Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Pitanje o UN dijeti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Pitanje o UN dijeti

Zanima me kako vi koje ste probale ocjenjujete UN dijetu sa stanovišta zdravlja. Brine me taj brzi gubitak kilograma. Kako ste se osjećale nakon recimo mjesec dana ove dijete? Znam da bi bilo najzdravije manje jesti i vise se kretati, ali nakon nekoliko dana takvog rezima ja se ponovo vratim na staro. Imam dosta viska, oko 20 kg. U sustini, zanima me da li je UN dijeta nezdrava, pa da donese vise stete nego koristi. Sta mislite? Hvala

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

S obzirom kako bih se po mjesec dan a znala nezdravo hraniti (s nogu, navečer grickalice, danima bez jogurta, voća, salate, povrća), meni je svojevremeno UN prehrana došla kao preokret u pozitivnom smislu.

Ja osobno nisam brzo mršavila, i nisam skinula ekstremno puno kila. Ali promjene su bile vidljive i iznutra i izvana.

Osjećala sam se dobro svih 90 dana, a i kasnije. Nisam bila ni gladna, ni nervozna ni napeta.

Da li je nezdrava :/ valjda će se naći netko stručniji za odgovoriti.... Mnogi će kao zdraviju varijantu preporučiti Montignaca...

Da se kilogrami vrate, većinom se vrate ako se vratiš starim navikama

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja se sada bolje hranim nego bez UN-a

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    S obzirom kako bih se po mjesec dan a znala nezdravo hraniti (s nogu, navečer grickalice, danima bez jogurta, voća, salate, povrća), meni je svojevremeno UN prehrana došla kao preokret u pozitivnom smislu.

Ja osobno nisam brzo mršavila, i nisam skinula ekstremno puno kila. Ali promjene su bile vidljive i iznutra i izvana.
    Potpis.

Ja sam već mjesec dana na UN-ki i osjećam se super. Htjela sam sveukupno izgubiti 5 kg, u mjesec dana sam izgubila 3, i kad bih u sljedećih mjesec dana izgubila još 2, ja zadovoljna (ne držim se rigorozno, tj. kad osjetim jaku glad ili jaku potrebu za nekom vrstom hrane - ne suzdržavam se). To mi se ne čini ekstremno brzo gubljenje kila, ne oskudijevam ni u čemu (pijem i kefir i jogurt kad osjetim potrebu), jedem obilje povrća i voća (što prije nisam) i pijem dosta tekućine. Ten mi je super, a zadnji m. ciklus sam bila i bez PMS-a i bez menstr. bolova (pravo čudo za mene).
    Manje se umaram i osjećam novu energiju.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Razne priče sam čula o tome koliko je zdrava / nezdrava UNka
    Najglasniji po pitanju nezdravih osobina su bili oni koji je nisu niti prakticirali (ovo je moje iskustvo).

Dakle, ja sam lani bila na UNki 90 dana (1.mjesec izgubila 8 kg, 2 mjesec 4 kg, a 3 mjesec 3 kg). Nikada, ali nikada mi krvna slika nije bila bolja nego tada kad sam bila na dijeti i završila s njom. Super sam se osjećala i osim povremenih napadaja gladi (čitaj želje za grickalicama) u popodnevnim satima prva 4 dana, nikakvih loših iskustava nisam imala. Dapače.
    Kilogrami se nisu vraćali nakon dijete, a jela sam normalno.
    Sada sam opet na drugom danu drugog kruga UNke jer sam imala malih problema, malo ležala zbog potreba zdravlja , pa želim skinuti još tih par kg koje su doletile. Ali ništa kritično.

Ovo je samo moje iskustvo koje je, eto, više nego pozitivno, ali smatram da se svakako treba savjetovati s liječnikom ako postoje bilo kakve zdravstvene prepreke kojima bi možda ovaj način prehrane štetio.
    Inače, je poželjno napraviti krvnu sliku, tlak prije, tijekom i poslije dijete kako bi se vidjelo ima li kakvih problema.
    Sretno

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam danas na 33. danu UN-ke i do sada sam smršavila nekih 5-6 kg, što ne smatram naglim mršavljenjem, jer je gotovo u ritmu za koji sam čitala da i liječnici preporučuju, tj. oko 1 kg tjedno. Očekujem da će u nastavku dijete mršavljenje ići sporije, tako da na koncu tih 90 dana neće biti brojka koja bi bila zabrinjavajuće brzo mršavljenje. Voljela bih da bude -15 kg, ali sasvim realno bi moglo biti da smršavim 12.

Hranim se neusporedivo zdravije nego inače jer jedem voće svakoga dana (a prije mi se događalo da danima nisam pojela nijedan komad voća), jedem zanemarive količine kruha i "bijele" tjestenine, pazim na količinu masnoće u obrocima, slatkiše držim totalno pod kontrolom, gazirane sokove sam totalno izbacila, nema odlaženje do frižidera ili njuškanja po kuhinji jer mi se baš nešto u tom trenutku jede (osim tu i tamo, ali to si oprostim ) i sl. Kuham redovito tako da nema onih improvizacija i kupovanja nezdravih namirnica kakve su mi se inače znale događati. Uglavnom, sve skupa djeluje kao puno zdravije navike u prehrani i bilo bi ih dobro zadržati.

Meni se čini da ova dijeta malo oskudijeva proteinima, tako da na drugi dan ciklusa (tj. škrobni ili povrtni) često radim mahunarke, s obzirom na to da su dopuštene, a bogate su proteinima, pa vjerujem da time popravljam taj eventualni nedostatak.

A osjećam se... izvrsno! :D Iza mene je taj prvi mjesec dijete i osjećam se u svakom pogledu bolje nego što sam se osjećala mjesecima prije nje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kuham redovito tako da nema onih improvizacija i kupovanja nezdravih namirnica kakve su mi se inače znale događati. Uglavnom, sve skupa djeluje kao puno zdravije navike u prehrani i bilo bi ih dobro zadržati.
    Tako i ja. I puno više vremena posvećujem odabiru hrane (gotovo svakodnevno - glavna sam na tržnici ), a i pripremi isto.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam u ovo doba prošle godine imala 64 kg što je za mojih 160 cm i dvaput operiranu kralježnicu bilo zaista previše (o egu da ne govorim!). Danas imam 54 kg, a na UN-ki sam bila 2 mjeseca. Nisam ju držala do kraja jer sam došla do 56 kg i to sam smatrala uspjehom, a počela sam i raditi te mi se nije dalo više. Nikad nisam jela toliko voća i povrća, a krvna slika mi je bila idealna. Tad sam još i dojila, no moje dijete nije pokazalo da mu to smeta. Dakle, svi sretni i zadovoljni.
    A meni su protiv te dijete govorili samo oni koji imaju i po 20 kg viška ali im se ne da držati dijeta! Dakle, samo naprijed.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ova vasa iskustva su zaista motivirajuca. 5-6 kg mjesecno stvarno nije previse, ja sam mislila da je gubitak kg drasticniji. Moram se malo psihicki priremiti pa cu vam se pridruziti :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je pomoglo kad sam rodila Viktoriju jer sam imala nekih 10 kg viska. Za 2mj vratila se na staro, sve ok i sad cekam drugo, ali ako kile opet ne budu same isle, odoh ja opet.
    Pozitivno iskustvo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •