Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: instant vocni caj

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno instant vocni caj

Pozdrav svima! Koliko je dobar vocni ****- ov caj? Moj bebac pije iskljucivo vocni caj, vodu bas i ne voli, a sokice pije samo ako mu ja iscjedim. Inace, ima 8 mjeseci, popije dnevno oko 200 - 250 ml tecnosti (ne racunajuci mlijeko naravno)...

ms. ivy editirala

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pogledaj mu sastav
    sumnjam da je bez secera

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja mislim isto da ima šećera u sebi, karlo je to pio samo u iznimnim situacijama kad nije imao stolicu pa bi mu dala malo soka od šljive a inače pije samo vodu

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nema šećera al ima glukozu.
    Za one bebe koje ne žele ništa drugo ja bi prva polegla i H čaju. (B****** čaj je zaslađen.)
    Glukoza je jednostavni šećer koji daje kratku energiju i brzo se nalazi u krvi.

Moja Jana ima 10 mjeseci i tek sad želi vodu. Zamisli, i to samo iz male bočice Jane.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Glukoza je od pšeničnog slada. Malo je kvalitetniji od šećera. Nije da sam luda za tim al...
    Super bi bilo da sadrže ječmeni ili rižin slad.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma da je ne znam ti kakav, davanje instant čaja osmomjesečnom djetetu - jednostavno ne valja.
    čemu to služi?
    daš vodu.
    neće?
    nije žedno.
    jer otkud malo dijete uopće zna za slatki okus čaja, ako ga mi na to nismo "navadili"?

do godine dana nikakav šećer osim onoga koji je sastavni dio namirnica.
    poslije godinu dana... možda...

instant čajevi - nikada.
    da je čaj trebao rasti u granulicama sa šećerom, valjda bi se i priroda za to pobrinula.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Što je s djecom koja ne doje? Moje cure nisu.
    Kakaju brabonjke. I pate se. Adaptirano je koma za stolicu.

Mojima se voda nije svidjela. Pa sam kuhala i pravu kamilicu.

Osim toga, moram priznati da sam se borila s tim čajem jer znaš Apri da sam za hranu luda...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Moja Jana ima 10 mjeseci i tek sad želi vodu. Zamisli, i to samo iz male bočice Jane.
    tako je i kod nas bilo!

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A što fali čajevima u rinfuzi ili u filter vrećicama? Mislim, ako dijete baš odbija vodu. Pa ima prefinih voćnih čajeva od komadića voća, a kamilica i ciciban su sami po sebi slatkasti. Ili skuhati neko voće, pa nek popapa voćku, a kasnije može popiti vodu u kojoj se kuhalo.
    Moja skoro dvogodišnjakinja još uvijek pije čajeve bez šećera kad joj ih ja kuham, jer i ja takav pijem. Eventualno kod bake popije blago, ali stvarno blago zaslađen, jer moji tako pripremaju čaj za sebe.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni se uopće ne sviđa ideja da se žeđ taži sokom ili čajem, ma kakvi bili. povremeno i za veću djecu, ok. ali glavna tekućina bi ipak trebala biti voda.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Što je s djecom koja ne doje? Moje cure nisu.
    Kakaju brabonjke. I pate se. Adaptirano je koma za stolicu.

Mojima se voda nije svidjela. Pa sam kuhala i pravu kamilicu.

Osim toga, moram priznati da sam se borila s tim čajem jer znaš Apri da sam za hranu luda...
    skuhati suhe šljive, marelice... voće bilo kakvo koje će "otpustiti" svoj šećer.
    moje dijete nikako nije prihvaćalo vodu, ali nisam davala ništa drugo.
    ne zato što sam tada znala kako je to nešto loše, nego mi nije palo na pamet djetetu dati čaj ili nešto.
    ni sok.
    a kakala je jednom u 10 dana.
    i dan danas, jednom tjedno :/

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Apri

Suho voće uvodi se tek nakon 8 mjeseca. O kuhanim sokovima moglo bi se isto raspravljati. Najbolje piće je voda. Ali kad je praksa u pitanju, to je često druga priča.
    Osim toga ja sam u deficitu s vremenom, stvarno mi je instant nekad najbolje rješenje. Čaj iz filter vrećice moraju biti topli i svježi. A baš ih moja Jana ne pije po narudžbi.

Tvoje djete je dojeno a to je velika razlika. Ono je žeđ utaživalo na cici.

A osim toga ako mama doji i jede čokoladu sa šećerom, jede je i dijete, zar ne? Šećer je tu.

A kakanje u tjedan dana se tolerira, al nipošto nije ok. Crijeva bi se trebala prazniti nakon svakog obroka (većeg), ali zbok prehrane, stresa i ostalog to nije uvijek tako. (Ne govorim za dojene bebe).
    Al to nije tema.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali kuhana jabuka i kuhana kruška... odmah od početka dohrane.

ja znam da je moje dijete utaživalo žeđ dojenjem, ali meni je to ko ono kad ja njoj ne dam jesti ništa drugo osim onoga što je za taj dan skuhano.
    ne dam i gotovo!
    onda ipak jede.
    jer ogladni.
    tako bi i dijete popilo vodu jer je ožednjelo i jer ne zna da postoji slatki čaj.

a što se šećera i dojenja tiče... nije princip dojenja baš takav
    nije moje mlijeko bilo ništa slađe od nečijega tko ne jede slatkiše...

Ali, ovo je jedna od tema u kojoj vjerojatno ni ne možemo postići jednoznačan dogovor: ja ću uvijek tvrditi kako sokovi i zaslađeni čajevi ne valjaju.
    Jednako kao i čokolino, naprimjer.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam dijete bespotrebno navukla na cajeve. S drugim mi nece past napamet jer je stvarno, ali stvarno bespotrebno.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ali, ovo je jedna od tema u kojoj vjerojatno ni ne možemo postići jednoznačan dogovor: ja ću uvijek tvrditi kako sokovi i zaslađeni čajevi ne valjaju.
    Jednako kao i čokolino, naprimjer.
    Apsolutno.
    NIsam ja to ni rekla. Ja samo kažem da sam nekad razoružana kad je praksa u pitanju.

Moja frendica ima bebu koja neće uopće piti i kad je bila prehlađena s temperaturom dr. joj je savjetovala što više tekućine jer je malena dobila i febrilne konvulzija. A ona si je kosu mogla počupati kad dijete neće ni kap.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisam ni mislila o slatkoći. Već o tome gdje završi taj šećer na kraju.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Febrilne konvulzije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam ni mislila o slatkoći. Već o tome gdje završi taj šećer na kraju.
    ipak se priroda pobrinula da do bebe dođe samo ono što valja.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A što je s nikotinom?
    Što znači da možeš svaki dan jesti ponfrit i kečap a da ti dijete dobije sve?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, možeš jesti svaki dan pommes frites i kečap.
    nije dobro prvenstveno za tebe; beba uzme ono što valja, ono što joj treba, a tebi što ostane. (a ne ostane ništa, uz takvu prehranu)
    problem jednolične prehrane pri dojenju je, što se bebe tiče, nenavikavanje na različite okuse i kasniji mogući problemi s dohranom.
    ali, mlijeko nije izgubilo na kvaliteti.

kako bi se inače othranila ona silna sirotinja, djeca u Africi, ratna djeca...

Nikotin, alkohol i droge su sasvim druga stvar.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što znači da možeš svaki dan jesti ponfrit i kečap a da ti dijete dobije sve?
    u principu da.
    o tom se već puno puta pričalo.
    isto kao i u trudnoći
    beba će dobiti sve što joj treba. tvoje tijelo će, doduše, propadati, ali beba će dobivati sve potrebno.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja vjerujem da beba dobije najbolje, al ako mama pazi na prehranu ima i od čega. Ne mislim da svi moraju biti makrobiotičari.
    Meso, i povrće osigurat će mnogo.

A koja je kvaliteta mlijeka kod sirotinje, vjerovatno lošija nego kod onih koji to nisu.

Sve što pojedeš gradi svaku tvoju stanicu tijela. I mliječne žlijezdu i pluća i srce... Zato mi ova rečenica prije ima smisla.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

problem jednolične prehrane pri dojenju je, što se bebe tiče, nenavikavanje na različite okuse i kasniji mogući problemi s dohranom.
    Način prehrane kao i tu, utječe na štošta što nam kasnije uvjetuje zdravlje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Upravo zato i govorimo koliko je dojenje praktično.
    A bebin i mamin želudac ne podliježu zakonu spojenih posuda.
    (i, ne, kvaliteta mlijeka majke koja ne jede nije lošija od majke koja jede, ona je uvijek prilaogđena njezinom djetetu, ma kako se ona loše osjećala. uslijed neuhranjenosti, može doći do iscrpljenosti, oboljenja... to može utjecati na sposobnost majke da doji, ali sastav mlijeka je upravo onakav kakav treba biti za to dijete - prilagođen i idealan)

Ali, tema je instant čaj, za ovo drugo se možemo prebaciti na drugi podforum.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi imamo sad problem jer smo ju naučili samo na vodu.
    Kada je bolesna i kad joj skuham kamilicu- čim vidi na nije bijelo-prozirno neće da pije

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    mi imamo sad problem jer smo ju naučili samo na vodu.
    Kada je bolesna i kad joj skuham kamilicu- čim vidi na nije bijelo-prozirno neće da pije
    iskreno, mislim da je to bolja varijanta od one- navucena na sok/caj i ne zeli vodu.

voda je voda. i ne kuzim zasto se djetetu uopce daje caj ili sok?
    ok, ne doji. ali tekucinu pije zbog cega? zedji. dehidracije? pa tu je voda. cemu caj?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moje dijete je tek sa navršene dvije godine počelo piti čaj (rinfuza, nezaslađeni), sokove popije tu i tamo, pazimo da su 100% prirodni i bez šećera.

Instant čajeve i sokove za djecu nije nikada probala, ne vidim svrhu. Isto kao što ne vidim problem u tome da dijete pije isključivo vodu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Moje dijete je tek sa navršene dvije godine počelo piti čaj (rinfuza, nezaslađeni), sokove popije tu i tamo, pazimo da su 100% prirodni i bez šećera.

Instant čajeve i sokove za djecu nije nikada probala, ne vidim svrhu. Isto kao što ne vidim problem u tome da dijete pije isključivo vodu.
    x
    evo L. je igrom slucaja probala 2mj. ranije- sa 22mj. i moram reci da sada, ovako "velika" zna izvoljevati i radje traziti sok i odbijati vodu (a do tada je jedino probala vodu i mm).
    mislim da se potcjenjuje "opasnost" sokova.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ali, tema je instant čaj, za ovo drugo se možemo prebaciti na drugi podforum.
    Si šefice. I o tome sam razmišljala.

Citiraj leonisa prvotno napisa
    voda je voda. i ne kuzim zasto se djetetu uopce daje caj ili sok?
    Je ako je želi piti. To je bio problem kod mojih cura. Davala sam čaj. Nezaslađeni i H čaj i čim su otkrile vodu čaj smo zaboravili.
    Mia je do 5 godine pila jedino vodu. Nadam se da će i Jana tako.

A adap. m. pomaže da stolica bude tvrda. I djete ne dojenjem ne dobiva dovoljno tekućine, pa je treba davati. do 2 dl na dan mojim je curama bilo dosta.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na savjetima cure - evo pokusali smo sa cajem od suhog voca (mix od sljiva, kajsija, ananasa). Nije odusevljen, ali mu uspijem podvaliti nekih 100 ml u par pokusaja. I dalje insistiram na vodi, ali je izgleda naviknut na ovaj slatki okus, pa cak i okrece glavu kad vidi da je u flasici prozirno. Moja greska, sta da radim, pokusacu je ispraviti.

BTW, instant caj za djecu stariju od 6 mj. ipak sadrzi secer.

Hvala za pomoc

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

LeaB, ali ako djetetu uopce ne dajes caj vec vodu, ima li izbor? moze li izabrat nesto za sto ne zna da po stoji?
    ne moze.

Pacco

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    LeaB, ali ako djetetu uopce ne dajes caj vec vodu, ima li izbor? moze li izabrat nesto za sto ne zna da po stoji?
    ne moze.

Pacco
    Nema.
    Al ja sam govorila o zadnjoj opciji.
    A kad smo kod štetnosti na imunitet, prema nekim izvorima meso djeci nije potrebno uopće, jer je teško probavljivo. Bijeli kruh i rafinirane žitarice podižu razinu šećera u krvi i slabe imunitet. MED je isto kao šećer, monosaharid, daje kratkotrajnu energiju i podiže razinu šećera u krvi, salbi imunitet, fruktoza također...
    Ima toga još.

Ne savjetujem čajeve za bebe, no lako je gledati sa strane a ne biti u nečijoj koži.

I daj ajmo na kavu pa da se ipspričamo ko ljudi jer je teško ispravno shvatiti postanje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lea, ode ti...
    govorimo o osmomjesečnoj bebi; kakvo meso, kakve tjestenine, kakav med, kakvi bakrači...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A što je sa vodom u kojoj je kuhana kruška i jabuka? Samo zakipi i ugasim.
    Mi smo se isto mučili sa vodom nekih tri mjeseca, nije uopče htio piti, a ovoga popije nekih 2 dcl na dan.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lea, ode ti...
    govorimo o osmomjesečnoj bebi; kakvo meso, kakve tjestenine, kakav med, kakvi bakrači...
    Pa kao osmomjesečne bebe ne jedu meso?

Nisam ja to navela da jede osmomjesečna beba, nego sam navela stvari za koje se neki kunu da su dobre za ljude pa opet...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E baš zbog bi trebale na kavu pa da se sve smijemo. Vidiš da se ovdje sve pogrešno razumije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •