Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Beba osjetljiva na mirise

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Beba osjetljiva na mirise

Zanima me da li je još netko to primijetio kod svoje bebe.

Kad je imala cca 2,5 mjeseca skužila sam da joj neke stvari smrde pa se buni. Npr. kad sam joj mazala lice kremicom koja miriše prvo me zbunjeno gledala, onda je počela brže disati kroz nos i rasplakala se. Jako joj smeta kad se MM obrije pa stavi losion poslije brijanja, ne smije joj se približiti tak dugo dok se ne zlufta.
    Kak je starija sve više primjećujemo, da je jako osjetljiva na mirise. Npr. neki dan je došao svekar i lagano smrdio po znoju jer je bilo vruće vani. Smijala mu se kao i obično, ali čim joj se približio dovoljno da ga može namirisati počela se derati. Naravno, nije mu bilo jasno zakaj ga se sad odjednom boji, a MM i ja smo odmah skužili u čemu je problem ali nam je bilo glupo reći. Isto tak ni u ludilu ne ide nikome tko nosi parfem.
    Meni je bed reći ljudima "ne boji vas se nego joj smrdite"

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da je to normalno!
    moja ćupi isto jako reagira na mirise!
    znam i da se ne preporućuje dojhilicama mijenjati mirise jer postoji mogućnost odbijanja cice!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U Francuskoj postoji škola za ljude koji imaju osjetljiviji njuh od ostalih. Završenika je malo, cjene se ko suho zlato u industriji parfema. Raspitajte se i počnite šparati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ta sam.
    MM se voli šaliti da sam kao životinja.

U trudnoći mi je bilo prestrašno. Prolazeći stubištem mogla sam razlučiti od kojih su sastojaka susjedi složili salatu.
    Moj "talent" mi, uglavnom, ne smeta. Naprotiv, u niz situacija se pokazao bogomdanim.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ta sam.
    MM se voli šaliti da sam kao životinja.

U trudnoći mi je bilo prestrašno. Prolazeći stubištem mogla sam razlučiti od kojih su sastojaka susjedi složili salatu.
    Moj "talent" mi, uglavnom, ne smeta. Naprotiv, u niz situacija se pokazao bogomdanim.
    ima nas još

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    U Francuskoj postoji škola za ljude koji imaju osjetljiviji njuh od ostalih. Završenika je malo, cjene se ko suho zlato u industriji parfema. Raspitajte se i počnite šparati
    baš sam ovo htjela preporučiti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Danas je baš bila smiješna. MM se ujutro igrao s njom i svaki put kad joj se približio, namrštila se, okrenula glavu od njega i počela cendrati. Problem je bio u tome što je na brzinu oprao zube i još mu se osjetio zadah.
    Kad je opet dobro oprao zube i pročistio grlo nije se više bunila

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mirisi kozmetičkih proizvoda (kao i njihov sastav), pa čak i dječjih krema, kupki i sl. čista su kemija i nepreporučljivi i za odrasle, a pogotovo za djecu. I, što je paradoksalno, djeci uopće nije potrebna većina stvari koje proizvođači žele prodati. Mislim da je najpametnije posegnuti za što prirodnijim sredstvima. Par kapi maslinovog ulja za kupanje, vatica i voda za čišćenje pelenskog predjela, ocat umjesto omekšivača i sl. Većina ljudi percipira neki proizvod kao "dobar" jer ima miris koji im se sviđa (o izgledu ambalaže da ne govorim)...
    Osobno se trudim upotrebljavati što prirodnije stvari u svom domaćinstvu i zaista sam se odvikla od tih umjetnih mirisa (i okusa - Vegete, recimo) pa mi, kad dođem s njima u kontakt, izazivaju mučninu i glavobolju. Pitam se kako je tek bebama okupanim u svim tim "mirišljavim" kupkama, namazanim "mirišljavim" kremama, u "mirišljavoj" odjeći, posteljini, kući...

Poštedite novorođenčad nepotrebnih kemikalija!

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I da, zamislite bebu koja sisa i mora cijelo vrijeme udisati "miris" maminog dezodorana ili parfema...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •