Ja sam 20 dana od kretaze i osjecam se normalno. Posto sam radila jogu prije trudnoce pitala sam doca kada se mogu vratiti vjezbama , rekao je za 10 dana od kiretaze.
Krvarila sam 12 dana i onda jos malo sukrvaste sluzi. Kiretaza mi je radjena bez anestezije zbog jakog krvarenja i poslije nkakve bolove nisam osjecala. Inace imala sam parcijalnu molu sto je mnogo tezi slucaj od obicne neuspjele trudnoce. Dr mi je savjetovao 6 mjeseci pauze , bas zbog te mole , valjda dok se ne metabolise hormon HCG. Vadila sam ga juce i bio je 177,77. Dalje cu kontrolisati.
Od antibiotika i kapi nisam imala nikakvih tegoba . Valjda je sve to individualno.
Kontrolu UZV sam radila 14 dana nakon zahvata kada je stigao i PHD nalaz. Doc kaze sve je uredno i kontrola za 5 mjesci.
Na posao sam se vratila 5-ti dan. Dobro sam se osjecala , a spontani nije bio lak , bas sam krvarila dosta.
I jos da dodam da je meni 41 pa je vama mladjima valjda jos lakse.
Mnogo toga je i u glavi . Ja sam jednostavno odlucila , ako je vec tako moralo biti , hajde da se sto prije vratim u normalan zivot.
Inace osjecam se preporodjeno jer ta molarna trudnoca ima dosta tegoba koje normalna trudnoca nema. Zbog jako visokih hormona i toksikoze osjecala sam glavobolju, mucninu, slabost da sam cak jednom muzu rekla da mi nije jasno kako se zene nakon prve trudnoce odluce za drugu. Naravno da sam imala molarnu trudnocu saznala sam tek kad je stigao PHD nalaz.