-
drage moje...
ja se tek sada nekako spuštam na zemlju iz nekih svojih razmišljanja i tuge nakon 4 mjeseca od druge kiretaže... opet sam ja našla veselja u životu i puno prije, samo, sada sam shvatila napokon da se pretrage moraju obaviti i nema druge... mada bih na sve zažmirila, pa opet glavom kroz zid, u treću trudnoću.. ali se ipak bojim...
naručila sam se bila za pregled napokon u petak, ali stiže menga, pa sam odgodila za 16.04.. idem u polikliniku vili kod dr. ujević.
moja soc.gin. je otišla na merkur raditi, a sada je još uvijek natječaj za novog dr-a, pa ne znam kako ću uputnice iznabavljati... izgleda da će doći neki arapi, a kod njih mi se ne da. al trebat će mi uputnice za sve živo, pa ću se morati kod nekoga prebaciti..
na pregledu ću sada dr pitati što sve treba, mada je dr.ujević rekla da ona šalje svoje tek nakon trećeg spontanog... ali ja ću inzisirati ako će biti potrebno... za sada znam da se rade sljedeće pretrage
OBRADA PONAVLJAJUĆIH SPONTANIH POBAČAJA
1.) OGTT -Dispanzer za dijabetes
2.) TSH, PRL, Testosteron, FSH, LH od 2. do 5. dana ciklusa
3.) Antikardiolipinska antitijela, LAC, antitrombin III, HbA1C
4.) TORCH, Parvo B19, EBV, varicella virus
5.) Cervikalni brisevi na: Klamidiju T., Ureaplazmu U., Mikoplazma H., Aerobe, Anaerobe i Gljivice
6.) Kariogram oboje supružnika
7.) HLA tipizacija oboje supružnika
8.) PAI-1, ACE, MTHFR, faktor V (Leiden), faktorII
9.)Spermioogram 10.) Papa test
pa koliko to sve u prosjeku traje, imate kakvih preporuka??? hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma