Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: KAKO DALJE?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno KAKO DALJE?

nadam se da će biti neka mama sa sličnim iskustvom, jer već smo na izmaku snaga;
    iamamo bebu staru 2 mjeseca i od rođenja je jako plačljiva, nemirna, slučajno otkrili urinoinfekciju sa 20 dana, lječena na Knatridi i otkrivan VUR III, sad smo na stalnoj kontroli!No, beba je i dalje ista, nemirna i plačljiva, ja bi rekla hipersenzitivna, na sve reagira burno s plačem do suza!
    Njagore je spavanje, ne spava duže od 15 min, a budi se uz iznenadan plač, bez ozbira bila na rukama ili u krevetiću!I ima strašno izražen morow refleks, stalno maše rukama i nogama, sebe udari pa plače,...strašno nešto, više ne znam zašto plaće

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tanjama- žao mi je da imate takvih problema, ne znam što bi ti rekla osima - DRŽI SE. Poslije kiše uvijek dolazi sunce.
    Probaj si nabaviti neku knjigu o umirivanju bebe. Ima dobrih ideja. Uostalom ima i na internetu svašta.
    Eto što da ti kažem - sretno i nadam se da će vam se s vremenom stanje popraviti. A snage češ imati bez brige - za male anđele smo u stanju svašta izdržati.
    Drži se i znaj da smo uz tebe.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kakav je bio porod?
    je si li probala ju nositi u slingu ili marami (slično okruženje maternici)
    možda zbog svega joj ovaj prelazak u veliki svijet teško pao
    drži je koža-na-kožu tj. skini se gola do pasa i nju i stavi ju uza sebe ...
    možda pomgne kad osjeti tvoju toplinu i čuje otkucaje tvog srca (to joj je poznao od prije)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: KAKO DALJE?

draga tanjama, ja te razumijem u potpunosti. moja curica je sada stara pet mjeseci. prva tri mjeseca sam prolazila kroz tu fazu plakanja. mislila sam da ću izludjeti. kad smo napunili četiri mjeseca sve je to polako počelo dolaziti na svoje. meni je rekla pedijatrica da je to obično kod djece koja se malo teže privikavaju na vanjski svijet. sad nam je super. malo plačemo navečer kad treba zaspati jer malo teže tone u san. drž se. sve će to brzo proći.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: KAKO DALJE?

Citiraj tanjama prvotno napisa
    nadam se da će biti neka mama sa sličnim iskustvom, jer već smo na izmaku snaga;
    iamamo bebu staru 2 mjeseca i od rođenja je jako plačljiva, nemirna, slučajno otkrili urinoinfekciju sa 20 dana, lječena na Knatridi i otkrivan VUR III, sad smo na stalnoj kontroli!No, beba je i dalje ista, nemirna i plačljiva, ja bi rekla hipersenzitivna, na sve reagira burno s plačem do suza!
    Njagore je spavanje, ne spava duže od 15 min, a budi se uz iznenadan plač, bez ozbira bila na rukama ili u krevetiću!I ima strašno izražen morow refleks, stalno maše rukama i nogama, sebe udari pa plače,...strašno nešto, više ne znam zašto plaće
    Vjerojatno ti plače ti jer je boli zbog urinoinfekta. Provjeri da se nije vratio. VUR III? Ne sjećam se više koji se operira? Meni je mala u bolnici pokupila EC, odi iskontrolirati urin i UK. I bori se, nemaš drugog izbora. Sretno.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prima li beba kakvu profilaksu da se sprijeci nova infekcija?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

na kontroli smo bili prije 10 dana i sve je ok, a bio je pod zaštitom cedax, sada je na mloj pauzi!Nema nekih promjena u ponašanju, uvijek je bio takav!
    Porod je bio na carski, prvo epiduralna 12h, pa s enije spuštao i na kraju carski kad su vidjeli da je bio sav zamotan u pupkovinu!
    mene je samo strah da nije neki poremećaj u glavici, ima strašno jako reflekse i ne pomaže mu moja blizina uopće!Čak i kada sam ga dojila nije bio nešto zadovoljan na prsima, dapače stalno je plakao i ponekad odbijao!
    Mislite da bi bilo dobro otići na pregled kod neuropedijatra?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nece skoditi.
    vjerojatno nije nista lose, ali bolje da strucnjak vidi

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uz podršku svega što su ti cure već rekle, dodala bih da meni zvuči da je beba premorena. 15-minutni drijemeži sigurno joj nisu dovoljni! U toj dobi, da bi se dijete odmorilo treba mu minimalno sat vremena sna u komadu. Ako toga nema, dolazi do premorenosti koja vodi čestom i uznemirujućem plaču. Vilenjak se skroz isto ponašao, ali mi je trebalo neko vrijeme dok sam shvatila da on premalo spava. Možda bi bilo dobro da potražiš (po forumu, u knjigama) savjete o tome kako postići da beba kvalitetnije spava. Sigurna sam da će više sna pomoći i tebi i bebi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Uz podršku svega što su ti cure već rekle, dodala bih da meni zvuči da je beba premorena. 15-minutni drijemeži sigurno joj nisu dovoljni! U toj dobi, da bi se dijete odmorilo treba mu minimalno sat vremena sna u komadu. Ako toga nema, dolazi do premorenosti koja vodi čestom i uznemirujućem plaču. Vilenjak se skroz isto ponašao, ali mi je trebalo neko vrijeme dok sam shvatila da on premalo spava. Možda bi bilo dobro da potražiš (po forumu, u knjigama) savjete o tome kako postići da beba kvalitetnije spava. Sigurna sam da će više sna pomoći i tebi i bebi.
    Ovo sam ti i ja htjela potpisati.
    Identična situacija, isti scenarij prva 4. mjeseca Iskrina života dok nisam shvatila da je dijete kronično premoreno i neispavano i time prerazdraženo jer nije bila u stanju spavati dulje od 20-tak min i noću se budila po 15-tak puta.
    Razmišljala sam i o odlascima neuropedijatru ali sa postizanjem kvalitetnijeg sna stvari su krenule nabolje.

Otvorila sam topic na tu temu "Očajna sam i ne mogu više" pa probaj ju pronać (ja ne znam kako se to traži ) da vidiš kakvi su sve savjeti bili. A postoji i topic "No cry sleep solution", vjerujem da će ti sigurno nešto od toga pomoći.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nama je za spavanje pomogao usisavač - taj jednolični šum ga umiruje. evo, i sada mu radi, iako već neko vrijeme nemamo problema sa uspavljivanjem. (s time da oni nije bio hipersenzitivan, imao je 'samo' grčeve i večernju nervozu).
    ono što su i cure gore rekle, sve to prođe, ali treba vremena i živaca. držite se.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ono što sam primjetila i rekla bi da je pravilo, lijepo se uspava u uspravnom položaju prsa o prsa nakon što podrigne i ako ga stavim na trbuh spavati, spava cijelu noć, a ako ga okrenem na bok ili leđa spaa max 15 min!Tko zna što mu to može smetati?!Isto se ne voli nositi u položaju kolijevka i u kolicima u šetnji isto plače jer je u leećem ili polusjedećem položaju!Čudno, zar ne?!
    Znate možda gdje nabaviti u RI maramu i koju prporučate?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanjama prvotno napisa
    ono što sam primjetila i rekla bi da je pravilo, lijepo se uspava u uspravnom položaju prsa o prsa nakon što podrigne i ako ga stavim na trbuh spavati, spava cijelu noć, a ako ga okrenem na bok ili leđa spaa max 15 min!Tko zna što mu to može smetati?!Isto se ne voli nositi u položaju kolijevka i u kolicima u šetnji isto plače jer je u leećem ili polusjedećem položaju!Čudno, zar ne?!
    Kao da opisuješ mog Vilenjaka
    Zato on i dan danas spava na trbuhu i ne uznemirujem se previše. Važnije mi je da spava, nego da pokušavam progurati neku svoju ideju o tome u kojem bi položaju trebao/morao biti. Vidim da se, kako ide stariji, sve više okreće na bok dok spava. A što se nošenja tiče, on je isto morao uvijek biti uspravno. Uglavnom sam ga nosila "preko ramena" ili u slingu. Tako je bio najzadovoljniji, a i meni je onda bilo lakše.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da si i sama nanjusila odgovor- bas zbog jakog Moro refleksa odgovara mu najvise trbusni polozaj za spavanje. Bokic bi isto trebao prolaziti. A zasto ne bi i u setnji bio na trbusicu? Znam da nije uobicajeno ali kolica su ionako u lezecem polozaju, zar ne?

Meni je fantasticna pomoc bila knjiga The happiest baby on the block/Najsretnija beba (bas beba, ne dijete) u kvartu. Bilo je govora o njoj na forumu pa potrazi. Ukratko prva 3 mjeseca imitiras maternicu, idealno kombiniras sve elemente...

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nastavak:
    ..istovremeno, 1.trbuh ili bokic, 2. Sisanje, 3. Bijeli sum tj. Šššš od tebe, usisaca, radija bez namjestene stanice i sl, 4. Truckanje na rukama, marami, kolicima, i 5. Umotavanje. Da, bebaća umotas ko malog indijanca da ne moze mahati rucicama! Zvuci malo zlocesto i sputavajuce ali probali smo par puta i stvarno je duze i ljepse spavao (ali se smirio tek nakon umotavanja i malo nunanja). Pomaze jer se on stvarno svojim nekontroliranim lamatanjem rucicama razdrazivao jos vise).

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako ti je to mrsko probaj sve ostalo!

Maramu mozes kupiti ili sasiti i sama, pogledaj po forumu nosenje djece, lavic mrzi kolica a oduvijek najljepse spava u slingu ili marami
    Sretno!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da bi ti marama mogla puno pomoci. i mi smo imali slicnu situaciju s puno placa u prva 2 mjeseca (imao je grceve po cijeli dan koji su ga budili uvijek nakon 15min spavanja) pa sam kupila maramu od jedne forumasice na forumskoj burzi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •