Drage moje
sada ću vas malo udaviti, jer imam potrebu to podijeliti s vama
Evo, ja jučer odradila svoj dugo očekivani pregled kod ginekologice.
Bila sam tako nervozna kada sam išla, ni sama ne znam zašto... Očito radi svih prethodnih uzv-a i čuda kada mi se trudnoća nije odvijala kako treba....
Ali, izašla sam sa smješkom na licu, jer je doktorica predobra, predraga ... Baš me nekako utješila... U ordinaciji je bilo i smijeha i plača... Uglavnom, ona je uvjerena da je do moja dva spontana došlo, eto, zato što sam baš te nesreće da mi se desilo da prve dvije trudnoće mi tako završe, i da je ona uvjerena da će biti sve OK sljedeći put... Bila je baš nekako optimistična i podigla me. Naravno, realana je ona. Nažalost, i tu na forumu ima žena koje su doživjele i više od tri, a da se ni razlog nije našao. Al sama je rekla, da očito ima razloga (osim ekonomske računice ) da se habitualnim pobačajima smatra nakon tri pobačaja.
Ja sam joj došla sa spiskom svojih pretraga, rekla je ona meni, da mogu ja napraviti sve pretrage s liste ako želim, ali da mi ona preporuča da napravim TSH, prolaktin LAC i ACL (eventualno kariogram)... i ponoviti to trudnoći jer postoji mogućnost da sada budu negativne, a kasnije pozitivne(lac i acl)).
Iskreno, čak mi je laknulo malo da ne trebam sve sve raditi, jer sam shvatila koliko me to sve opterećuje, iako sam bila rekla da ću inzistirati.
I shvatila sam da sam ipak malo spremnija, ako ne daj Bože, bude bilo i treći put loše, nego što sam bila drugi put, jer su me svi uvjeravali da je prva T najnormalnije da se završi spontanim, a druga da će biti OK... Pa sam mislila da ću i ja biti te sreće.... :/
Tako da moram biti ja i spremna na sve. I probat ću to sve onda uzeti sa zadrškom.
Dr mi je rekla da jedva čeka moju trudnoću treću, da se odmah javim i da ćemo sve zajedno.

Što se tiče pregelda, uzela mi je papu, a našla je i prokletu candidu naravno, i beštiju gardnerellu, pa sam dobila terapiju... Tako da se ovaj mjesec liječim, naprvait ću te pretrage+TORCH a i trebala bi cervikalne briseve, premda su mi bili sterilni sada pred drugu trudnoću.

Rekla mi je da možemo odmah na bebu , ja rekla da ne onda još ovaj mjesec, kada se liječim i moramo spavati sa kondom, ili bolje nikako onda je i ona skužila, pa se smijala.

Tako da lagano krećem....

oprostite na ovako duuuuugom postu