Cure, šta ste pile u bolnici, dok vam nije krenulo mlijeko i uhodalo se cicanje? Čula sam da bi trebalo izbjegavati sokove, mlijeko i sl. i da je najbolje samo vodu.
Cure, šta ste pile u bolnici, dok vam nije krenulo mlijeko i uhodalo se cicanje? Čula sam da bi trebalo izbjegavati sokove, mlijeko i sl. i da je najbolje samo vodu.
pila sam sve
voda je najbolja jer nećeš nabijati kalorije tj. debljati se![]()
e da za mlijeko je bitno: dojenje na zahtijev,
čim počne se buditi i mrštiti odma sisu u usta , bez prekidanja podoja, neka sisa koliko dugo hoće
ako beba ne doji mlijeko se može povući, zato je rooming jako bitan
nema zabranjenog pica/hrane osim ako je beba alergicna na nesto
Meni je u Petrovoj (sestra koja je samo hodala po sobama i savjetovala o dojenju) rečeno da drugi dan navečer i treči dan ne pijem sokove i čajeve (odnosno bilo što s puno šečera) jer šečer potiče proizvodnju mlijeka a treči dan po porodu nadolazi mlijeko pa da nebude :shock: od mastitisa.
Pila sam samo vodu dok mi se nije izregulirala ponuda i potražnja. Sada pijem sve normalno - kako mi dođe. A iz početka sam stvarno primjetila da bujam od soka.
Što se tiče soka od naranča - to je mit. NatašaM![]()
E da mlijeko se ne preporuča zbog alergije, a i bjelančevine iz kravljeg mlijeka prelaze u tvoje a beba ih teško probavlja. Negdje sam pročitala da bebi treba 2 tjedna da ih izbaci iz svog malog organizma. Dakle mliječni proizvodi - dapače, ali mlijeko ne.
Kaj je ovo stvarno istina?! Ja pijem mlijeko svaki dan (3-4 dcl), pila sam ga i u bolnici. Nisam primjetila da Hani smeta.kahna prvotno napisa
btw. meni je Hana bila dan i noć "prištekana" a mlijeko mi je došlo tek peti dan
Vrlo je popularno majkama savjetovati da piju puno mlijeka. To je savjet koji bismo mogli nazvati “polutočnim“ – bitno je da majka pije puno tekućine, no to ne mora biti mlijeko. Unošenjem dovoljno tekućine majka će osigurati dovoljnu proizvodnju mlijeka i spriječiti vlastitu dehidraciju. Najbolje je ako je ta tekućina voda.
Kravlje mlijeko nije najbolje rješenje iz dva razloga. Prvi je taj da se ono nalazi pri samom vrhu mogućih i jakih alergena, te ga je stoga dobro ili umjereno koristi ili izbjegavati, dok je drugi taj da u sastavu kravljeg mlijeka (koje je namijenjeno drugačijoj mladunčadi) postoje određene vrste bjelančevina koje naš organizam teško probavlja, a koje će kroz majčino mlijeko doći i u probavni sustav djeteta te mu uzrokovati nadutost i plinove (grčeve, kolike) i nepotrebno ga izgnjaviti. Kalcij koji bi majka trebala unijeti u svoj organizam putem mlijeka moguće je nadoknaditi drugom hranom
Evo ovo je s Rodine stranice. Ne znam kako staviti link pa da sama otvoriš, ali uglavnom tu sam to pročitala. Još sam negdje čitala i ono koliko treba bebi da probavi te bjelančevine ali se ne sjećam gdje.
Da, to za grčeve i plinove znam. Ne pijem mlijeko zato jer mi je to netko tako savjetovao nego jednostavno sam tako navikla i prije trudnoće i ne mogu zamisliti npr. nescafe bez mlijeka :/ . Pošto Hani ne smeta ne vidim razloga da ga i dalje ne pijem svakodnevno iako dojim.
Pa naravno da ćeš piti kad joj ne smeta. A i nisu to neke enormne količine. Ništa zabrinjavajuče.
Ja vidiš radije pojedem mliječni namaz ili sirni. Ne mogu zamisliti jutro bez toga.
Ali skrenule smo s teme. ula je pitala što piti a što ne dok ne, prvih dana, dok ne nadođe mlijeko.![]()
Hvala cure![]()
Znači najpametnije u počeku samo vodu, a kasnije sve - ako bebici ne smeta. Bila sam na tečaju, ali o tome nisu niš rekli, a ja zaboravila pitati. A kako vam je to bilo dok još niste dobile mlijeko, a stavljate bebicu na cicu u kojoj nema mlijeka, da li se smiri ako je gladna a mlijeka nema? Ne bih htjela da joj u bolnici daju adaptirano "a trpim strašne savjete".
Btw ne znam kako ću bez mlijeka, jer sam sad u trudnoći luda za njim! Jutro ne mogu početi bez pola litre kakaa (bez šećera) ili frapea! Možda sojino, rižino ...
Ula pa pit ćeš mlijeko, bez brige. Iz početka oprezno, a ako već primjetiš da bebi smeta neće ti biti teško ne piti ga, za ta mala zlata spreman si na puno veće stvari a ne samo ne piti mlijeko.
Kad rodiš imaš mlijeka - nije cicka baš skroz prazna. Kaže se da nadolazi mlijeko zato što se počne proizvoditi u većoj količini pa ''nabujaš''. Ne brini previše, sve se to posloži.
Što se tiče nadohrane u bolnici, mislim da ju možeš spriječiti jedino ako imaš rooming in, inače ih oni nahrane.
Meni je Luka nekada donešen gladan ko vuk i sav crven od plakanja (od gladi valjda) a nekada sit i još umuljan od mlijeka (i naravno da kad sam pitala zašto su ga nahranili prije cicanja - NISMO !?!?).
Sreća pa je Luka veliki cicoljubac od prvog dana pa nismo imali nikakvih problema. :D
Planiram roditi u Ri, pa tražiti rooming in, thx
jedino ormoni poticu proizvodnju, tj. zasluzni su za nju.(odnosno bilo što s puno šečera) jer šečer potiče proizvodnju mlijeka
sve ostalo su mitovi
alergije su rijetke.E da mlijeko se ne preporuča zbog alergije,
zato se kaze da majka moze jesti i piti sve sto zeli dok ne vidi da dijete ima reakciju na odredjenu namirnicu.
ormoni su naravno, hormoni 8)
cure, evo vam link od cijelog teksta.
ovako izvuceni dijelovi ne mogu vam dati tocnu informciju, jer po ovome ispada, npr. da se mlijeko stvara od vode i da ga mama treba piti zbog toga da si osigura dovoljnu kolicinu mlijeka, a to nije istina.
Što (ne) smije jesti dojilja
ula, procitaj tekstove na portalu vezane uz dojenje, oni ce te dovoljno pripremiti, a za svaki slucaj ponesi rodin broj SOS telefona.ula prvotno napisa
ako jos imas vremena (ne znam kad ti je termin) preporucam ti rodinu malu skolu dojenja (ako se odrzava u tvom gradu).
u bonici naglasi da ne zelis da ti nadohranjuju bebu i da ju zelis iskljucivo dojiti.
zapamti da sisanje proizvvodi mlijeko. znaci bebu na sisu.
da je pravilan polozaj na sisi alfa i omega uspjesnog dojenja.
i da se kolostrum mjeri u kapima.
evo, za pocetak, iscitaj ove tekstove:
zapocnite ispravno
sve sto te zanima, slobodno pitaj![]()
thx, bila sam na rodama, i sve to u teoriji kužim, frka me prakse.
lijepo su nam rekli da damo cicu čim se beba malo namršti, ali ja si zamislim bebu koja urla, ja joj dajem cicu (za koju se nadam da u njoj ima kolostruma), a bolničarke mi savjetuju-dajte da dijete nahranimo nemate mlijeka, gladno je...
ne sekiraj se, uzmi broj SOS telefona sa sobomula prvotno napisa
Nera je proplakala 3. noć u rodilištu, užas, bila sam sigurna da nemam mlijeka jer mi sise nisu se prepunile ko mojoj mami ili rođakinji ...
bila sam u krivu
Nera je plakala jer ju je želudčić bolio, trebalo ju je samo podignuti da se pošteno podrigne
koliko su educirane sestre u rodilištima s rooming in-om? čini mi se da dok ne dođe mlijeko vole dat adaptirano?
ja sam u početku dojenja bila jako jako žedna i jako mi je pasala voda malo hladnija od sobne temperature,a najviše studena s limunom
baš mi je pasala