Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Pregledi i sta ocekivati?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Pregledi i sta ocekivati?

Iduce sedmice idem na ultrazvuk, onda razgovor sa doktoricom i koliko sam skontala na razgovor o porodicnoj historiji i sl. To mi je prvi pregled i razgovor s doktoricom. Zanima me sta ocekivati od takivih pregleda, sta se mjeri, testira, gleda i sl.? Posto sam rh- grupa kakvi ce moji pregledi biti i koliko cesti? Ako moze kakav savjet ili komentar bila bih zahvalna. Iduce sedmice cu biti trudna ako Bog da 9+4 ako zatreba informacija

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

na prvom pregledu dr postavlja pitanja o nasljednim obiteljskim bolestima,da li si ti kada ozbiljnije bolovala,kada je bila prva mg,mjeri tlak,težinu,visinu,na ultrazvuku samo pogleda da li je buduća bebica na dobrom mjestu(u maternici) jer je još uvijek samo točkica dobit ćeš uputnicu za vađenje krvi i određivanje krvne grupe i rh faktora (neka te ne zabrinjava negativni ako je prva trudnoća) i testiranje urina(urinokultura)!
    mislim da sam sve napisala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super link o pregledima u trudnoći:

http://www.poliklinika-harni.hr/teme..._pretrage1.asp

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Prvi pregled

rutina se razlikuje od doktora do doktora... ali trebala bi proći otprilike:

- Utvrđivanje trudnoće: datum zadnje menstruacije (da izračuna EDD), ginekološki pregled, pregled UZV, naručivanje nalaza krvi i urina te naručivanje izrade krvne grupe
    - Povijest bolesti tebe i tvoje obitelji: pitati će te o tvojoj eventualnoj povijesti bolesti (kronične bolesti, alergije, osjetljivost na lijekove i sl), o tome jesi li nedavno uzimala kakve dodatke prehrani ili lijekove i sl. Zatim o tvojoj obitelji - kronične boelsti, problemi u trudnoći po ženskoj liniji...)
    - Mjerenje krvnog tlaka
    - Upisivanje težine i visine

Pripremi se za razgovor na način da popričaš sa roditeljima i suprugom o eventualnim nasljednim bolestima. Isto tako pripremi sva moguća pitanja što te zanima i napiši si na papirić... što te već zanima... (dodaci prehrani, dozvole i zabrane i sl.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •