Stranica 7 od 16 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 760

Tema: SPONTANI POBAČAJI...2.dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da ne zapocinjem neku novu temu, samo jedno pitanje.
    Sta mislite je li moguce da sam jucer 25-ti dan nakon kiretaze vakumom imala ovulaciju?
    3-4 dana prije toga obilna sluz, i sinoc karakteristicna ovulacijska bol sa lijeve strane. Da li bi to moglo znaciti da za cca 14 dana ocekujem prvu M?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da je moguće, Mimy.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala vikki.
    Odavno nisam ovako zeljno iscekivala M.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oprostite što upadam imam jedno pitanje......poznanica je umrla beba, stalo joj je srce, mislim da je bila trudna oko 4 mjeseca ako ne i više...imala je kiretažu tek nakon 5 dana...uglavnom da ne duljim...dobila je bolovanje mjesec dana ( mislim da nije bila na porodiljnom, tj. na komplikacijama :/ ), ima dvoje djece, osjeća se psihički jako loše i nije spremna za posao, no kako su me obavjestili bolovanje više ne može dobiti. Ja sam joj savjetovala da traži ginekologicu da joj napiše neku dijagnozu, ili da traži doktora opće prakse uputnicu za psihologa, pa da s tim nalazima ode na komisiju....možda bi joj ako joj psiholog da terapiju odobre bolovanje :?
    Žena je stvarno, jako, jakoooo loše? Hvala vam unaprijed na odgovorima

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nažalost, bolovanje nakon kiretaže je ograničeno, a psiholog sigurno može dati potrebnu preporuku za bolovanje (moja je poznanica tako napravila).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

chelonia - ja sam evo imala spontani u utorak (prekjucer). jos uvijek krvarim. ne znam da li bi to nazvala obilnim krvarenjem jer izgleda kao menstruacija. bila sam na hitnoj, vadili betu - beta 550 (premalo za 6 tjedan). rekli mi da cijeli tjedan budem doma. sutra opet vadit betu i tek slijedeci tjedan na utrazvuk vidjeti da li se samo ocistilo... pisem ovo jer sam se iznenadila da tebe odmah salju na kiretazu nakon prvog dana krvarenja a mene ovdje (u Italiji) pustaju toliko dana da se samo cisti.

ne pijem nikakve tablete :? .... bolove nemam.

da li ste sve isle brzo na kiretazu??

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne uvijek. Kod prve kiretaže naručili su me tek za 8 dana u bolnicu (missed ab., plod odumro, otkucaji prestali, u tih osam dana čekanja od bijesa i tuge sam trčala, skakala, vukla namještaj po kući - sve da bih prokrvarila i što prije došla u bolnicu, no ništa od toga, ipak sam dočekala kiretažu pod općom).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a znaci nije odmah ipak kiretaza... nego, meni rekli da se odmaram. nemoram biti stalno u krevetu ali da se ne umaram previse :/ ... imam jednoipo staru kcerkicu pa to bas i nije tako moguce ...

kiretaza - ufff tog se ja bojim.. :/

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa ako je trudnoća 6 tjedana, mislim da ne bi trebala imati osobite bolove, a budući da će (nadajmo se) otići spontano, mislim da ne trebaš ni posebno mirovanje. Nećeš trčati, a mislim i da možeš normalno brinuti o curici (podići je itd.)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala vikki

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Sibell - prosli cetvrtak sam otisla na taj pregled, gledale su me dvije doktorice i zakljucile da ce me ostaviti bez kiretaze. Meni je prije izasao cijeli plod, ali mi je ostao maaali komadic koji ih je zabrinjavao. Dr. mi je odmah dala inekciju i ergometrin za stezanje maternice i rekla da cemo probati tako izbaciti taj komadic. On mi je izasao u nedjelju (nakon duze voznje u autu, mozda je slucajnost) i jucer mi je vec stalo krvarenje. Te tablete su , jedva sam cekala da ih sve popijem. Uglavnom, fizicki sam sad super, ali psihicki ...
    Nadam se da ce tebi sve biti dobro i da ces proci bez kiretaze...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I da, ja sam ti par dana prije spontanog bila na uzv i srce je kucalo, prokrvarila sam u noci ned/pon, a u pon ujutro su mi odmah radili uzv jer mi je izasao cijeli smotuljak. Dr. mi je dala terapiju i narucila me u cetvrtak na pregled i ako nema promjene da ce me pustiti na kiretazi (isla sam privatno), ali su ipak odlucile jos malo pricekati i eto u nedjelju je izasao i taj komad. Hvala Bogu, terapija je bila uspjesna i sve je dobro zavrsilo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

chelonia - dobro da je proslo sve samo bez kiretaze. ja sam danas vadila ponovno betu - smanjila se skroz , te gin kaze da dodjem na pregled tek za mjesec dana (nakon slijedece M) :? .... eto moja gin ocigledno drzi da se sve samo cisti.

chelonia
    , ne znam da li imas vec neko dijete... mozda nije pravilo, ali priznajem da meni moja kcerkica itekako olaksava situaciju. jednostavno se stalno igram sa njom i trudim se bit pozitiva koliko je to moguce.

hvala vam na podrsci cure

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja isto moram na pregled poslije prve mjesecnice pa cemo vidjeti za dalje.
    Nazalost ovo mi je bila prva trudnoca i nije se odrzala, a bili smo tako sretni. Tuga je velika, nemam rijeci ali drzimo se, moramo dalje... Rekla nam je gin. da nakon prve mjesecnice nije problem ako se desi trudnoca, tako da jedva cekamo nasu malu srecicu. Nadamo se da necemo dugo cekati...

Drago mi je da je tebi dobro i da ce se sve samo ocistiti. Mazi svoju djevojcicu i uzivaj s njom, a ja ti zelim da se sto prije oporavis i brzo ugledas +.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala Chelonia, i ja vama zelim sto prije plusic i lijepu trudnocu. sad se nekako pratimo onda sa pregledima. sretno

senchy

Početno

Drage moje

Evo i ja sam jedna u nizu. MA u 11. sedmici (16.04. kiretaza), prva trudnoca...tako zeljena (nakon skoro godinu dana pokusavanja)...stravicno iskustvo

Maloj bebici samo srce prestalo kucati i to je to...sada cekam kraj ovog mjeseca da obavim neke pretrage i sl.
    Ne znam zasto..ali nikako mi nije dobro poslije pobacaja, stalno sam u downu i ovo vrijeme mi nekako sporo tece (btw rekli su mi da se cuvam 6mj)...
    imate li kakav dobar savjet za mene?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, zao mi je sto kroz to prolazite...ja sam OVDJE pronasla rijeci utjehe,

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bok cure, nova sam i imam problem, prije 20-ak dana imala sam spontani i krvarila sam 7-8 dana, bez kiretaže, i 3 dana nakon što je krvarenje stalo, meni je opet počelo, sukrvavo, nekad smeđe, i traje već 3 dan, ali primjetim kako jutros nisam imala ništa, pa poslijepodne opet malo ima, ali skroz malo. Pa molim vas za savjet jer ovo mi je prvi spontani, nemam baš nikoga bližeg sa sličnim iskustvom, a bojim se da ne bih morala na kiretažu jer ju ovdje rade bez ikakve anestezije. mislim da možda i ne bih trebala zbog male količine iscjetka a i činjenice da već pomalo staje. Pa ako itko ima slično iskustvo, molila bih da ga podijeli sa mnom. Hvala.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Josipica jesi bila kod dr. i kada ? Jesi dobila preventive rdi ergometrin i antibiotik ?
    Ja sam sa 6 sedmica T imala spontani, nije bila potrebna kiretaža, dobila navedene lijekove na moj upit, inače kao i ne mora, krvarila sedmicu otprilike kao i M prvih dana jače, a onda brljalo. Iduću M dobila za 28 d.
    Provjeri da nemaš temperaturu- da budeš mirnija , meni to sve zvuči prilično normalno, žene kojima je rađena kiretaža pišu da su i po 10-ak d. krvarile.
    Da se što prije oporaviš i postaneš trudnčka

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hej, hvala na savjetu. Nisam dobila nikakve tablete, bila sam u 4 tjednu trudnoće. A zadnji put na pregledu sam bila još dok sam krvarila poslije spontanog baš zbog količine krvi jer je bilo obilno i dr je rekao kako je sve ok, i kako će krvarenje prestat za nekoliko dana i tako je i bilo. a evo danas tog iscjetka od prije par dana više nema, pa ja mislim kako je to nešto malo možda ostalo i sada otišlo, a i imam policistične jajnike, koji za posljedicu imaju takva krvarenja, i koje krivim za ovaj spontani. Raspisala se ja. I dalje, ako imate kakvu riječ utjehe, pomoglo bi, baš me ni mužić ne razumije, nažalost.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Josipica nisam čula da policistični jajnici mogu za posljedicu imati spontani. Pogledaj ispod temu inofolic retard.
    Nadam se da ćeš nakon pauze od 1-2 mj, kolika je obično kod takvih spontanih preporučljiva doći do željene trudnoće. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se što prije oporaviš

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Josipica nisam čula da policistični jajnici mogu za posljedicu imati spontani.
    nazalost mogu

Čini se da je veći rizik od pobačaja u žena s PCOS-om, ali točan razlog se još istražuje. Prema nekim istraživanjima, rizik od pobačaja u žena s PCOS-om je 45 posto ili veći. Jedna mogućnost je da je rani gubitak povezan sa povećanom razinom lutenizirajućeg hormona – i žene s PCOS-om često imaju povišene razine LH – ali povezanost s pobačajem je neobjašnjiva. Još jedna mogućnost je povećana razina inzulina ili glukoze koja može spriječiti implantaciju ili uzrokovati probleme u razvoju embrija. Ovo je čista veza između nekontroliranog šećera u krvi i gubitka trudnoće, ali problem inzulinske neosjetljivosti i povišene razine inzulina je relativno nova i potrebna su dodatna istraživanja. Postoji mogućnost da inzulinska neosjetljivost smanjuje kvalitetu jajašaca. To vodi do druge mogućnosti – kasne ovulacije (nakon 16 dana ciklusa) što je povezano sa slabom razvijenošću folikula i smanjenom kvalitetom jajašaca.
    izvor

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Josipica
    meni su dali sntibiotik poslije spontanog, i to neke konjske tablete 10 dana, kako ne bi došlo do upale. Imala sam spontani u 6 tj. Kiretaža nije bila potrebna, sve je izašlo. Dobila sam uredno mengu za 23 dana, a ciklusi su mi 24.
    Tebi bi ovo drugo krvarenje moglo biti od menge, ili ti je mžda manji komadić ostao. Ne znam. Mislim da bi morala do doktora.
    Inače, kako sam imala spontani, doktor je rekao da je to česta pojava kod prve trudnoće, i da ako ostanem trudna s drugom nakon toga da neće biti problema. I stvarno, ispostavilo se da puno mojih frendica koje imaju sada bebe, isto su imale s prvom trudnoćom spontani.
    Tako će nadam se biti kod tebe. Druga trudnoća sve super....
    Kod mene nije bilo tako ali zato što sam imala septum...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hej cure, hvala Vam na pomoći, uistinu pomažete, a za PCOS, krivim ga jer nije bio ni jedan drugi vidljivi dokaz zbog čega je moja bebica otišla, trudnoća je bila super, plod se tako dobro razvijao, o odjednom u nekoliko dana sve pošlo po zlu, i uz Dabrastone i mirovanje moja bebica nije ostala, nažalost, dr.nema neko logično objašnjenje, samo kaže, da je beba bila za ostati Dabraston bi ju sačuvao, a eto nije, možda je tako i bolje, tko zna. Uglavnom meni je to krvarenje drugo stalo, izgleda da je ostao neki mali ugrušak, pa je izišao, i sda moram izvadit briseve maternice, jer možda ima neka bakterija, neznam. evo čekam sljedeći tjedan kako bih i to obavila.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a tablete mi nije nikakve davao, niti m i je rekao da se moram čuvati od druge trudnoće, nego mi je čak i rekao kako odmah možemo početi ratditi na drugoj bebici, jer maternica je ok, nije bilo kiretaže, a evo ja ipak čekam da vidim briseve maternice. Iako, na ovoj prvoj bebici smo radili 4 god, aktivno 2 god., pa čisto sumnjam kako će to i sada brzo upalit.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Josipica prvotno napisa
    a za PCOS, krivim ga jer nije bio ni jedan drugi vidljivi dokaz zbog čega je moja bebica otišla
    uf Josipica nemoj previse razbijati glavu s tim pitanjem (razumijem te, jer i ja radim isto), ali siguran dokaz/razlog vjerojatno nikad neces saznati; doktori najcesce kazu da je bila u pitanju genetska greska ploda, da to nije rijetkost, da se to eto tako dogadja i da ce drugi puta najvjerojatnije biti sve u redu.
    ako bas imas velike sumnje zbog pcos, razgovaraj sa svojim doktorom, prekontroliraj hormone i vidi sto ce ti on savjetovati.

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Josipica...

bit će sve ok...meni su objasnili da se tijelo priprema i da često nije spremno na prvu trudnoću...pa kad dođe druga nema problema, plod se dobro primi i sve teče svojim tokom.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma neznam ni ja sama :? evo ako i ne bude bakterija u maternici, onda neznam protiv čega se borim. ali nželjno iščekivam drugu trudnoću, pa se budem čuvala od svega, i čekala da se rodi bebica

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma niti ja nikako dočekati drugu trudnoću, nakon prve neuspjele...
    ali kad dođe javim ti kako je...a nadam se da ćeš i ti već imati svoje sretne vijesti.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Sorry Prva ovdje sam nova, a nisam pročitala sve dosadašnje postove, kad si imala spontani, koliko dugo radite na bebi?

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Josipica prvotno napisa
    Sorry Prva ovdje sam nova, a nisam pročitala sve dosadašnje postove, kad si imala spontani, koliko dugo radite na bebi?
    sad treći ciklus. To možda zvuči malo ali kad smo prošle godine napokon skupili hrabrosti i odlučili poraditi na bebi ostali smo odmah trudni. Jedan nezaštićeni odnos i to je to, bez brojanja dana, temperature ili bilo čega. Onda se ispostavilo da se bebač ugnjezdio u septumu, pa sam već 6-7 tjedan imala spontani. Onda sam nekoliko mjeseci (mislim 4) čekala operaciju, pa sam poslije toga čekala da sve zaraste i sada nikako zatrudniti. Valjda to sad već previše želim. Moram se opustiti.

Ali zato sam imala vremena raspitati se o svemu.

Nadam se da ti nećeš imati sličnih iskustava i da ćeš brzo sve rješiti.

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

josipica
    ti već imaš bebača?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure, molim pomoć. Bila sam 19.06. na kiretaži zbog missed AB-a. Nisam krvarila (osim nešto sitno dva dana u bolnici) cijelo ovo vrijeme. U četvrtak sam bila na pregledu i pregledala me ručno i s uzv-om. Rekla mi je da je sve u redu. Taj dan sam lagano počela, jučer već jače s nekim komadićima i danas ful, kao menzis najjači dan. Je li ovo u redu, kako je vama bilo? Čudno mi je da je sve ovo stajalo u maternici, čak je moguće da sam imala i ovulaciju jer me probadalo u lijevom jajniku dan prije pregleda i vidjela je na uzv moguće žuto tijelo, ali nije sigurna. Sorri na zbrkanom postu... A tako sam bila sretna da nemam jako krvarenje.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni se čini rano za menzes, nazvala bih ginekologa (budući da je subota, možda je najbolje zvati bolnicu).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I meni se čini rano, no ne znači da nije. Ja imam kratke cikluse, ali iza kiretaže m. dobijem tek 30. do 32. dan. Odi za svaki slučaj nekom (hitna ginekologija makar).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala na odgovorima, zovem ginekologiju i nitko mi se ne javlja na telefon. Možda moj post zvuči paničnije nego što bi trebalo. Ne krvarim non-stop, nego jutros kad sam se digla iz kreveta mi je iscurilo to gusto tamno crveno, ali inače ne krvarim. Npr. išla sam par puta mokriti i onda mi iscuri onako kao menga. Prijateljica mi je imala kiretažu i njoj je bilo takvo krvarenje, ali 4. dan od kiretaže itrajalo 6-7 dana. Nemam bolove, ni temp, možda lagani pritisak u križima. Bila sam poslije 1. posta 2 pu piš-piš, pa sam vidjela da nije tako strašno. U svakom slučaju ću nazvati. Hvala na odgovorima. Javim novosti!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zaboravila sam napisati da imam cikluse na cca. 30 dana, ja ovo objašnjavam kao posljedicu ručnog pregledavanja maternice, nemam logičnije objašnjenje. UZV je sve bilo uredno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim da nemaš razloga paničarit samim tim što si bila na uzv-u. Menga mislim da nije. Meni je krvarenje krenulo 2 dana nakon kiretaže. Bilo je jako oskudno i trajalo 17 dana. Svaki drugi dan bi malo krvarila. Al menge još uvijek nema. Skoro će 50. dan od kiretaže. Brinem se jer me boli trbuh, al ne onako kao pms, baš boli. Jel vama možda tako bilo?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni je došla točno u dan kao što i inače dolazi. ali mislim da nije jako neuobičajeno da ne dođe kad treba nego prije ili kasnije.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja uopce nisam krvarila nakon kiretaze... al je zato menga dosla tek nakon 56 dana...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ubija me to čekanje, pogotovo zbog bolova. A i inače imam duge cikluse. Ma, sve je u banani..

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kere, onda je lako moguće da je bila ovulacija (i ovulacijsko krvarenje, ja ga imam tu i tamo).

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hej,

svim curama .

Nova sam ovdje, dok nisam pročitala neke vaše postove, nisam znala da je slijedeća m toliki problem. Još mi nije vrijeme, neću se sada oko toga brinuti...

Slala sam jučer post na neki stari topic o ranim spontanim, ali tko zna kud je otišao, da vas ne zamaram opet sa svojom biografijom... Ovaj zadnji događaj je u potpisu, puno mi je traumatičniji od prvog. Prvi put su mi slično kao i nekima od vas rekli da to nije ništa, bit će poslije sve u redu...

Kere, kako si sad? i ja mislim kao i vikki da je menzis ili ovulacija, možda se drugi ubacio u rad odmah... Jesi zvala hitnu ginekologiju? Možda će oni već po opisu znati je li alaramntno ili se to događa i kod drugih pa samo trebaš pričekati da prestane i poslije na pregled bez panike...

Ja sam bila na kir. 12.06., na pregledu 23.06. (Dr. zaboravio da su praznici pa sam PHD čekala još 1 tjedan). Htjedoh reć, pregled ručno i vaginalno sve OK, ili b.o.; cavum prazan, endometrij tanak itd. Pregledi su bili bezbolni. Dr. na UZV komentirao da je stanje odlično, maternica, jajnici - sve OK. Već prije pregleda neki 7. dan mi je stalo krvarenje, a krvarila sam kontinuirano od početka AB i nakon kiretaže, stalno pomalo, ali je stalo. Bolovi su stali za 3-4 dana. Nakon pregleda ni bolova ni krvi. Ni Endometrin mi nije poticao bolove, samo lagane kontrakcije, ja još i dojim pa sam osjetila bezbolne kontrakcije i kad je D došao doma i povukao svom snagom...

Kere, jesi li pila Endometrin ili je to već gotovo, mislim popila si koliko su ti rekli? Oprosti, zaigram se predugo čitajući pa sad ne stignem sve pohvatati...

teacher, jako mi je žao da te tako boli... Još uvijek?

Ja sam vas htjela pitati - oni kojima je sve ok i stalo krvarenje, kada ste imale odnose nakon kiretaže i svega toga? Naravno, ne pravljenje bebe, nego sa zaštitom.
    Ja sam se odlučila nakon kontrole kad su mi rekli da je sve u redu. Nemamo često priliku jer nam je D stalno među nama ili u krevetu pa sam mislila da se MM (a i ja ) ne patimo. Kako smo dulje apstinirali, MM je malo žešći uvijek prvi put nakon stanke. To je nešto što znam i 'odradim' iza svake menge jer znam da je to kod njega tako, nije namjerno ni išta slično, nego je pod nekim pritiskom kad su tako duge pauze... Da ne duljim, tehnički je sve bilo ok, ali kasnije me dolje sve odvalilo. Ne izvana, nego iznutra, kao PMS, maternica i jajnici bolili su cijeli dan. Sad se bojim predložiti ponovo...

Što vi mislite, je li bilo nekome tako?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dambo, ja sam odnose imala nakon 15 dana (kod prvih dviju kiretaža) i nakon tri tjedna (zadnja kiretaža). Uvijek je fizički sve bilo savršeno u redu, bez obzira na relativno dugo krvarenje (dva tjedna) i nesnosno jake bolove (od ergometrina valjda).

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A boli, ali bol nije stalno ista. Nekad je jača, nekad slabija. MM i ja smo odnose imali nakon tri tjedna iza kiretaže dok je krvarenje stalo, sa zaštitom. Sve je bilo ok.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure, a sto je s kupanjem u moru nakon kiretaze?
    ja sam kiretazu imala 27.5., dr. mi je rekla kontrolu, odnose i kupanje u moru - sve nakon prve M.
    ali sad je proslo vec gotovo 6 tjedana, ovulacije nije bilo, nemam blage veze kad bi uopce mogla dobti M.
    osjecam se dobro, more mi je pred nosom i tako rado bih se okupala, a ne znam ni sama...
    imate kakav savjet?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni su rekli kupanje u moru dva tjedna nakon kiretaže i tako sam i napravila. Nikakvih posljedica nije bilo.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

visibaba

Meni niko ništa nije rekao, ionako ne idem (još) na more... ali mislim da kao i u trudnoći, naše je more dosta slano, nešto poput 'antiseptika' iz prirode... Ako ne krvariš, zašto se ne okupati? AKo je dobro za sinuse, ako rane brže zacijeljuju, valjda nije pogubno za žensko zdravlje...

Neka me netko brzo ispravi ako sam blebnula glupost!!!

vikki

thanks. Iako smo sami, MM je izjavio da nije sada zainteresiran :shock: . Prolazi neku vrstu krize zbog ovog svega sa mnom i s mojim raspoloženjima, vrlo je empatičan Za sada sam mirna što se toga tiče...

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Eh, ja imam još pitanja...

Meni nitko (bolnica ni moja dr.) ne uvjetuju kontrole sa prvom M. NA briseve idem slijedeći tjedan, a u bolnici su stavili kontrola za 1 mj. Nitko ne spominje M. Čak da nije bila na godišnjem, napravila bi mi dr. već prošli tjedan bris.

Čitala sam listu preporučenih pretraga. Meni je dr. unaprijed dala uputnicu s kojom ću nositi bris na Zavod i na njoj je samo Mycoplasma Chlamidia. Trebam li je tražiti još pretraga? Što vi dobivate od pretraga?
    Papu sam radila prije 2 mj. i sve je OK. Nisam imala nikakve infekcije godinama i dugo sam u vezi samo sa MM i on samo sa mnom (ne pitajte kako znam, ali znam)... Ne volim da je dr. paničar i šalje na sto pretraga ako nije potrebno, ali trenutno mi je poljuljano povjerenje u sve pa i u mene samu :/

Da li biste mijenjali dr. nakon spontanog? Znam da tu nema krivca... Nisam ni ja nešto specijalno nezadovoljna, nego mi je tako palo na pamet... Opet, mislim da ima iskustva. Mojoj prijateljici je vodila 5 uspješnih trudnoća! A nemam ni neki izbor jer sam ograničena vremenom i financijski bilo da idem privatno bilo negdje di mi je izvan ruke... Naročito kad se (ako) desi trudnoća pa moraš svako malo na kontrolu - sa prvom sam zadnja dva tjedna mjerila tlak svaki drugi dan!

Ah, dok napišem što me muči pola si sama odgovorim... Lakše mi je dopisivati se tu s vama, tko ima volje... Tu smo svi s istim problemom... Sreća mi je takva da osim onih s puno djece (koje me razumiju ali ih ne mogu gnjaviti svaki dan) imam još frendice 'singlice' - tako da nemam baš s kim o tome...

Mama mi je teški 'školjkaš'. Zatvorena u sebe. Znam da je imala spontani, ali ona ne voli pričati o tome, općenito o nikakvim 'ženskim' problemima... Možete misliti da se još liječim od tih tabua... Zato ne zamjerite, pls, na dosađivanju...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke, da vam se javim malo. Na kraju nisam zvala ginekologiju, jer instinktivno osjećam da je sve u redu i samo povremeno sam imala to curkanje. Onda smo išli na neki roćkas, došli doma u ponoć i ja ful imala osjećaj da ću procurit (osjećaj kao za vrijeme menge). I brzo u WC, te mi je onda izletio vani neki veći komad (to sam imala i poslije poroda :shock jetrica like. I ništa, danas opet malo kad idem piškiti samo procuri ta gusta tekućina, ali manje nego jučer. Jučer je bio dan D čišćenja maternice! Ovulacijsko krvarenje nikad nisam imala, ali 100% nije to jer je u pitanju i više decilitara, po mojoj procjeni. dambo, meni nisu dali Ergometrin, samo Hiramicin, vjerojatno zbog rane trudnoće. Na pregledu su mi rekli kontrola nakon 1. menstruacije, za sex i more nisam ni pitala, ali ću krenuti na te aktivnosti kad mi prestane krvarenje. Mene ništa ne boli, na svu sreću. Držite se! Meni su rekli nakon dvije menge da mogu pokušati ponovno.

Stranica 7 od 16 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •