-
Lasica,
Ja imam 26 god.
Prvi spontani u 6 tj + 6 dana - srce kucalo, ali sam počela već krvariti u 5 + 6, plod se vec tad prestao razvijati - kiretaža.
Drugi put u 9 tt - sve je bilo normalno do 7 tj, u 7 tj počeo smeđi iscjedak, isla na uzv, srce kuca i sve - i u 9 tj nema više srca, plod prestao s razvojem u 7 tj po uzv- obavljena prva kiretaža, pa nakon 8 dana jakoooo, ali jakoo prokrvarila - obavljena druga kiretaža, pretpostavljali su na ostatak posteljice...:/
Svi nalazi su mi gotovi, osim kariograma nas, MM i mene, to se dugo ceka.
Jedino sto mi nije u redu su testovi trombofilije i slabo pozitivna antikardiolipinska antitijela.
Znači imam slabe mutacije MTHFR I PAI 1 HETEROZIGOT koje u pravilu tek kasnije mogu utjecati na smrt ploda, spontani ali uocena je povezanost između ranih spontanih ( u ranim tjednima ) i tih slabih mutacija.
Najvjerojatnije cu slijed.put dobiti Heparin, injekcije koje si svaki dan dajem, za razrijeđivanje krvi.
Te mutacije mogu znaciti da radi " guste " krvi hranjive tvari ne mogu doći do ploda i plod odumire.
Isto tako stvaraju se ugrusci koji kasnije zacepe dovod hranjivih tvari i isto se događa spontani. Više ni sama ne znam.
Svaka osoba je drukcija, nekome to može biti okidač, a nekome ne.
Važno je barem pretpostaviti koji bi uzrok mogao biti, a ne da se to ponovno dogodi.
Iz kojeg si grada??
Najbolje da sto prije uzmeš sve uputnice, morati ces ici na par mjesta ali nije to tako puno, da sto prije saznaš.
A što se tiče ljudi koji ti govore da se ne uzrujavaš i sve to, kao mlada si, doći će beba, bla, bla, ne budi tužna i takve stvari....to ti mogu reći samo oni koji nemaju pojma kakav je to osjecaj...i koji to nisu doživjeli. Naravno da bi gore bilo da se to dogodilo kasnije, i vjerujem da ima i gorih stvari, ali i ovo je neprocjenjiv gubitak, i to DVA puta. mislim naravno da je vazno da se živciraš i da misliš / mislimo pozitivno da će sve ok biti idući put...ali teško je :/
Ja znam za sebe, da nikad to necu zaboraviti i nikad necu preboliti. Od prvog spontanog je prošlo više od2 god, i svaki put kad se sjetim, suze mi idu...uopće ne pricam o tome ni sa kime jer mi je i dalje prebolno. A sad ovaj drugi put, da ne pricam. Iako sam bila pripremljena i na najgore:/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma