Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Trudna i s podvezanim jajnicima!

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Trudna i s podvezanim jajnicima!

NE, nisam ja, ali krenimo iz početka.
    Početkom godine sam bila kod ginekologa i stavio mi je Mirenu, koju su mi svi hvalili i preporučavali.
    Očekivala sam kao prvo zaštitu od trudnoće, a i manje bolne i manje obilne mjesečnice.Nakon ugradnje sam lagano curila 20 dana dok nisam dobila mjesečnicu, i još ju imam (danas 3 tjedna).
    Zasad nisam zadovoljna nimalo.
    Pitam ja ginekologa da li je koja žena ostala i s mirenom trudna, kod njegovih pacijentica to nije bio slučaj, ali zna za jednu iz Osijeka. :shock:
    Ali ne moram se ja ništa čuditi, jer žene i s podvezanim jajnicima ostanu trudne. :shock: :shock:
    Žene su toliko plodne da im se i to dogodi.
    U Nizozemskoj su prestali sa sterilizacijom, jer su ih pacijentice masovno tužile.
    Koliko sam plodna mogla bih baš ja biti ta sretnica , ipak bih da mi se koju godinu tijelo oporavi ( planiramo još djece).
    Pa sad ti budi pametan i odluči se za kontracepciju.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ajmeee, znaci nista od mirene za mene
    grozno, pa ti budi pametan. ajmo svi apstinirat

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hm, ovo je valjda ipak iznimka od pravila. Inače, nekih 10-15%, myself included, ekipe s potpomognute je čista idiopatija (nepoznat uzrok neplodnosti - medicina ne kuži u čemu je štos) - znači spermiogram OK, jajnici OK, jajovodi prohodni, ovulacije ima, maternica OK, mozgovi/psihe OK. Valjda onda postoji i "idiopatska plodnost". Mislim da se ipak sad svi ne moraju brinuti i paničariti - ide u rubriku "dogodilo se na današnji dan".

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da, i meni se to cine "slatke brige" - i ja sam s potpomognute...

Trudnoca s podvezanim jajnicima se moze desiti samo ako operacija nije dobro napravljena, tj. ako se ono sto je bilo zavezano - odveze. Bio je jedan slucaj zene u Americi s 57 godina i podvezanim jajnicima, prestala joj dolaziti menga pa je mislila da je u menopauzi, i jako kasno je skuzila da je trudna - i to s blizancima. Bila je jedna od najstarijih mama on the record. Ali koliko se to cesto dogadja - rijetko, vrlo rijetko. Kao sto se dogadja da ima ljudi s 4 bubrega, s 2 razlicita DNK-a (mozaicizam), s blizancem u trbuhu itd itd...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja se ne bih slozila da su to "slatke" brige :/

razgovarala sam i ja s ginekologom, na kraju se pomirila s time da je jedino apstinencija - stopostotna metoda :/

ono sto se moze dogoditi pri podvezivanju jajnika (ali i kod muskaraca, kod njihovog "podvezivanja") nije samo "puko" odvezivanje, vec sposobnost organizma da napravi "bypass" i izgradi novu cjevcicu koja ce sluzit kao jajovod... (nesto slicno tome dogadja se kad se operira prosirena vena - tada neka od manjih, perifernih vena preuzima njezinu funkciju)...

mogucnost da ce se to dogoditi je minimalna, ali meni to nije dovoljno. ja zelim zastitu koja ce funkcionirati sigurno i trajno.

a takve, da je ugodna i funkcionalna, nazalost, nema :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    razgovarala sam i ja s ginekologom, na kraju se pomirila s time da je jedino apstinencija - stopostotna metoda :/
    Ovo je sigurno jedina stopostotna metoda, ili korištenje dviju metoda u paralelci - tipa prezervativ i coitus interruptus itd. Ili prezervativ i seks u neplodne dane, a apstinencija u plodnima itd. Znači - ne mora baš bit skroz 0 ili 1. U samo jedno se ne možeš pouzdati, ako si ne možeš dopustiti niti 1 promil rizika. Nema u životu stopostotnosti, s nekim malim rizikom uvijek treba računati i ponašati se u granicama razbora.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle - sve je uvijek procjena osobnog rizika i upravljanje tim rizikom. Na žalost, u medicini je rijetko što 1+1=2, pa očito i ovakve operacije.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

kada sam išla roditi Niku na SD, bila je samnom žena u sobi koja je također trebala roditi. pričala nam je kako je ostala trudna, imala je 48. godina, u menopauzi i sa podvezanim janicima. to joj je bio 4. porod carski sva 4. i sve je prošlo ok.

živa istina! jako mi je krivo da tada nismo razimjenile kontakte jer je se jako često sjetim i tog piša u sobi kada nam je pričala njezinu priču o 4. začeću. na SD je bila živo čudo!

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jao, pa jel to znači i mi kojima su odstranjeni jajovodi-može se dogoditi-hahaha

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čula sam da postoje takvi slučajevi ali vjerojatnost je tako malena da je skoro pa zanemariva.

Znam više slučaja koji kod kojih je došlo do trudnoće uz spiralu ili za vrijeme mjesečnice...

Nikada nisi 100% sigurna.

Najviše je slučaja kad su žene uvjerene da su u menopauzi pa zatrudne poslije 50. E to me baš nebi nimalo veselilo :/

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ah te slatke brige! Evo još jedne sa pdf-a....
    Naravno, slatke su nama i zato ovo nemojte shvatiti kao provokaciju, tek laganu zavist

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uf toliko sam se zanijela da nisam imenovala potpomognutu.... Odoh spavat!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

ono sto se moze dogoditi pri podvezivanju jajnika (ali i kod muskaraca, kod njihovog "podvezivanja") nije samo "puko" odvezivanje, vec sposobnost organizma da napravi "bypass" i izgradi novu cjevcicu koja ce sluzit kao jajovod... (nesto slicno tome dogadja se kad se operira prosirena vena - tada neka od manjih, perifernih vena preuzima njezinu funkciju)...
    Vene se inače tako ponašaju. Takva je njihova priroda pa to zapravo uopće nije čudno..one stvaraju kolaterale kad se npr jedna od njih začepi..svi smo vidjeli noge bar jedne osobe koja boluje od problematičnih vena..
    Ali kolaterale jajovoda ili sjemenika..to mi zvuči kao SF, ali valjda je svašta moguće! Ništa, onda se i ja kao još jedna od cura s potpomognute nadam da bi MM mogao uzgojiti još koji par testisa...e to bi bio BINGO!

Mi se eto bar ne moramo patiti s kontracepcijom, a znam da j eto jako zeznuta stvar. Znam ženu koja je začimala preko spermicida, prezervativa i dijafragme istovremeno..netom poslije poroda (pohotan muž ni tad nije dao mira)..žene alergične na lateks, spermicide i lubrikante koje redovito nalazimo kad su prezervativi u pitanju, ajoš k tome loše odnose bilo kakv oblik hormona..nije lako nije..ali ja bih se svejedno mijenjala s bilo kojom :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kolaterale se stvaraju od manjih vena, ne stvaraju se nove nego one koje su bile male, sporedne, preuzmu funkciju većih koje su operacijom zatvorene ili izvađene.
    A u Americi se jajovodi samo podvezuju. Kod nas se i prerežu, tako da je šansa još manja.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    A u Americi se jajovodi samo podvezuju. Kod nas se i prerežu, tako da je šansa još manja.
    kod nas se spaljuju! (vjerojatno kako koja bolnica i kako koji doktor) al postoji i ta tehnika.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj je ginekolog rekao da su neke od tih trudnica imale i prerezane jajovode. :? :shock:

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    Moj je ginekolog rekao da su neke od tih trudnica imale i prerezane jajovode. :? :shock:
    ne kužim, trudnice su sa spodvezanim jajnicima, tj. prerezanim janicima, tj. zatrudnile su sa takvim jajovodima?? :?

a i ja se čudim ko pura dreku! čuda su moguća!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I onda se meni smiju kad se i s prerezanim jajovodima pazim. :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •