Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: imunitet u komi poslije poroda

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno imunitet u komi poslije poroda

Imam takav osjećaj da mi se imunitet poslije poroda skroz srozao.Vjerojatno je stres učinio svoje,jer osjećam na sebi da nisam skroz ok..malo,malo gljivice (vaginalne),afte u ustima,češće prehlade..što prije nije bilo tako! Pravi simptomi pada imuniteta.
    Imate li osjećaj da je i vama tako poslije poroda?
    Meni traje oko god dana odkad sam rodila..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja sam imala slične probleme nakon poroda.Imala sam carski pa je i sam oporavak duže trajao,tlak mi je bio užasno nizak, čak sam i padala u nesvijest, počeli su mi tad rasti i umnjaci pa sam bila naotečena i pod antibioticima, kronično nenaspavana, iscrpljena od buđenja i dojenja ali nakon prvih 6 mjeseci mi se izgleda organizam navikao na takvo iscrpljivanje pa sam se valjda i navikla. Sad prije ove trudnoće mi je mala krenula u jaslice pa je sve žive prehlade i boleštine "prenijela" na mene. Zadnjih 3 mjeseca smo stalno bolesni. Sad sam 8 tjedana trudna i muče me pak mučnine i kronično mi se spava.
    Svaki organizam je priča za sebe ali jedino kaj ti mogu savjetovati je lagana i zdrava prehrana, povećaj unos vitamina, kupi si neki med za imunitet ili neki sličan prirodni pripravak, ne ustručavaj se tražiti pomoć mame, svekrve i prijateljice oko kuhanja i kućanskih poslova i probaj iskoristiti svaki trenutak kad ti dijete spava da se i sama odmoriš jer ćeš u suprotnom puknut i totalno se iscrpiti. A to si znaš i sama ne smiješ dozvoliti jer te tvoje malo dijete treba.
    Drži se!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Re: imunitet u komi poslije poroda

[quote="nely"]
    Imate li osjećaj da je i vama tako poslije poroda?/quote]
    na žalost da, pogotovo ovaj put :/

jučer je na HTV-u bila super emisija o imuinitetu ali ju nisam gledala

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ista stvar. Jučer bila kod ginićke i gljivice posrijedi - stres i pad imuniteta, naravno. Što je najbolje, ja bih još 1 bebu, a stvarno nemam nikog tipa mame, bake da mi pomogne, pa ću nažalost morat sama. Nisam imala pojma da gljivice može prouzročit stres :? .

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moram malo podignut ovaj topic. Rodila sam drugo dijete prije 2 godine. Trudnoća mi je bila užasno stresna ali porod dosta lagan. Moja se pahuljica rodila velika i zdrava a ja se osjećam kao da mi je "iščućala život" iz mene.U početku sam pila vitamine za dojilje (Elevit) i pazila sam što jedem, da bude zdravo i raznovrsno no međutim imunitet nikako podignut. Kad se dojenje malo prorijedilo počela sam uzimat pripravke poput peludi i echinaccee, propolisa i meda ali nema pomaka. Razbolim se svako malo, od crijevnih viroza do upale grla....sve odradim sa čajem, limunom i minimalno kemije zbog dojenja ali neznam do kada tako. Strah me je da nedobijem nekakvu kroničnu bolest, žao mi je prekinut dojit a sa prirodnim sredstvima si nikako nemogu pomoći. Imate li kakav savjet ???

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni su pomogli jogurti-probiotici, acidofili i sl. Možeš ih uzimati i kao tablete, npr. Lactogyn ili Normia LGG i Citrofit-pripravak od grejpa za imunitet. Uz puno voća i povrća i svježeg zraka. Također, odmaraj kad god možeš; ne moraš spavati, samo lezi, npr.kad bebač spava.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Smajilich hvala na savjetu, jogurte dosta jedem, posebno activiu ali mogla bi i uzet koji od ovih probiotika u tabletama. Na poslu dosta sjedim pa doma izbjegavam ležanje, nadam se da će mi se organizam vratit u normalu, nisam nikad bila boležljiva pa me to još više frustrira.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja nikad u životu nisam bila bolesna, zadnjh mjeseci se sve lijepi na mene.
    Razmišljala sam da me dojenje, stres, posao i još tisuču obveza ubija.
    Otišla sam na masažu, haloterapiju, kozmetički salon.
    Malo mi je lakše, ali nije to to, umara me i šetnja.
    Divim se ženama koje imaju nekoliko djece, pune su energije i još rade...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam dobila herpes zoster koji je vrlo pouzdan znak pada imuniteta, taman on prosao kad je izbio ogroman cir na sisi. Dermatologica je urlala na mene da sto radim sa svojim tijelom, al sta cu, malac je lose spavao, bila sam iscrpljena... Poslje toga su izbila jos 2 cira. Tek negdje nakon godine i pol se stanje malo smirilo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene je porod iskreno dotukao..nakon djeteta sam zdravstveno druga osoba
    ali ono preporucila bi ti brigu o sebi i sanaciju svega jedno po jedno..pij beta 1,3 glucan za imunitet, zeljezo ujutro u kombinaciji sa sokom od crvenog grejpa, vaginalete+ krema, acidofili, zdrava prehrana, setnja ili vjezba..ja tek sad dolazim k sebi (2,5 god nakon poroda) i pocinjem liciti na sebe prije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •