Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: jeste li mijenjali ime???

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno jeste li mijenjali ime???

zanima me da li ste svojoj djeci mijenjali ime ili ste zadržali već odabrano??
    I koliko su djeca bila stara kad su došla k vama?

Mi smo Limaču ostavili ime iz razloga što je bio dovoljno velik (2,5) da zna da je to njegovo ime i na njega se odazivao.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jesam. Imala je 5 mjeseci. Danas kaže(11 god) da moje odabrano ime govori o njoj više od bilo čega (u prijevodu ime znači donijeli je anđeli).
    Ali vjerujem da je dijete bilo starije, da bih ostavila ime.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Unaprijed smo odlučili da nećemo mijenjati ime, a za slučaj da bude neko nama baš neprihvatljivo razmišljali smo o mogućnosti dodavanja još jednoga. Ali to se nije dogodilo.
    Ostavili smo ime koje mu je dala biološka majka, a izabrala je ime koje me ostavlja u uvjerenju da ga je na svijet donijela s ljubavlju.
    U vrijeme dok smo mislili da ćemo imati biološku djecu to se ime nije nalazilo na našem popisu. Ali sad smo presretni da imamo sina baš takvog imena i ne možemo zamisliti da se zove drukčije, kao što na njegovom mjestu ne možemo zamisliti neku drugu osobu.

Mi to ime jako volimo.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo svom sinu promjenili ime, dali smo mu ono kako smo uvijek željeli da nam se sin zove. Imao je 8 mj. a da je bio starije sigurno mu nebi mjenjali ime

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da smo već raspravljali na tu temu i zaključili da nije dobro mijenjati ako dijete već prepoznaje svoje ime, osobito ne starijem djetetu koje bi moglo to shvatiti kao neprihvaćanje njegova identiteta i prošlosti s kojom "u paketu" dolazi.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Iako je naša mrvica došla k nama kao šestomjesećna beba i nije se odazivala na svoje ime (koje joj je udomiteljica dala), ostavili smo joj to ime i sada što ga češće upotrebljavamo, svakim danom nam je sve ljepše....i baš joj paše.... ...iako je dosta rijetko ime....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nismo promijenili imena djeci.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nismo mijenjali, tj. jesmo.
    Ona je imala dva imena i kombinacija nam nikako nije "sjedala u uho", tako da smo drugo ime odlučili izostaviti.
    Baš sam nedavno komentirala da joj ime savršeno pristaje - moja mala pobjednica

Gost

Početno

Ako se i ja smijem pridružiti ovom pitanju.
    Kako još uvijek ganjamo papire za posvojenje a najviše nas koči ministarstvo rekli su oko 7 dana za potvrdu, tako da ćemo malo počekati dok on dođe doma.-
    Inače ima 4g 10mj i nečemo mu mijenjati ime .

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Za koju to potvrdu treba 7 dana?

Gost

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Za uvjerenje da nismo lišeni roditeljske skrbi,(ministarstvo pravosuđa Zagreb) i rekla mi je da to naviše dugo traje zbog skupljanja potpisa (koga, čega , zašto)nemam pojma :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:? :? pa mi smo tu potvrdu dobili isti dan!!!! U Samoboru! :?

Gost

Početno

Ja danas zvala i tako su mi rekli

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To su i nama htjeli zakomplicirati.
    Mislim da je nekad tu potvrdu davalo ministarstvo (pa je naš CZSS koji dugo nije imao posvojenje to tražio). Ispalo je da tu potvrdu možeš dobiti na svom CZSS koji ti vodi obradu.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj kbegicsi prvotno napisa
    Za uvjerenje da nismo lišeni roditeljske skrbi,(ministarstvo pravosuđa Zagreb) i rekla mi je da to naviše dugo traje zbog skupljanja potpisa (koga, čega , zašto)nemam pojma :?
    I mi smo je dobili isti dan, u CZSS-u.

Gost

Početno

Ma ne mogu jer su svi na bolovanju (zvala ja njih), cijeli CZSS ima gripu , pa zato moramo ovako .

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    To su i nama htjeli zakomplicirati.
    Ispalo je da tu potvrdu možeš dobiti na svom CZSS koji ti vodi obradu.
    Sad više ne ( barem je tako bilo prije par mjeseci, nama su inzistirali na Ministarstvu), ali gospođa koja to izdaje je bila više nego ljubazna i izdala nam povrdu isti dan, odnosno direktno je faksirala i poslala poštom u Centar koji nam je tražio .

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da smo već raspravljali na tu temu i zaključili da nije dobro mijenjati ako dijete već prepoznaje svoje ime, osobito ne starijem djetetu koje bi moglo to shvatiti kao neprihvaćanje njegova identiteta i prošlosti s kojom "u paketu" dolazi.
    ne gledam na to kao na ne prihvaćanje identiteta, ali ukusi su razlićiti, a ime je za cijeli život, i mislim da ako nekome ime ne sjedne u uho ako ga promjeni to nije ne prihvaćanje prošlosti . Nama se ime svidjelo, inaće bi ga sigurno promjenili

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije važno kako ti na to gledaš, već kako će na to gledati dijete.
    Ono to može doživjeti kao problem i odbacivanje, bez obzira na objašnjenja roditelja da im je Marica bilo ljepše nego Milica.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Metvica prvotno napisa
    Ono to može doživjeti kao problem i odbacivanje, bez obzira na objašnjenja roditelja da im je Marica bilo ljepše nego Milica.
    ja na to gledam iz druge perspektive i zaista to ne vidim kao odbacivanje, a ni problem. Znaći li to da je svaki posvojitelj koji je promjenio ime (iz nekog svog razloga) prouzročio problem??? :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj i ja ću biti tata prvotno napisa
    Citiraj Metvica prvotno napisa
    ja na to gledam iz druge perspektive i zaista to ne vidim kao odbacivanje, a ni problem. Znaći li to da je svaki posvojitelj koji je promjenio ime (iz nekog svog razloga) prouzročio problem??? :?
    Potpisujem tatu.

Mi smo svom sinu promijenili ime. Ono koje je dobio na rođenju dali smo mu na krštenju, tako da ga ipak nosi sa sobom.

Zašto smo se odlučili za promjenu? Zato što su svi podaci vezani za posvojenje tajni, pa tako i prvo ime posvojenog djeteta. Hrvatska je mala zemlja.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi našoj djevojčici nismo mjenjali ime, došla je kod nas s imenom i svojim identitetom iako je imala samo 3 mjeseca, i mi smo je prihvatili kao takvu. Pomisao da joj mjenjam ime mi se činila prečudna, zato što mislim da je to ipak dijete i slušala je to ime kako joj govore, a da ga ja mijenjam samo zato što sam joj postala roditelj mi je bez veze...Naravno, to je samo moje mišljenje...i uvažavam ona koja su dijametralno suprotna od moga..

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo promijenili ime djevojčici, došla je k nama s 2 godine. Dali smo joj ime koje smo jako željeli. Sad je već prošla godina i pol kako je kod nas i nemamo po tom pitanju nikakvih problema, mala nema nikakvih sjećanja na staro ime i uredno se služi imenom koje smo joj mi dali.
    Papirologija kod posvojenja je također jedan dio od ružnih iskustava koje smo morali proći. Bilo je puno kompliciranja, nerazumjevanja i bahatosti od strane službenika koji izdaju raznu dokumentaciju. Tu smo se i mi puno naživcirali i puno vremena izgubili. To su gorka iskustva koja nastojimo što prije zaboraviti. Teško mi je samo vidjeti da i nakonon godinu i pol tu nerma promjena i da je to i dalje koma živa.... :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imao je cetiri godine, naravno da mu nismo mijenjali ime. Skroz je neobicno, spanjolsko, nitko ne pogodi je li musko ili zensko, ali nama je prekrasno. Osim toga, mama mu ga je dala, pretpostavljam da joj je nesto znacilo pa smo ga ostavili i u znak postovanja prema zeni koja nam je rodila sina.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Limačici smo promjenili ime ........ ........s opravdanim razlogom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •