Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: što s lijekovima kojima nije istekao rok trajanja?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno što s lijekovima kojima nije istekao rok trajanja?

Nisam baš znala kako formulirati naslov.... :/

mislim na one "lijekove" sirupe, masti, kreme, kapi i sl. što se izdaju na recept....

Jučer sam "čistila" Martinu kućnu "medicinsku" košaricu.... između ostalog izdvojila sam iz nje:
    - masti za oči i to 1 Byvacin, 2 Tobrexa i 1 maxitrol.... sve 4 tube skoro pune rok ističe u 2009., 1 tobrex nije niti otvoren...
    - kapi za oči tobrex neotvorene
    - 2 bočice Bisolvon kapi skoro pune, (ni ne sjećam se za što smo ih ono bili uzimali)

obično sam takve stvari ostavljala, ako bi imale dugi rok trajanja.... ako bi recimo slijedeći put kad bi M. bila bolesna dr. pripisao isti sirup/kapi/mast.... znala bih napomenuti da imam doma od prošlog puta, pa bi koristili taj.... s vremenom se toga nakupilo.... dijete fala bogu dugo nije bolovalo....
    Pa sve gledam i ne znam što da radim s tim...
    Pa mi palo napamet što vi radite s tim?
    jel bacate odmah nakon primjene, čuvate,

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: što s lijekovima kojima nije istekao rok trajanja?

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    jel bacate odmah nakon primjene, čuvate,
    ode mi misao i post, al valjda ste skužili poantu

Ako ih se rješavate odmah, jel ih bacate u smeće ili postoji neka vrsta reciklaže (netko je jednom spominjao za antibiotike da nosi na recikliranje u apoteku)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bacam sve čemu u uputama piše da se koriste u roku npr. 7 ili 30 dana od otvaranja (kao što je npr. slučaj s tobrexom)
    ma zapravo kad bolje razmislim - sve bacim, i dječje i naše.
    držim samo sredstva za snižavanje temperature, sredstva protiv bolova, pastile za grlo i kreme protiv gljivica (znači, lijekove koje dosta često koristimo pa ne stoje dugo)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vidim razloga da bacaš neotvoreno u roku
    masti koje su otvorene, a u roku su ne moraš mazati u oko (mada je to radim ), ali možeš namazati na kožu, npr. neku ogrebotinu koja bi se mogla inficirati
    ono čemu je prošao rok treba odnjeti svom liječniku ili u ljekarnu jer se ljekovi ne smiju bacati u smeće

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja bacim u smeće ono čemu je istekao rok ili se ne smije upotrebljavati kad istekne određeno vrijeme nakon otvaranja.
    Imaju li liječnici i ljekarnici obvezu preuzeti takve lijekove?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Skoro u svakoj ljekarni postoji spremnik za odaganje starih lijekova (nešto slično onome za baterije).
    Ne bacajte ih u smeće!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Skoro u svakoj ljekarni postoji spremnik za odaganje starih lijekova (nešto slično onome za baterije).
    Ne bacajte ih u smeće!
    potpis - nikad ne bacam stare lijekove u smeće, odnesem ih u apoteku preko puta i tamo bacim u spremnik.

jedina iznimka su sirupi tipa lupocet za snižavanje temperature koje kad skužim da im je rok trajanja još mjesec-dva odnesem pedijatrici, oni toga potroše dnevno barem bočicu.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    masti koje su otvorene, a u roku su ne moraš mazati u oko (mada je to radim ), ali možeš namazati na kožu, npr. neku ogrebotinu koja bi se mogla inficirati
    za ovo sam i ja čula, ali nisam bila sigurna je li točno.... tj. da mast za oči ima višenamjensko djelovanje

jedina iznimka su sirupi tipa lupocet za snižavanje temperature koje kad skužim da im je rok trajanja još mjesec-dva odnesem pedijatrici, oni toga potroše dnevno barem bočicu.
    ovo je dobra ideja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •