Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Autosjedalica na pomoćnim sjedalima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Autosjedalica na pomoćnim sjedalima

Oprostite ako se već pisalo o tome...nisam našla .
    Imam Opel Zaphiru, monovolumen, sa 7 sjedala. Dva stražnja su pomoćna, ali su kvalitete kao i srednja sjedala.
    U uputama piše da se sjedalice stavljaju na srednja sjedala. MI ih tu imamo i nikada mi nije palo na pamet stavljati otraga.
    Zanima me prvo pitanje sigurnosti djece u sjedalicama na pomoćnim sjedalima, a onda i što kaže zakon.
    Situacija je takva da se prijateljica i ja spremamo na kraći put sa četvoro djece i naravno, četiri sjedalice i bilo bi nam jaaako praktično ( i povoljnije ) ići sa jednim autom. Svi komotno stanemo, dvije sjedalice u sredinu sa manjom djecom i dvije veće curke u svojim sjedalicama otraga.
    Dobro smo smislile, ali da li je i izvedivo?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima, imamo isti auto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krpam se s pitanjem - imamo Mazdu Premacy, sjedalica je montirana iza suvozača, a ja bih je u sredinu - no, u uputama proizvođača piše da srednje sjedalo nije namijenjeno autosjedalicama. Zašto? Ima pojas i fiksno je.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitajte proizvodaca. (Ozbiljno mislim.)

Mi mozemo nagadati ali oni znaju tocan odgovor.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Koliko se sjećam moj kolega je kontaktirao Mazdu sa istim pitanjem, ali sam zaboravio što su mu rekli. Pitat ću ga što su mu odgovorili kad ga vidim.

Što se tiče pomoćnih sjedala treba konzultirati upute od vozila i upute od AS. Za neke AS na stranicama proizvođača piše u kojim se vozilima može AS montirati i na koje sjedalo.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u knjižici od AS Romer ima popis vozila i za Zafiru idu na sjedala 2 i 4 tj ona sjedala iza vozača i suvozača...
    ne piše da idu na drugi red sjedala....

pošalji mail nekome u Opelu..oni bi trebali znat...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čest razlog zašto se sjedalica ne može/ne smije montirati na srednje sjedalo je taj što je upravo na tom sjedalu naslon za glavu fiksan - ne može se izvlačiti (po visini).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači da ti auti sa 7 sjedala zapravo nisu za vise od 2-3 sjedalice
    pa što s obiteljima s četvero djece ?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ova moja tabela je za isofix sjedalice....a vjerojatno se remenjem može pričvrstit još sjedalica...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    da, mi smo ga kupili baš zato što planiramo još barem jedno dijete :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    pošalji mail nekome u Opelu..oni bi trebali znat...
    nažalost, voditelj prodaje u Toyoti nam je zabranio stavljanje sjedalice u sredinu (kaže, "ne smije se")!
    čovjek, dakle, ne zna... a u "uputstvima za upotrebu" (vozila, ne sjedalice), lijepo je objašnjeno da se sjedalica najnormalnije stavlja u sredinu.
    eto, ni oni nisu dovoljno educirani pa je, možda, najbolje javiti se direktno proizvođaču, kako Ančica kaže, a ne distributerima.

A ovi auti sa sedam sjedala... pa i namijenjeni su obiteljima s više djece...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa i mislila sam direktno proizvođaču, ja bi napravila to mailompa sam tako i napisala.....kod nas sumnjam da netko u Đačiću ili tko je već ovlašteni zna puno o tome..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj larmama prvotno napisa
    da, mi smo ga kupili baš zato što planiramo još barem jedno dijete :/
    Pa valjda postoji neki razmak u godinama među djecom pa dok najmanje bude u onoj grupe 0/0+, veće bude već u boosteru; a kako se dijete u boosteru veže pojasom automobila, nema tako stroge zahtjeve kao AS prethodnih grupa.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo volkswagen sharan. ima sedam sjedala. sjedala koja su iza, onih pet, oblikom, velicinom, tezinom i naslonom za glavu - potpuno su jednaka. jedino se na srednjem sjedalu u drugom redu nalazi pojas u dvije tocke.

mi imamo montiranu sjedalicu 0-18 u smjeru suprotnom od smjera voznje iza suvozaca i u zadnjem redu sjedala su jedan booster s naslonom i jedna sjedalica 9-18 u smjeru voznje.

u upustvima za upotrebu naseg auta nema zabrane koristenja sjedala u zadnjem redu za djecje autosjedalice.

novi modeli sharana (2007. godiste, npr.) mogu se kupiti s isofix pripremom na sjedalima u drugom i trecem redu

viva sharan! :D

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Koliko se sjećam moj kolega je kontaktirao Mazdu sa istim pitanjem, ali sam zaboravio što su mu rekli. Pitat ću ga što su mu odgovorili kad ga vidim.
    veli čovjek da je iz Mazde dobio odgovor da oni nisu predvidjeli srednje sjedalo na zadnjoj klupi kao mjesto za AS, ali nije dobio nikakav konretan razlog zašto. sorry.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •