osiguranje
    Naknada plaće pripada osiguraniku u visini propisanoj Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju i općim aktima Zavoda, pod uvjetom da ima ostvaren uvjet prethodnog osiguranja.
    Prethodno osiguranje je status osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju najmanje 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine na temelju radnog odnosa ili obavljanja gospodarske djelatnosti, odnosno obavljanja profesionalne djelatnosti samostalno u obliku zanimanja.
    Osiguraniku koji ne ispunjava uvjet prethodnog osiguranja naknada plaće, za sve vrijeme trajanja bolovanja, pripada u iznosu od 25% od proračunske osnovice, odnosno 831,50 kuna, osim u slučaju korištenja prava na obvezni rodiljni dopust i prava na bolovanje zbog rane, ozljede ili bolesti koja je neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Najniži i najviši iznos naknade plaće

Najniži mjesečni iznos naknade plaće, za puno radno vrijeme, iznosi 25% od proračunske osnovice, odnosno 831,50 kuna.
    Najviši mjesečni iznos naknade plaće, za puno radno vrijeme, kada se ona isplaćuje na teret sredstava Zavoda, je proračunska osnovica uvećana za 28%, odnosno 4.257,28 kuna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Puno vam hvala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Puno vam hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke