Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kako su vase cice izdrzale prestanak

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno kako su vase cice izdrzale prestanak

Drage Rode,
    da Vas nije bilo moja Lu i ja prekinule bi s dojenjem vec odavno. A buduci da ste tu i tako pozitivno usle u moj zivot (i njen) nase se dojenje produzilo i nakon njezine druge godine.
    To je uistinu jedno prekrasno iskustvo. Ali vrijeme je za kraj i to znamo i Lu i ja.
    Sad me nece biti doma punih sedam dana. Lu ce ostati sa tatom, nadam se ce nauciti spavati cijelu noc, nadam se da cemo se naspavati i ona i ja.
    Samo, imam pitanje.
    Kako ce izgedati i sto ce se događati mojim cicama?
    Ne bi se htjela razboliti, htjela bi da taj prekid prođe u nekom normalnom stanju za njih dvije koje su toliko dugo vremena bile predivne hraniteljice mom djetetu...
    Nadam se da cete mi znati reci sto da napravim.
    Vasa gđa K.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovisi koliko često si je dojila.Ako je dojenje bilo samo dva,tri puta dnevno nebi trebalo biti puno problema ali neće ni u suprotnom,samo će trebati malo više vremena i truda.Važno je samo da svaki put kad osjetiš da su ti cice tvrde i pune izdojiš malo,tek toliko da olakšaš situaciju i razbiješ eventualne kvrge.Ali nemoj previše mlijeka izdojiti jer će ti se jednako toliko i stvoriti pa si opet na istome.I svaki put malo po malo izdojiš,stvarat će ti se sve manje i manje mlijeka i kad vidiš da ti se cice više ni ne pune ne diraj.Jedino ako vidiš da imaš kakav čvorić,kvržicu,onda je moraš razbiti da se ne upali.Ja ne dojim već dva mjeseca,još uvijek ima nešto malo mlijeka kad stisnem ali već jako dugo nisam izdajala ništa.Ustvari sve to skupa ttrajalo je možda prvih nekoliko dana,kasnije nisam ništa ni dirala.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Protekla tri, cetiri mjeseca dojila sam samo po noci, i to kako koju noc, koji puta samo jednom, koji puta svakih sat vremena.
    Jucer sam mislila poluditi koliko su njih dvije bile tvrde, cijeli cjelcati dan! Danas je malo lakse.
    Uglavnom, radim po nekom prirodnom nahođenju, stalno ih masiram, tu i tamo malo izdojim jer mi je lakse, imam jednu kvrgu, ali u ovoj situaciji nisam sigurna da li mi je to zaboravljeni fibronesto ili kvrga od mlijeka...A na jednoj ih imam cak cetiri.
    Dakle, nadam se da ne radim nista krivo za sebe.
    Da li mi netko moze reci kako izgleda upala?
    Ne zelim izazivati upalu, zbilja se nadam da ce sve proci kako treba...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I jos nesto.
    Cini mi se da Lu prozivljava pakao.
    I sve me je strah da bi ovaj tjedan mogao ostaviti ruzan oziljak na njoj.
    Imate li kakvih iskustava sa time?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

S time nemam iskustva jer je naš prestanak bio potpuno bezbolan za gospodina,nije nijednom niti zaplakao za cicom.Kod nas je palilo odvraćanje pažnje nečim drugim,vodom i sl.I nakon možda 10,15 dana pitala sam ga oće cicu a on više nije ni znao čemu to služi
    A upalu bi prepoznala jer boli strađno ali nemoj dozvoliti da se dovedeš u tu situaciju.Svaku kvrgu moraš razbiti,nemoj ostavljati

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali vrijeme je za kraj i to znamo i Lu i ja.
    Cini mi se da Lu prozivljava pakao.
    ovo mi je malo kontradiktorno, razmisli o tome :/
    da li te nece biti 7 dana zbog nekog sluzbenog puta, ili?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Na zalost sam na putu.
    Znam da mozda zvuci cudno to nase odvajanje, spremne smo i Lu i ja svakako na ovaj prekid, ali... proslu noc je spavala u komadu najvise 40 minuta, pa se pola sata plakala, pa pola sata spavala...i ja na drugom kraju zemlje prozivljavam istu stvar jer imam osjecaj svakog njenog buđenja, i grozno mi je.
    Jednostavno ne volim kad ona place. I to je najveci problem.
    Cice me i dalje bole za poludit, stvori mi se tu i tamo koja kvrga, ali ih redovito masiram pa vjerujem da nece biti problema.
    Uglavnom, super mi je sto postoje rode koje sve mogu pitati.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

postoji mogućnost da kad se vratiš da ona obnovi nespavanje... samo se pripremi na tu mogućnost za svaki slučaj, pogotovo što ćeš joj jako faliti i nastojati će nadoknaditi izgubljeno maženje

ako imaš izdajalicu ponesi je sa sobom, pa kad bude previše mlijeka onda malo izdojiš i to bi bilo to

sretno

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam prosli tjedan bila na putu 6 dana.
    Moj sin je godinu dana stariji od tvoje kćeri i sisa jos uvijek.
    Imas je moj topic o tome kako sam se brinula kako ce ispasti nase razdvajanje jer sam svjesna da oni nemaju osjecaj vremena i da ce se vjerojatno pitati gdje je mama.
    Ja sam bila na poslovnom putu, srecom seminar smo imali u hotelu u kome smo bili smjesteni, tako da sam na pauzama trcala da se malo izdojim. Moj savjet je da stalno masiras i pokusas 'razbijati' kvrge.

S. je bio dobar dok sam bila odsutna (ali on je i stariji pa je o prica s njim drukcija). Kad sam se vratila, prvo je rekao da su se 'kike' pokvarile, da bi ujutro rekao da su se opet 'popravile'
    Ne trazi puno, samo da se pomazi, a ja mu ne zelim to uskratiti dok sam ne prestane traziti...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, da Vas obavijestim pakao je prosao!!! :D :D :D :D :D
    Vratila sam se doma kasno navecer tako da je Lu vec dobro spavala, i ujutro kad se probudila bila je presretna, odmah smo se pocele maziti, igrati, trcati, skakati, ma sve... znate kako to vec ide.
    Pitala je odmah i za cike, ja sam joj rekla da su se prehladile i da trebaju piti sirup pa sad svako jutro ide samnom po sirup za iskasljavanje da cike brzo ozdrave. Vise ih ni ne dotice, ni ne trazi utjehu. I super spava. Ima samo jedno buđenje po noci i to samo da se okrene na drugu stranu. Jedino jos zahtjeva staviti ruku u rukav moje piđame, ali to mi ne smeta. Drago mi je da ste bile tu kad mi je bilo tesko. Hvala na svemu.
    Gđa K.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •