Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 760

Tema: SPONTANI POBAČAJI...2.dio

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Prije 14 dana sam bila sretna radi plusa danas sam se vratila iz petrove,prazne buse i duse, sa 5+6 sam dobila spoting, slijedeci dan krvarenje ,tu mi je bio i prvi pregled samo gastacijska i gotovo,provela dan u bolnici, beta 6+1 je bila 169.
    Sreca u nesreci sve samo otislo ne treba kiretraza.sada sam samo slomljena duha i krvarim jos.
    Rekao mi dok doci u slijedeceme ciklusu na kontrolu, uvz...onda cemo vidjeti sto dalje.

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

melem33, ajoj, jako mi je žao.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Melem, žao mi je! Drži se! Otuguj i idemo dalje!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Melem žao mi je

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Idem dalje, dok kaze da idem na ivf ipak, sicher je sicher.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdravljam vas! Nova sam na forumu, ovo mi je prva trudnoća (neuspjela, na žalost). Imam pitanje pa ako je neka od vas bila u sličnoj situaciji, bila bih neizmjerno zahvalna da mi odgovori. Naime, u trudnoći 9+1 uzv je otkriveno da je plodu prestalo kucati srce, po veličini je odgovaralo 6-om tjednu, od početka trudnoće je došlo do zastoja u razvitku, išlo je vrlo, vrlo sporo... Dr. mi je preporučila da pričekam krvarenje, da se prirodno "očisti". Međutim, niti nakon tjedan dana ništa se ne događa, krvarenja nema. Strah me da ne dođe do komplikacija, iako me dr.uvjerava da se meni ništa ne može dogoditi i da, s obzirom nisam rađala, bolje pričekam nego da idem na kiretažu (po njenom mišljenju to je puno bolja opcija nego da mi instrumentima šire ušće maternice nasilno). Ima li koja od vas iskustva s missed ab i je li, i koliko čekala krvarenje?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj anna079 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdravljam vas! Nova sam na forumu, ovo mi je prva trudnoća (neuspjela, na žalost). Imam pitanje pa ako je neka od vas bila u sličnoj situaciji, bila bih neizmjerno zahvalna da mi odgovori. Naime, u trudnoći 9+1 uzv je otkriveno da je plodu prestalo kucati srce, po veličini je odgovaralo 6-om tjednu, od početka trudnoće je došlo do zastoja u razvitku, išlo je vrlo, vrlo sporo... Dr. mi je preporučila da pričekam krvarenje, da se prirodno "očisti". Međutim, niti nakon tjedan dana ništa se ne događa, krvarenja nema. Strah me da ne dođe do komplikacija, iako me dr.uvjerava da se meni ništa ne može dogoditi i da, s obzirom nisam rađala, bolje pričekam nego da idem na kiretažu (po njenom mišljenju to je puno bolja opcija nego da mi instrumentima šire ušće maternice nasilno). Ima li koja od vas iskustva s missed ab i je li, i koliko čekala krvarenje?
    žao mi je što ti se to dogodilo.
    Ja sam imala missed u 11. tjednu. Nisam uopće čekala krvarenje, doktor me je sutradan uputio na kiretažu s dilatacijom (ušća maternice).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam imala dva . Prvi put je srce prestalo kucati u 8 tj. shvatila u 10 tj. da nešto nije u redu, imala kiretažu pod pritiskom ginekologa u 11 tj. on je tvrdio da nema smisla čekati (ja sam htjela).
    Drugi put se plod prestao razvijati u 6 tj. , čekala sam (i imala ) spontani pobačaj u 11 tj. koji je prošao ok . Treba vremena da beta (koju proizvodi posteljica) padne dovoljno da tijelo shvati da nema smisla više zadržavati trudnoću (najčešće se to događa u roku od tri tjedna od prestanka razvoja ploda, ali rijeđe treba četri ili pet tjedana).

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sirius koliko si krvarila nakon drugog spontanog?Ja sam prokrvarila u 6 tjednu beta je bila 15, na uzv još samo endometrij 8mm i rekao je dr.da će sve proći najvjerojatnije samo(bez kiretaže).Jesi li radila neke pretrage?Prije 10 godina sam imala urednu trudnoću pa me ovo sad totalno zateklo(valjda uvijek mislimo da se te stvari događeju nekom drugom).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius koliko si krvarila nakon drugog spontanog?Ja sam prokrvarila u 6 tjednu beta je bila 15, na uzv još samo endometrij 8mm i rekao je dr.da će sve proći najvjerojatnije samo(bez kiretaže).Jesi li radila neke pretrage?Prije 10 godina sam imala urednu trudnoću pa me ovo sad totalno zateklo(valjda uvijek mislimo da se te stvari događeju nekom drugom).
    Prije nego je spontani krenuo imala sam tragove krvi oko dva tjedna, kad je spontani krenuo intenzivno oko tri dana (prestalo potpuno nakon 6 dana). Ali to je jako različito za svakog neki su krvalili i duže ( a neke moje prijateljice imale komadić sluznice koji je ostao pa je otišlo tek sa slijedećom menstruacijom). Nisam radila nikakve pretrage osim uzv-a.
    Rekala bih da te to prvi put uvijek zatekne (meni je ovo bio drugi put, pa sam bila puno mirnija i sigurnija u sam proces, i puno pomirenija sa situacijom).

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

anna, žao mi je što ti se to dogodilo.
    Imala sam tri puta missed (u 10. i 11. tjednu). Nikad mi nisu preporučili čekanje (bez obzira rađjesam li prethodno rađala ili ne). Prvi put je kiretaža bila 4 dana nakon što je utvrđeno da je prestalo kucati srce, drugi put sam počela jako krvariti nepostredno nakon pregleda, a ta treći put se baš ne sjećam. Da mi je ova pamet, prvi put bi sigurno čekala, a za ostale ne znam. Evo za utjehu, usprkos tri kiretaže, rodila sam normalno.

Nikad nisam vadila betu, vazda je UZV bio dijagnostički instrument.
    Posljednje uređivanje od sis : 18.03.2012. at 09:23

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja sam imala missed ab. u 12 tjednu, a budući da sam prije nepune dvije godine rodila i sve je manje-više bilo u redu, ovo me je prilično slomilo. Kao što je netko gore rekao i ja sam imala dojam da se to događa nekome drugom. Nisam željela čekati krvarenje jer bi me čekanje još više psihički dotuklo. Spremna sam još jednom pokušati, ali nisam sigurna da bih nakon drugog neuspjelog pokušaja ponovno pokušavala, prestrašno je za psihu...
    Kod mene nije bilo znakova da nešto nije u redu, naime imala sam stalno lagana krvarenja, a kada su ona napokon prestala bila sam presretna i ništa nije upućivalo da nešto ne valja...dapače mislila sam da je najgore prošlo.
    Posljednje uređivanje od Ester : 18.03.2012. at 15:52

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja i kad se(ako)se uopće odlučim mislim da ću umirati od straha cijelo vrijemesamim tim jer uzroka najčešće nema tj.ne zna se...

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mi smo se odlučili, i sada čekanje, ali me strah. S jedne strane želim još jedno dijete, a s druge strahujem da se ne ponovi isto...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

malo sam došla k sebi pa da napišem kakav sam šok doživjela u srijedu..
    nisam se dobro osjećala i dobila OPET temp 38.9 i mislim moram kod svoje dr.ajoj opet antibiotik i bla bla baš mi se i ne ide.da napomenem kako sam praktički odkako sam saznala sa 6 tj za trudnoću neka virozna,pila silapen,imala escerichiu,visoke temp,baš neka gripozna,već mj dana kašljem....odem na wc kad imam šta vidjeti..krv spakujem se pa ću do bolnice ipak prvo na pregled...dođem u bolnicu dr me pregledala i već po licu vidim nešto tu ne štima..otišli na ultrazvuk i dosta duge je gledala,mlada je ali po licu joj vidim da nije dobro ali ništa ne govori.pozvala je drugog starijeg doktora i on je odmah rekao da nije dobro
    kaže plod je ovdje ali nije živ..srce ne kuca..šok,nevjerica sve kao u magli čujem a ne čujem kaže da već tjedan dana nije živo..i moram ostati kao sutra će me očistiti..jako sam se bojala svega,čula sve i svašta o kiretaži ..plačem
    sutra dan sam zatražila opću i u principu nije bio problem ali mi je doktor jedan mladi jako fin rekao da bi morala čekati anesteziologa jako dugo što meni nije bilo moguce uz te bolove( jaaaki grčevi kao trudovi) jer je tijelo već samo počelo odbacivati...pa smo išli odmah.dao mi je lokalnu u venu i dolje..i Bože pomozi..bilo je užasno.. doktor znam mu i ime svaka mu čast jaaako fin tješi me...
    sada sam kući..još krvarim i malo me steže maternica ali to je valjda ok...
    oprostite što sam se raspisala ali moram se izjadati,baš mi je teško..neznam ni kako da kćeri od 6 godina objasnim da bebe nema

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pozdrav svima!
    Ovo mi je prvi post, nažalost, na ovoj temi...
    Imala sam spontani oko 6 tjedna, krajem prošle godine. To mi je bila prva trudnoća. Sada sam ponovno napravila test, vidjela + i sretna. Ali, opet i zabrinuta zbog ishoda... U četvrtak idem na pregled, više ću znati... Nemam neke posebne simptome, osim malo me prošli tjedan probadalo u trbuhu, svrbež dojki, i jedan dan sam osjetila vrtoglavicu. Ali nakon tih par dana simptoma, sada opet ništa... Ne mora ništa značiti, ali svejedno mi je svašta u mislima. Nadam se da ću vam uskoro javiti da je sve u redu i želim svima sreću!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj kexana prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Imala sam spontani oko 6 tjedna, krajem prošle godine. To mi je bila prva trudnoća. Sada sam ponovno napravila test, vidjela + i sretna. Ali, opet i zabrinuta zbog ishoda... U četvrtak idem na pregled, više ću znati... Nemam neke posebne simptome, osim malo me prošli tjedan probadalo u trbuhu, svrbež dojki, i jedan dan sam osjetila vrtoglavicu. Ali nakon tih par dana simptoma, sada opet ništa... Ne mora ništa značiti, ali svejedno mi je svašta u mislima. Nadam se da ću vam uskoro javiti da je sve u redu i želim svima sreću!
    I ja tebi, kexana, držim fige!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj kexana prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!

Cure, samo da vam javim, prvi pregled prosao super, sve je u redu za sada. Trenutno sam T malo manje od 6 tjedana, tako da sljedeći tjedan idem na još jedan pregled..
    Svima želim puno sreće, i nadam se da će i meni biti sve super do kraja !

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Evo ponovno i mene. Javljam da sam ponovno trudna, sudeći po testiću. Sretna sam, ali s obzirom što je bilo (spontani u 12 tjednu) sada nastojim biti što više racionalna i ne opuštati se previše. Čeka me prvi pregled držite fige da bude sve OK. Pozdrav svima i sretno.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ester cestitam i sretno dalje!

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala, javim se čim saznam je li sve kako treba...

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nova sam i zanima me dali mi ima tko za reć koju riječ potpore, ili savjet. Danas sam bila na pregledu ( 15.tjedan ) i doktor mi je rekao da ne kuca srce, da je plod stao sa razvijanjem prije 2 tjedna.Zbunjena sam sa cjelom situacijom jer je prije 4 tjedna rekao da je živahna beba, a sada totalna tragedija za mene. Pošto je sutra petak rekao mi je da odem ujutro u bolnicu i obavim kiretažu. Dali je potrebno drugo mišljenje, koliko da čekam..ništa neznam, od kad sam saznala, van sebe sam.. Ne krvarim, i neznam šta da radim..Heeelp..

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ovako prije nekoliko mjeseci imala sam spontani, konkretno zadržani pobačaj, a što je kod Tebe slučaj, a što znači da tijelo još nije prepoznalo da bebica više nije živa i ponekada treba tijelu da taj proces osvijesti, mislim na samo krvarenje i izbacivanje ploda, i po 3 tjedna. Meni se to dogodilo u 12 tjednu i kada sam došla na pregled vidjela se samo amorfna masa što znači da ne samo da je srčeko stalo već se i tijelešce počelo raspadati. Mislim da Ti nije potrebno drugo mišljenje. Odi to riješiti što prije, a oni će te svakako prije negoli što počnu sa procesom kiretaže provjeriti još jedanputa, tako da ne bude pogreške. Ja sam sama vidjela na ekranu da nešto nije u redu, nije mi morala ni reči premda mi je doktoričin izraz lica potvrdio ono što sam vidjela. Dakle sutra se drži. Javi se kako je prošlo. Voljela bih da je doktor pogriješio, ali teško.
    Posljednje uređivanje od Ester : 10.05.2012. at 21:23

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tuga prvotno napisa Vidi poruku
    Nova sam i zanima me dali mi ima tko za reć koju riječ potpore, ili savjet. Danas sam bila na pregledu ( 15.tjedan ) i doktor mi je rekao da ne kuca srce, da je plod stao sa razvijanjem prije 2 tjedna.Zbunjena sam sa cjelom situacijom jer je prije 4 tjedna rekao da je živahna beba, a sada totalna tragedija za mene. Pošto je sutra petak rekao mi je da odem ujutro u bolnicu i obavim kiretažu. Dali je potrebno drugo mišljenje, koliko da čekam..ništa neznam, od kad sam saznala, van sebe sam.. Ne krvarim, i neznam šta da radim..Heeelp..
    Tuga, žao mi je zbog tvog gubitka. I ja sam prošla slično i znam da do kraja života neću zaboraviti rečenicu: Plod nije živ.
    Razumijem da si izvan sebe, ali pokušaj pročitati što su žene pisale gore na ovoj stranici pa možda saznaš nešto više.
    Želim ti da se brzo oporaviš

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Jučer je započelo krvarenje, čista krv. Uzela sam odmah utrogestan ali bojim se da nema pomoći. Krvarenje je sada stalo, ali sutra ću više znati kada odem kod ginekologa. Razum mi govori da je gotovo. S obzirom da je rana trudnoća o. 5 tj. nadam se da neću morati na kiretažu.
    Posljednje uređivanje od Ester : 13.05.2012. at 09:18

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ester nadam se da ce sve biti u redu.

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Naručena sam danas poslijepodne, pa ćemo vidjeti. Za sada nema krvarenja, ja se tješim da je to možda bio samo hematom... Vidjet ćemo. hvala na potpori

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ester, ista stvar se i meni dogodila. Prvi spontani je bio u 10-om tjednu trudnoće - bez krvarenja; samo je prestalo kucati; a u drugoj trudnoći sam krvarila od 5.5 tjedana (kad je srce već vidljivo kucalo) do 7 tj. kad je na pregledu ustanovljeno da je ponovno prestalo kucati.
    Meni su zbog krvarenja prepisali Duphaston tablete 3x2 i strogo mirovanje.
    Bilo je dana kad sam krvarila manje, nekad više, a nekad ništa.
    Vjerovala sam da će drugi put biti sve u redu, ali nažalost nije bilo.
    Doktori su mi govorili da nije svako krvarenje opasno. Neke žene navodno krvare kroz cijelu trudnoću.
    Želim ti sve najbolje, jer ono loše kroz što sam prođeš nikad nikome drugome ne bi poželio.
    Sretno!!!

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ne znaju zašto sam imala krvarenje jer nema hematoma i sve se čini u redu. Na dan pregleda je trudnoća bila 5+2, a odmah isto večer sam imala još jedno krvarenje koje je bilo kratkog trajanja, ali je bilo ipak krvarenje, a ne iscjedak. Koristim utorgestane 3 x2 i mirujem, koliko je to god moguće s obzirom da je kraj mene dijete od 2 godine. Hvala Ti Bramasole na dobrim željama, nadam se da će kod Tebe idući puta biti bolje.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ester od srca ti zelim da dalje bude sve u redu!

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala od srca, već ću ja javljati što se dešava...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ester - Mene je ishod toga moga krvarenja jako pogodio, jer sam bila na 2 uzv i svaki put je bilo sve uredno; beba je normalno rasla i srce je kucalo oba puta, a onda me na 3 uzv dočekao šok
    Vjerujem da će s tobom biti sve u redu. Imaš već jedno zdravo dijete, i krvarenja nisu ništa toliko neuobičajeno.
    Meni je sad otkriven i septum i kažu da bi mi svaka trudnoća završila kao i 2 prethodne, pa mi zbog toga Duphastoni nisu mogli pomoći.
    Hvala ti na dobrim željama - bitno je vjerovati u dobro!
    Javljaj nam obavezno

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Znam otprilike kako Ti je jer sam imala jedan biokemijski i jedan spontani, odnosno zadržani i zaista je teško i psihički i fizički to podnijeti, ali psiha više boli. Što ćes sada? Vjeruje na operaciju jer pretpostavljam da se septum riješava operativnim putem ili griješim? Šaljem ti pozitivne vibracije i najbolje želje...
    Posljednje uređivanje od Ester : 18.05.2012. at 11:20

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Psiha najviše boli, da. U pravu si. Sad čekam histeroskopski zahvat otklanjanja septuma; neko vrijeme ćemo se nakon toga 'čuvati', pa krećemo dalje. Želim vjerovati u pozitivan ishod, jer od negativnih misli nema ništa. Samo s vjerom u sebe sve je moguće!!!
    Tebi želim treću sreću! Samo se čuvaj i maksimalno miruj!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bok cure!
    imam pitanjce, nakon koliko vremena vam je pala beta nakon spontanog? pogotovo vi koje niste isle na kiretazu..

ja sam na 8+1 imala betu od 8000 i gestacijsku od 5.4, 8+5 sam pocela krvuckati, a 9+1 je krvarenje pocelo pravo intenzivno.
    danas sam pisnula test u nadi da cu maksimalno vidjeti bledunjavu crtu, kad ona odmah potamnila i vidljiva. u poredjenju s testovima za trudnocu koje sam radila uz betu kad sam saznala za trudnocu, rekla bih da je beta barem 500.
    krvarenje kao da polako prestaje, nemam nikakvih problema, a cini mi se da sam drugi dan nakon inzenzivnog krvarenja izbacila gestacijsku i ono sto je oko gestacijske..to je bilo onako zgrusano, ca 2-2.5cm veliko..taj dan sam imala potop.
    hvala na odgovorima..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure!
    imam pitanjce, nakon koliko vremena vam je pala beta nakon spontanog? pogotovo vi koje niste isle na kiretazu..

ja sam na 8+1 imala betu od 8000 i gestacijsku od 5.4, 8+5 sam pocela krvuckati, a 9+1 je krvarenje pocelo pravo intenzivno.
    danas sam pisnula test u nadi da cu maksimalno vidjeti bledunjavu crtu, kad ona odmah potamnila i vidljiva. u poredjenju s testovima za trudnocu koje sam radila uz betu kad sam saznala za trudnocu, rekla bih da je beta barem 500.
    krvarenje kao da polako prestaje, nemam nikakvih problema, a cini mi se da sam drugi dan nakon inzenzivnog krvarenja izbacila gestacijsku i ono sto je oko gestacijske..to je bilo onako zgrusano, ca 2-2.5cm veliko..taj dan sam imala potop.
    hvala na odgovorima..
    važno je da beta konstantno pada, ne padne odmah na nulu, nekad to traje tjednima. Prati opće stanje, bolove , krvarenje...to je realniji pokazatelj. Možeš izavditi betu iz krvi nakon par dana ili uzv (test iz urina ti u ovim slućajevima ne koristi).

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja nisam radila krvne pretrage, pa ne znam što bih ti rekla. Imam UZV kontrole. Žao mi je, bilo bi ipak mislim dobro još obaviti UZV da vidiš je li sve otišlo.

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Evo da se javim, imam sada smeđi iscjedak, ali na sreću više nije krvarenje kao na početku i jučer sam bila na pregledu. Ultrazvučno s bebačem je sve pet, čuje se i srčeko. Za heparin dr. Djelmis još nije siguran jer sam rodila već jedno dijete i nije bilo problema, pa ćemo vidjeti što će biti na idućem ultrazvuku za dva tjedna. I dalje koristim utrogestan...

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ester, kako si sada? neka bude sve u redu!!

Kod mene stvari stoje ovako: 12 dana nakon pocetka krvarenja je radjen UZ pregled i HCG. po UZ nije nista ostalo. HCG je 1500. doc je vec prije no sto je znala koliko je rekla da bi trebala na kiretazu ako je HCG iznad 1000 jer se navodno tijelo u tom slucaju ne moze samo ocistiti. no dogovorile smo se da cemo dva dana kasnije opet cekirati. danas me nazove njena kolegica i malte ne me oprala da moram ici na kiretazu (nemam nista protiv toga ako je potrebno), nije ni dala da se vadi ta vrijednosti. na to sam otisla u praksu gdje bi se radila kiretaza. zenska me pregleda i kaze da nema nista za kiretazu, daje uterus u redu i cist. samo malo sluzi je unutra. HCG od 1500 je za nju sasvim ok, obzirom na zadnji od 8000 od 4.maja, ona misli da je ta vrijednost jos rasla, pa da 1500 nije neki bed.
    cekirala je betu i ona je 1250, dakle za 250 manje, ali bitno da pada. barem ona kaze.
    pola dana sam potrosila na glupost..za popi...XXX yebeludzbunjenog
    kontrola je za dva tjedna. subjektivno nemam nikakvih problema..krvuckam jos u tragovima, sto je ok. dakle i dalje se klackamo, i dalje je moguce da cu zavrsiti na kiretazi.

kakva su iskustva kod onih koji su prosli bez kiretaze? hvala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    Ester, kako si sada? neka bude sve u redu!!

Kod mene stvari stoje ovako: 12 dana nakon pocetka krvarenja je radjen UZ pregled i HCG. po UZ nije nista ostalo. HCG je 1500. doc je vec prije no sto je znala koliko je rekla da bi trebala na kiretazu ako je HCG iznad 1000 jer se navodno tijelo u tom slucaju ne moze samo ocistiti. no dogovorile smo se da cemo dva dana kasnije opet cekirati. danas me nazove njena kolegica i malte ne me oprala da moram ici na kiretazu (nemam nista protiv toga ako je potrebno), nije ni dala da se vadi ta vrijednosti. na to sam otisla u praksu gdje bi se radila kiretaza. zenska me pregleda i kaze da nema nista za kiretazu, daje uterus u redu i cist. samo malo sluzi je unutra. HCG od 1500 je za nju sasvim ok, obzirom na zadnji od 8000 od 4.maja, ona misli da je ta vrijednost jos rasla, pa da 1500 nije neki bed.
    cekirala je betu i ona je 1250, dakle za 250 manje, ali bitno da pada. barem ona kaze.
    pola dana sam potrosila na glupost..za popi...XXX yebeludzbunjenog
    kontrola je za dva tjedna. subjektivno nemam nikakvih problema..krvuckam jos u tragovima, sto je ok. dakle i dalje se klackamo, i dalje je moguce da cu zavrsiti na kiretazi.

kakva su iskustva kod onih koji su prosli bez kiretaze? hvala
    već sam napisala da ja nisam vadila betu nego samo pratila UZV-om i gledala opće stanje. Treba pričekati prvu menstruaciju , tada je očekivano da će izaći sve ako je nešto zaostalo .

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kod mene je situacija čudna, malo iscjedak, malo krvarenja, pa ništa, malo menstrualnih bolova. Pa onda najvćeim dijelom mučnine, pospanost, gađenje prema određenoj hrani i piću. Dok je ovako doma sam, ali u slučaju jačeg krvarenje idem kod ginića. Draga ''Spodobo'', kako se već zoveš, žao mi je što je tako, ali se nadam da nećeš na kiretažu i da ćeš uskoro biti dobro. Javi kako se stvari odvijaju.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    već sam napisala da ja nisam vadila betu nego samo pratila UZV-om i gledala opće stanje. Treba pričekati prvu menstruaciju , tada je očekivano da će izaći sve ako je nešto zaostalo .

jutreko cure, evo mali update. nakon 4 dana sam opet ponovila test i sad je crta vidno slabija u odnosu na prije cetri dana. dakle znaci i da beta pada. od petka je krvarenje slicno spottingu. tj. preko dana tek mali tragovi na ulosku, a ujutro kad se ustanem bude vise. valjda sto se sakupi od noci. mora da se ginici prebrzo odlucuju za kiretazu, kao sto je slucaj s mojom ginickom. nazalost. sva sreca da me ova druga doktorica odbila, ova koja je trebala raditi kiretazu.
    Posljednje uređivanje od spodoba : 29.05.2012. at 08:37

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Drago mi je da barem nećeš morati na kiretažu i bez toga je to sve skupa teško. Nadam se da ćeš uskoro imati pravu školsku trudnoću...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ester, ta krvaruckanja su najgora. Ja i dan danas imam noćne more od svakog vida krvarenja. Svako malo sam trčala na WC provjeravati. Što je najgore, uopće mi se to krvarenje s danima nije povećavalo, već je pred kraj gotovo i prestajalo; ja sam svaki dan imala mučnine; čak sam i povraćala (čemu inače stvarno nisam bila sklona kroz život); spavala sam po cijele dane; da bi na kraju došla na pregled; dr. mi je već počela pisati trudničku knjižicu, kad ono nakon UZV - nije kucalo. Stvarno nisam mogla vjerovati.
    Želim ti reći da sam ja non - stop bila dosadna i svako malo išla na preglede, sve je bilo savršeno, kad eto vidiš na kraju ...
    Uopće se nemoj ustručavati otići kod ginekologa. Radi se o tebi i o tvojoj bebici i svak' bi za sebe učinio ono što je u njegovoj moći.
    Želim ti svu sreću svijeta! DRŽ' SE!

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Draga Bramasole,
    kod mene i dalje ista situacija. Krvarenje ili smeđi iscjedak, umor, mučnina...a stalno se pitaš je li gotovo ili će sve izaći na dobro. Pitala sam ginekologinju da dodjem kod nje prije nego li idem kod dr. Djelmiša, ali ona smatra da ni ultrazvučni stalni pregledi nisu dobri. Dogovoreno je slijedeće: ukoliko situacija ostane ovakva ''ni vrit ni mimo'' da idem na ultrazvuk kod dr. Djelmisa jer se svrstavam u problematčne trudnice, a ako stanje postane teže da dođem odmah k njoj. Hvala Ti na podršci, ali moram priznati da sam stalno nervozna i uopće se ne mogu veseliti, kao da ja nisam ja. Nekako sam sva u depri, a tako bih željela da je sve dobro i da nema ovih loših pokazatelja. Ginekologinja kaže da vjerujem da će sve biti dobro, nije da se ne nadam, ali nisam baš ni veliki optimist. Vidjet ćemo... Što ima kod Tebe?
    Posljednje uređivanje od Ester : 29.05.2012. at 12:57

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Ester prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da barem nećeš morati na kiretažu i bez toga je to sve skupa teško. Nadam se da ćeš uskoro imati pravu školsku trudnoću...
    hvala, a tebi zelim da se ta krvuckanja sto prije smire

kad bolje razmislim, ma logicno je da beta ne pada odmah. ipak je druga stvar ako netko ide na kiretazu ili dobije lijekove za brze 'ciscenje' u odnosu na to kad se spontani potpuno prirodno odradjuje, bez lijekova i icega. dok god ima krvi u maternici, tu su i malih ostataka..

sirius, imas ti pravo no kako se ni sad ne vidi nista na UZ, ne vjerujem ni da ce se sto vidjeti i nakon prve menstruacije..

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

pozdrav cure!trebam nečije mišljenje u vezi temperature nakon kiretaže(ivf trudnoče).prošlo je 3,5tj i još ne pada ispod 37.od samog et je varirala od 37 do 37,8. a zadnjih dana eto se vrti nešto preko 37. na kontrolu dr idem tek nakon prve menge,mislim ga pitati o tome ako se ne spusti.znam da nije zabrinjavajuče kad nije jako povišena,al čisto zbog znatiželje me zanima dal ima tko kakva iskustva s time.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav cure!trebam nečije mišljenje u vezi temperature nakon kiretaže(ivf trudnoče).prošlo je 3,5tj i još ne pada ispod 37.od samog et je varirala od 37 do 37,8. a zadnjih dana eto se vrti nešto preko 37. na kontrolu dr idem tek nakon prve menge,mislim ga pitati o tome ako se ne spusti.znam da nije zabrinjavajuče kad nije jako povišena,al čisto zbog znatiželje me zanima dal ima tko kakva iskustva s time.
    i kod mene je tako. no vjerovatno ce biti tako da dok god se beta ne spusti na nulu. tempica vjerovatno ima veze s (jos ) postojecim zutim tijelom.
    sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

žužy ja sam imala temperaturu oko 37,2 i doktor mi je mijenjao antibiotik, kao nije bio dobar onaj koji su mi prepisali u bolnici. nakon toga nisam više imala temp.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ayan, govoris o mjerenju ispod pazuha? ako je tako onda je to zaista bilo previse i vjerovatno je imalo veze s nekim upalnim procesima.

Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •