Ja sam jučer bila kod ginekologa i napisao je da traži kariogram za mene i mm-a. Nakon što je pogledao PHD sa prošlog spontanoga (19.8.) rekao je da može biti problem u kariogramu ali prije u spermijima.
Prvi razlog za spontani je bila hidropska degeneracija resica posteljice a drugi put oskudna posteljica.
On misli da je dvaput (2 spontana) jajnu stanicu oplodio spermij loše kvalitete, deformirani (rekao je patološki spermij) i da je zbog toga došlo do spontanog.
Po njegovom bi trebali prvo kariogram i onda nakon toga odvojit spermije koji su najkvalitetniji i staviti u mene (nemam pojma na koji način, samo je rekao da prije kod mene trebao indicirati ovulaciju).
Napominjem da mm nije radio spermogram niti po doktorovom mišljenju nije potreban...
Pa zar ne bih trebala još neke pretrage - tipa pregled hormona, šećera, snimak maternice (da vide jel postoji kakva anomalija)?
Ovo mi sve djeluje kao ono - ajde da mi oplodi najbolji spermij pa će VALJDA bit sve okej...
Ispričavam se ako sam ovo sve nespretno napisala
Zanima da li je još neka od vas imala takav slučaj, sa tim patološkim spermijima?
Naravno ovo su više manja njegova nagađanja i svaki put mi tako stavi bubu u uho i onda ja danima, tjednima razmišljam o tome...