Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: štitnjača

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno štitnjača

Ajde me malo prosvjetlite o bolesti štitnjače.

Čitam vaše postove, mislim na sve priče koje čujem, žene i cure koje imaju problema s tim, pa me zanima koji su simptomi koji upućuju na poremećaje takve vrste. Koliki je utjecaj stresa i nervoza na sve to????

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao prvo, imaš raznih bolesti s različitim simptomima
    ja imam hipotireozu, odnosno smanjen rad štitnjače. simptoma nemam nikakvih i bolest je dijagnosticirana sasvim slučajno...
    jedino što primjećujem otkad pijem lijekove jest da nemam više naglih promjena raspoloženja i da nisam depresivna i melankolična kao prije 8) a to inače jesu jedni od glavnih simptoma, i ako se u njima pronađete - prvo pregledati štitnjaču, a tek onda ići psihijatrima i kljukati se antidepresivima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam bila stravicno umorna, ono neopisivo kad sam doci predlozila da kontroliramo stitnu. Ona je tada rekla da nema potrebe jer da je stitna problem imala bih i druge simptome. Meni je mozak tako sporo radio da sve i da sam imala druge simptome ne bi mi prosli kroz glavu, a i da su nekim slucajem prosli ne bih imala snage formulirati to u opis doktorici.

Par godina poslije sam joj opet dosla jer sam imala osjecaj da mi je grlo stalno upaljeno i ona je sa par metara skuzila da mi je stitna povecana. Tek tada me poslala na kontrole.

Da je bolje gledala mogla je to vidjeti i x godina ranije jer na slikama vidim da je povecana mozda i 10 godina.

Onaj umor je bio tipa da najradije ne bih ustajala nego bih spavala i spavala i onda opet spavala. I tako x mjeseci ako ne i godinu a dvije sa prekidima gdje bih bila u stanju sa veseljem ustati, prozivjeti dan i onda tek ici spavati. (pretjerujem ali takav mi je osjecaj sada nakon svega)

Anywayz, nemam terapiju, sve je u granicama normale ali 'redovno' kontroliramo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se i ja nadovežem : bila sam prije par godina u jednoj gadnoj depresivnoj fazi, otišla sam kod psihijatra i psihologa. istestirali su me, izanalizirali, i srećom zaključili da nije ništa patološko već posljedica moje tadašnje životne situacije. međutim, sad kad gledam unatrag, uvjerena sam da je stvar bila u nekakvom trenutnom gadnom poremećaju štitnjače (koji je vjerojatno i bio posljedica stresa)... a ni psihijatar ni psiholog me naravno nisu poslali na pretrage štitnjače..

meni je sad misija uputiti sve letargične, umorne, pospane i depresivno-melankolične ljude oko sebe (koji misle da su jednostavno "takav karakter") - na pretrage hormona štitnjače.
    i lijepo to napraviti privatno ako te doktor neće poslati jer nemaš drugih simptoma - ni ja ih nisam imala nikad...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lutonjice, meni isto. Jos da smislim kako ih uvjeriti u to da ce doktori samo gledati da ustede na njima pa se nece previse zamisliti ako nalaz pokazuje da je sve u granicama normale. Kad to smislim moram smisliti i sta raditi da se zamisle nad tvojim nalazom i osobnom situacijom. pffffff

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

[quote="Lutonjica"]letargične, umorne, pospane i depresivno-melankolične ljude

...u posljednje vrijeme sam često takva, uz onu unutarnju nervozu koja mi neda mira, a za koju ne znam pravog razloga.

Zato mi je dalo povoda da vas malo pitam o svemu ovom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, tako sam se i ja osjecala. Tijelo sporo, tromo, pospano a misli divljaju. Onda nisam mogla pricati jer bi mi navalilo 83645832465 misli i sve bi htjele u isto vrijeme van a opet nije bilo reda i zvucala sam i sebi samoj zbrkano.

Ali dobro, to mi niko nije rekao da ima veze sa stitnom, to sam se ja furala da mi se stitna ludir pa malo juri a malo uspori.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •