-
Hipotonična djeca i hodanje
Zanima me kako su mali hipotonci hodali nakon što su prohodali.
Naime mom F. je hipotonija dijagnosticirana dosta kasno (7,5 mjeseci) nakon čega smo odmah krenuli s vježbicama. Sve je on fino savladao i prhodao s 13 mjeseci. Otpustili su nas s vježbanja, jer su zaključili da je sve OK. Sada ima 16 mjeseci (znači hoda već 3 mjeseca), ali je prilično nestabilan, relativno lako pada i sav mi je nekako razbacan (naročito kad se žuri/trči). Još uvijek postoje izvijanja na natrag.
Idem u četvrtak fizijatrici da vidim kaj ona ima za reći na tu temu, ali me zanimaju i vaša iskustva. Kad su se ustabilili?
Navodno je normalno da su hipotonci malo šlampaviji.
-
Moj dan, danas, zapinje, pada, ali ima odlične obrane pa se dobro dočekuje. Teško se penje uz stepenice kad je umorniji (uglavnom se povlači s obje ruke), dok ga nosimo objesi se toliko da je "težak kao olovo". Sada ima 3 godine i skoro 4 mjeseca.
Hoda lijepo i mislim da na prvi pogled laik nikada ne bi skužio da je bio/je hipoton.
-
-
Moj A.ima sada 5 g. prohodao je sa 14 mj. Još se uvijek vidi (barem ja) da je malo nespretniji i oprezniji od svojih vršnjaka, recimo dosta je spor, pogotovo u jelu..Sve ostalo je iznad prosjeka..
-
Izgleda da je to sve individualno. Mojoj je isto kasno dijagnosticirana hipotonija (oko 7-8 mjeseci), prohodala je s vise od 16 mjeseci, ali je od prvog trena bila jako stabilna (dugo je utvrdjivala gradivo, rekla bih).
Sada kad ima oko 3,3 godine mi se cini da nece biti sportasica, ne moze se reci da je bas previse okretna, jaaako je oprezna i trazi me da joj dam ruku kad se negdje treba popeti i sl.
Lijepo hoda, ali se isto objesi na meni kad je nosim. I inace je vrlo opustena i "cool", nije tip koji ce se, kad dodje u park, zatrcati iz sve snage i navaliti na vrtuljke, ljuljacke i sl.
E sad, jel to ima veze s karakterom ili motorikom, ne znam.
-
lonni, kao da opisuješ mog Mišeka. Prohodao s 18 mj. ali sigurno. Nikad sportaša od njega, umjesto jurnjave po igralištu, radije kuha u pješčaniku. Ali zato ide s tatom na treninge, i malo, pomalo postaje čvršći i spretniji. Ja mislim da to ima i veze s karakterom. Miišek je ziheraš i ne pokušava ništa dok nije 100% siguran da to može.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma