Molila bi ako netko ima bilo kakvog iskustva sa slijedećim problemom (terapija, trajanje i rezultati liječenja, preporuka nekog dobrog ginekologa vezanog za problem…) da mi pomogne.
Moj problem je slijedeći:
već godinu dana vodim borbu sa crvenilom i svrbežom. Dijagnoza je kolpitis. U brisevima mi je vječito prisutna neka bakterija. Jedne se riješim a druga dođe. Zadnjih nekoliko mjeseci je enterococcus faecalis. Od terapije sam uzimala Plymicol kremu, Canesten, Geonistin, Sumamed, Medazol, Itrac, Amoxicilin, Klavocin. Pokušala sam kantarion, acidi borici, kupke u kamilici, nevenovu mast, uzimam propolis, aloe vera gel, nosim samo pamučno donje rublje, bez omekšivača, bijeli wc papir, vateni hig.ulošci, nikakvi šamponi za intim.higijenu ….i ništa ne pomaže. Problem se pojavio nakon prve menstruacije poslije spontanog pobačaja i traje. Suprug istovremeno koristi terapiju kao i ja.
Hvala na odgovorima!

Odgovori s citatom
Nema sta nisam probala. Doktorirala sam na tu temu. Od cesnjaka i lgg (savjet dr.Harni) do diflucana. Na kraju mi je doc rekao da je cudno to sto je bas sve u trudnoci nestalo. Obicno je zenama u trudnoci koma i prisutne su stalne upale i bakterije. Iz tog razloga misli da je rijec o hormonima. sad cekam nalaze. Mozes li mi reci sta je tebi rekla doktorica?
Ja uz to imam i dvije normalne (ali razlicite) menstrucije mjesecno!!! Kod mene je Candida u pitanju, vjerovatno zbog poremecenoo vaginalnog PH! Vadila sam krv (hormonalne pretrage) pri prvoj menstruaciji i sad' cekam drugu da ponovim pretrage!
). Doktor mi je preporucio za intimnu higijenu Deferme..ili tako nekako. Cini se da olaksa - ali nije sprijecio. Probala sam cesnjak - pomogao, ali se vratilo.
Kaze da cemo probat onda s nekim oblozima, izbacit prasak za ves i rucno pranje samo voda :/ Ma meni je to vec sve smjesno. Vec godina muku mucim. Tocnije 7. Kolko ginica je vec zavirilo tamo dolje
Cure molim da se javi jedna koja se je izljecila. Prihvacam svaki savjet. Ali napominjem da nema sta vec nisam isprobala od znanih tretmana.