Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Ima mlijeka, nema mlijeka???

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Ima mlijeka, nema mlijeka???

Molim Vas za savjet ili pomoć ako je moguće.Naime sinoć sam normalno podojila bebu u 19 h(beba ima 2 mjeseca), kada sam je htjela podojiti u 22 h prije spavanja, mlijeka više nije bilo.Izdajalicom sam uspjela izvući doslovno 2 kapi.Nakon toga sam stavljala tople obloge i probala ponovno i uspjela sam nešto malo izdojiti.Po noći je tražila jesti i stavila sam je na cicu i pojela je.Jutros opet ista priča nema mlijeka, u biti nešto malo.Recite mi da li se radi o nestajanju mlijeka ili još postoji mogućnost da nastavim normalno dojiti.Cice mi nisu niti tvrde niti pune.Unaprijed hvala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako dojiš?
    na kojem razmaku?
    daješ: dudu, čaj, vodu?
    koliko dnevnih podoja imate?

normalno je da sise omekšaju kad se uspostavi odnos ponude i potražnje, tj. kad se beba i sise uhodaju

sa 6. tjedana bi trebao biti skok u razvoju, ima točno 8 tjedana?

neke mame imaju trenutnu smanjenje količine mlijeka dan-dva prije menstruacije, kad dođe mega mlijeko se normalizira

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kako dojiš?
    na kojem razmaku?
    daješ: dudu, čaj, vodu?
    koliko dnevnih podoja imate?

normalno je da sise omekšaju kad se uspostavi odnos ponude i potražnje, tj. kad se beba i sise uhodaju

sa 6. tjedana bi trebao biti skok u razvoju, ima točno 8 tjedana?

neke mame imaju trenutnu smanjenje količine mlijeka dan-dva prije menstruacije, kad dođe mega mlijeko se normalizira
    imat će prekosutra osam tjedana.
    dojim u razmaku od 2-2,5 h.
    dajem dudu u rijetkim situacijama, čaj nekada, vodu također.
    za dnevne podoje neznam točno(ovo piše tata) jer je mama kući i nema internet.ali nije mi jasno da odjednom nema ničega.

Sinoć probali dati bebiml 1 ali bezuspješno, neželi to jesti

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

svaki put kad beba popije čaj ili vodu toliko manje mlijeka će se stvarati
    koliko ml toga popije preko dana?

mlijeka ima, samo je u pitanju koliko ima, mlijeko se ne može telportirati iz sisa, ne može: puf! hudini đir nestanka

može se desiti da dođe do blokade opuštanja mlijeka tj, ono je unutra ali neće van, jer hormon koji izaziva otpuštanje mlijeka iz kanaliča je osjetljiv na adrealin tj. stres , uzrujanost, onda mlijeko neće van
    jedini lijek je : opuštanje, pozitivne misli i mlijeko će krenuti

meni se znalo desiti da se mlijeko zablokira jer bi me moji iznervirali i ja bih dala, sisu nervirala se oko onog šta je bilo, pa kad bi mala počela protestirati jer mlijeko ne ide, skulirala bih se mislila o moru, suncu, lijepom cvijeću i mlijeko bi krenulo (čula bih gutanje)

osim toga: čaj ili voda ispiru zaštitni sloj od majčinog mlijeka u bebinom želudcu, taj sloj štiti bebu od alergija

ako dajete čaj sa šečerom onda trebate znati i to da šečer troši kalcij iz bebe (da bi se mogao razgraditi) a za uzvrat daje samo prazne kalorije, kalcij je bitniji , za čvrste kosti i zube

bilo bi dobro da poslije 15h, vaša žena nazove SOS telefon i uživo popriča sa savjetnicom za dojenje

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    svaki put kad beba popije čaj ili vodu toliko manje mlijeka će se stvarati
    koliko ml toga popije preko dana?

mlijeka ima, samo je u pitanju koliko ima, mlijeko se ne može telportirati iz sisa, ne može: puf! hudini đir nestanka

može se desiti da dođe do blokade opuštanja mlijeka tj, ono je unutra ali neće van, jer hormon koji izaziva otpuštanje mlijeka iz kanaliča je osjetljiv na adrealin tj. stres , uzrujanost, onda mlijeko neće van
    jedini lijek je : opuštanje, pozitivne misli i mlijeko će krenuti

meni se znalo desiti da se mlijeko zablokira jer bi me moji iznervirali i ja bih dala, sisu nervirala se oko onog šta je bilo, pa kad bi mala počela protestirati jer mlijeko ne ide, skulirala bih se mislila o moru, suncu, lijepom cvijeću i mlijeko bi krenulo (čula bih gutanje)

osim toga: čaj ili voda ispiru zaštitni sloj od majčinog mlijeka u bebinom želudcu, taj sloj štiti bebu od alergija

ako dajete čaj sa šečerom onda trebate znati i to da šečer troši kalcij iz bebe (da bi se mogao razgraditi) a za uzvrat daje samo prazne kalorije, kalcij je bitniji , za čvrste kosti i zube

bilo bi dobro da poslije 15h, vaša žena nazove SOS telefon i uživo popriča sa savjetnicom za dojenje
    Hvala puno na ovolikim informacijama.Vrlo ste ljubazni.može samo broj sos telefona.

pozdrav

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a ima i još jedna stvar....neka se mama ne zabrinjava što ne može izdojiti mlijeka. A. isključivo cica već 5 mjeseci (znači, ne dajm mu niti vodu, niti čaj, ništa osim m.mlijeka) i ja sam jednom JEDVA izdojila 30ml (a da ne bi bilo zabune, tu količinu sam izdajala od 19h jedan dan do 14h idući dan, uvijek nakon podoja jer između podoja nije bilo NIKAKVE šanse za izdajanje). I, bez obzira ne to što se ne mogu izdajati, A. svaki mjesec je dobio 1kg (ovo pišem samo kao primjer da je moguće da beba napreduje i bez obzira što mama ne može izdojiti puno mlijeka jer mogućnost izdajanja ili neizdajanja nije nikakav pokazatelj količine mlijeka).
    Dakle, bilo bi dobro: izbaciti sve tekućine osim majčinog mlijeka i stavljati bebu da sisa češće. Češće sisanje šalje mozgu impulse da treba proizvoditi više mlijeka.
    Drž'te se! I pohvale tati na potpori za dojenje.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

SOS telefon za dojenje:
    01 61 77 520
    091 22 77 220

a evo i link: http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=61

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke