-
Pregledi i sta ocekivati?
Iduce sedmice idem na ultrazvuk, onda razgovor sa doktoricom i koliko sam skontala na razgovor o porodicnoj historiji i sl. To mi je prvi pregled i razgovor s doktoricom. Zanima me sta ocekivati od takivih pregleda, sta se mjeri, testira, gleda i sl.? Posto sam rh- grupa kakvi ce moji pregledi biti i koliko cesti? Ako moze kakav savjet ili komentar bila bih zahvalna. Iduce sedmice cu biti trudna ako Bog da 9+4 ako zatreba informacija
-
-
-
Prvi pregled
rutina se razlikuje od doktora do doktora... ali trebala bi proći otprilike:
- Utvrđivanje trudnoće: datum zadnje menstruacije (da izračuna EDD), ginekološki pregled, pregled UZV, naručivanje nalaza krvi i urina te naručivanje izrade krvne grupe
- Povijest bolesti tebe i tvoje obitelji: pitati će te o tvojoj eventualnoj povijesti bolesti (kronične bolesti, alergije, osjetljivost na lijekove i sl), o tome jesi li nedavno uzimala kakve dodatke prehrani ili lijekove i sl. Zatim o tvojoj obitelji - kronične boelsti, problemi u trudnoći po ženskoj liniji...)
- Mjerenje krvnog tlaka
- Upisivanje težine i visine
Pripremi se za razgovor na način da popričaš sa roditeljima i suprugom o eventualnim nasljednim bolestima. Isto tako pripremi sva moguća pitanja što te zanima i napiši si na papirić... što te već zanima... (dodaci prehrani, dozvole i zabrane i sl.)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma